ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Newsletter 11

                                                                                                                 Newsletter   Νο  11| 20/12/2023                       

To  Eπιμελητήριο  Kοζάνης ενημερώνει τα μέλη του: 

                                                                                             Επιμελητηριακά Νέα

 

Από τη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα από την Κοζάνη ξεκίνησαν, το απόγευμα της Τετάρτης 13/12, οι  ενημερωτικές  ημερίδες του ΥΜΑΘ για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας

Με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα  Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Σίμος  Διαμαντίδης,  συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στην Κοζάνη, ημερίδα με τίτλο «Εξαγωγές στην πράξη για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας». Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), τα επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) και φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη).

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Το Επιμελητήριο  Δράμας  και τον Πρόεδρο του κ. Στέφανο Γεωργιάδη  επισκέφθηκαν  τη  Δευτέρα  11  Δεκεμβρίου, ο  Πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης  κ. Μητλιάγκας  Ιωάννης και  ο  αντιπρόεδρος κ. Αντώνης  Πουγαρίδης

Το  Επιμελητήριο Δράμας και τον Πρόεδρο του κ. Στέφανο Γεωργιάδη  επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, ο  Πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης  κ. Μητλιάγκας Ιωάννης και  ο  αντιπρόεδρος κ. Αντώνης  Πουγαρίδης.

Αντικείμενο της κουβέντας το οικοσύστημα καινοτομίας του Επιμελητηρίου Δράμας και η ενημέρωση για το Lab.40 που αποτελεί την πρώτη περιφερειακή δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην ελληνική επικράτεια.

Το έργο του Lab.40 ξεκινάει  με  την  υλοποίηση  του  επιχειρηματικού  επιταχυντή "Lab.40 Accelerator" και  αποτελεί "  καινοτομία  στην  πράξη ". Η επίσκεψη  στους  χώρους  του  Lab.40  ήταν  συναρπαστική  και  διδακτική  ταυτόχρονα.

Το  περιβάλλον  των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια χρειάζεται συνέργειες και παρόμοιες πρωτοβουλίες με στόχο τη διαμόρφωση αλλά και την κατανόηση των νέων συνθηκών στο επιχειρείν.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΡΟΣ  ΤΑ  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, λαμβάνοντας  υπόψη  τις  υποχρεώσεις  που  του  επιβάλλει η νομοθεσία, καλεί και ενημερώνει όλα τα μέλη, που είναι εγγεγραμμένα στο ΓΕ.ΜΗ. και οφείλουν «Τέλος Τήρησης Μερίδας» έτους 2018, να το εξοφλήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023προκειμένου να μη  γίνει  βεβαίωσή του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.  

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 5306/ ΤΕΥΧΟΣ Β/05-09-2023), η Κεντρική Ένωση  Επιμελητηρίων  Ελλάδος, έχει  προχωρήσει  σε  όλες  τις  απαραίτητες διαδικασίες και εντός του Δεκεμβρίου 2023 το οφειλόμενο Ετήσιο Τέλος ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων του έτους 2018, θα βεβαιωθεί και θα εισπραχθεί μέσω της Α.Α.Δ.Ε.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει  άμεσα  να μεριμνήσετε για την καταβολή   των οφειλόμενων τυχόν τελών της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ, διότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014 στη λήξη  κάθε έτους οι εν λόγω οφειλές θα πρέπει να αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του κάθε Επιμελητηρίου της χώρας στη Φορολογική Διοίκηση για ΒΕΒΑΙΩΣΗ και ΕΙΣΠΡΑΞΗ, με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Επίσης,  οι επιχειρήσεις-μέλη  που έχουν διακόψει τις εργασίες τους χωρίς όμως να έχουν ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του ΓΕ.ΜΗ του Επιμελητηρίου Κοζάνης θα πρέπει άμεσα να προσκομίσουν τη σχετική «Βεβαίωση Διακοπής Εργασιών», προκειμένου να ενημερωθεί ο Φάκελός τους και να επανακαθοριστούν οι σχετικές τυχόν οφειλές τους.

-

Λευκή  νύχτα  στην  Κοζάνη  με  τσουχτερό  κρύο  και  τα  καταστήματα  ως  τα μεσάνυχτα – Κεράσματα  στους  δρόμους

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, στα πλαίσια των ενεργειών του για τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής αγοράς και την προβολή  όλων των καταστημάτων αποφάσισε κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τη διοργάνωση δράσεων με σκοπό  την  δημιουργία  εορταστικής  ατμόσφαιρας  στην  πόλη  μας.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, λίγο μετά την γιορτή του πολιούχου της πόλης της Κοζάνης Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, συνδιοργάνωσε  με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Κοζάνης και το Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης την εκδήλωση «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ». Η μεγάλη συναυλία του Γιώργου  Παπαδόπουλου μετέτρεψε  την  πόλη  μας  σε  ψυχαγωγικό  επίκεντρο, καθώς  είχε  ως σκοπό να προσελκύσει  επισκέπτες  από  τις  γειτονικές  περιοχές  και  όχι  μόνο.

Παρά το δριμύ ψύχος πολύς κόσμος βγήκε στην πλατεία την Παρασκευή το απόγευμα για να διασκεδάσει και να νιώσει τα Χριστούγεννα στην πόλη του. Στους κεντρικούς δρόμους  προσφέρονταν  κεράσματα, ενώ  πολλά  καταστήματα  είχαν  ειδικές  προσφορές.

-

 Με  μεγάλη  επιτυχία  στέφθηκε η  ΛΕΥΚΗ  ΝΥΧΤΑ  στην  Πτολεμαΐδα

O Eμπορικός  σύλλογος  Πτολεμαϊδας  την  Παρασκευή  11 Δεκεμβρίου 2023, , συνδιοργάνωσε  με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον  Δήμο  Eoρδαίας  και το Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης την εκδήλωση «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ». Συμμετείχαν και  οι  Πολιτιστικοί  Σύλλογοι Εορδαίας, Δράσεις Νεολαίας  και Κδαπ 

Απρόσμενη επιτυχία είχε η Λευκή Νύχτα στην Πτολεμαϊδα εχτές Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου αφού βγήκε πολύς κόσμος και προμηθεύτηκε μέρος των προϊόντων που χρειάζεται όπως ρούχα υποδήματα κ.λ.π. για τα Χριστούγεννα.

-

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο , με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττει, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο σύνολο του:

  • Αντιμετωπίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών ως φοροφυγάδες, γεγονός που δημιουργεί λάθος κοινωνικό αυτοματισμό
  • Ως οριζόντια παρέμβαση ενέχει πλήθος αδικιών και στρεβλώσεων, στερώντας πλήρως το μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της νομοθετικής παρέμβασης
  • Στερείται ουσιαστικών και αναγκαίων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης  εργασίας και του παραεμπορίου

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Το  Επιμελητήριο  Κοζάνης  και  το  Σωματείο  Εστίασης  «ΕΡΜΗΣ»  διοργάνωσαν  διήμερο  Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο  Οίνου  με  την  Ένωση  Oινοπαραγωγών  του  Αμπελώνα  της  Βορείου Ελλάδος ΑΕ (ΕΝΟΑΒΕ), με θέμα «Βασικές αρχές οινογνωσίας» στο Κτήμα Βογιατζή  στις  21/11/2023 και  στον Αμπελώνα  Καμκούτη  στις  22/11/2023.

Το εκπαιδευτικό  σεμινάριο Οίνου με θέμα «Βασικές αρχές οινογνωσίας» με εισηγήτρια την  κ. Μαρία Δήμου, που  πραγματοποιήθηκε  στο Κτήμα  Βογιατζή  στις 21/11/2023  και  στον Αμπελώνα Καμκούτη στις 22/11/2023 στο  Βελβεντό, είχε ως στόχο την κατάρτιση των εργαζομένων στο χώρο της εστίασης (εστιατόρια, wine-bars, κλπ) και  του  εμπορίου (κάβες, super markers, κλπ) καθώς και την ανάδειξη του επώνυμου Ελληνικού κρασιού και απευθυνόταν  στους επαγγελματίες που επιθυμούσαν  να λάβουν βασικές γνώσεις για το κρασί.

Ο πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης  κ. Ιωάννης  Μητλιάγκας   τόνισε  την  ιδιαιτεροτήτα  του  σεμιναρίου   οίνου  το οποίο  απευθύνεται  μεν  στην  εστίαση  και  στα  υπόλοιπα  συναφή  επαγγέλματα  αλλά  ταυτόχρονα  συναντά τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία που αποτελούν τους ενναλακτικούς δρόμους για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Το Επιμελητήριο  της  Κοζάνης στηρίζει  κάθε πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τους καταναλωτές της περιοχής μας.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

 

Συνάντηση εργασίας  πραγματοποιήθηκε  στο  ΕΒΕ  Κοζάνης  τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  2023 και  ώρα  7μ.μ  στο  Επιμελητήριο Κοζάνης,   εν όψει του επικείμενου φορολογικού  νομοσχεδίου

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, αναλύοντας σημαντικές πτυχές, διαφωνίες και προβληματισμούς  σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο. Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Παρουσία των εκπροσώπων του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης στη Γ.Σ. της  ΚΕΕΕ στο Αγρίνιο


Παρόντες στη Γ.Σ. της ΚΕΕΕ που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο 3-5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μητλιάγκας Γιάννης και ο Αντιπρόεδρος Πουγαρίδης  Αντώνης. Στη  θεματολογία  κυριάρχησαν το φορολογικό  νομοσχέδιο  και  οι  εξελίξεις  αναφορικά με τις οφειλές μελών στο ΓΕΜΗ. Άψογη  η  φιλοξενία  του  οικοδεσπότη, προέδρου του Επιμελητηρίου  Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή.Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

 

-

Οι  Ενεργειακές   Κοινότητες  στο  Επίκεντρο

Το Πανεπιστήμιο  Δυτικής  Μακεδονίας (Τμήμα ΗΜΜΥ), το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή  Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν  από  κοινού  μια  μεγάλη εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Energy Invest 

Η Καρδιά της Κοζάνης συνεχίζει να χτυπά περιβαλλοντικά και ενεργειακά

Η περιοχή  μας  αποτέλεσε  για δεκαετίες  την  ενεργειακή  καρδιά  της  Ελλάδας  και σήμερα καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μετάβαση της  χώρας  αλλά και  της  περιοχής  μας  σε  μια οικονομία  με  πράσινο  το πρόσημο  της.

Το Επιμελητήριο  της  Κοζάνης  με  την εκατονταετή παρουσία και παράδοση στα επιχειρηματικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις τρέχουσες  εξελίξεις.

Ο φορέας  μας  πρωταγωνιστεί σε σειρά ενεργειών και δράσεων με περιβαλλοντικό και ενεργειακό χαρακτήρα, έχοντας πρώτα από όλα εξασφαλίσει μελετητική ωριμότητα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος και των υποδομών μας.

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

 -

Συνάντηση Εργασίας  του Προέδρου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης   με τον Πρόεδρο των  Επιμελητηρίων  της Νότιου  Σερβίας mr Goran Jovic

Συνάντηση  Εργασίας  του Προέδρου  και μελών της διοίκησης του  Επιμελητηρίου Κοζάνης, με τον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων της Νότιου Σερβίας  mr Goran Jovic  πραγματοποιήθηκε  τη Πέμπτη  28 Σεπτεμβρίου στο ΕΒΕ  Κοζάνης.

Συζητήθηκαν  θέματα  που  αφορούν  την συνεργασία  των   δύο  επιμελητηρίων  και  την διερεύνηση  εξαγωγικής   Επιχειρηματικής  Αποστολής  στην   Σερβία. Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Ομιλητής στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον» στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννης  Μητλιάγκας

Ομιλητής στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ με τίτλο «Οι προκλήσεις των μικρών επιχειρήσεων σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον» στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μητλιάγκας. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στη Θεματική: Πράσινη μετάβαση μικρών επιχειρήσεων – ώρα: 11:00 – 12:15).

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Συνάντηση εργασίας της  Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Γενικό  Διευθυντή k. Klaus Heim της ATG ( Advanced Technology Group, από την Γερμανία) και τον κ. Δρ. Μηχ. Βασίλη Κική ομ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Συνάντηση  εργασίας  της  Διοίκησης του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης με τον Γενικό  Διευθυντή k. Klaus Heim της ATG ( Advanced Technology Group, από  την  Γερμανία)  και  τον  κ. Δρ. Μηχ. Βασίλη Κική  ομ. Καθηγητή  του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 20  Σεπτεμβρίου 2023  στο Επιμελητήριο Κοζάνης με αντικείμενο την προσπάθεια ωρίμανσης επενδυτικής πρότασης του Ομίλου ATG για τη δημιουργία σύγχρονης ρομποτικής μονάδας παραγωγής Φωτοβολταϊκών Πάνελς τα οποία θα εξάγονται στην Γερμανία και θα διατίθενται  και στην Ελληνική αγορά.

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΡΟΣ  ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 25 Αυγούστου 2023 με απόφαση που υπέγραψαν o Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δόθηκε η δυνατότητα βεβαίωσης και είσπραξης  των οφειλόμενων τελών ΓΕΜΗ των επιχειρήσεων από τις Δ.Ο.Υ. και τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.).

Ως  εκ  τούτου  θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την καταβολή του «Ετήσιου Τέλους Διατήρησης Μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ, διότι σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014  στο τέλος κάθε έτους τα εν λόγω τέλη θα πρέπει να αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του κάθε Επιμελητηρίου της χώρας στη Φορολογική Διοίκηση για ΒΕΒΑΙΩΣΗ και ΕΙΣΠΡΑΞΗ με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η ανωτέρω  υποχρέωση  της «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» των οφειλών δεν είναι δυνητικού χαρακτήρα, αλλά αναγκαστικού.

Παρακαλούμε όπως τακτοποιήσετε και τυχόν οφειλές σας από ανεξόφλητες ετήσιες συνδρομές ως μέλος του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. «Αποδεικτικού Κατάθεσης Φορολογικής Δήλωσης» έχει καταργηθεί.

Πληροφορίες σχετικά με την απόφαση  μπορείτε να βρείτε  στο συγκεκριμένο link: https://www.evekozani.gr/Page/display_page/16723

-

Τρεις  διαφορετικές  πρωτιές  για  το  Εμπορικό  και  Βιομηχανικό  Επιμελητήριο  της  Κοζάνης στην εκατοντάχρονη και πλέον ιστορία του

Το  Επιμελητήριο Κοζάνης  ανακοινώνει  τρείς  σημαντικές  διακρίσεις - πρωτοβουλίες  του  που  ολοκληρώθηκαν  και  συνοψίζονται ακολούθως :

-       Το Επιμελητήριο  της  Κοζάνης  υλοποιεί το μεγαλύτερο συγχρηματοδοτούμενο έργο της ιστορίας του μέσω της Ένταξης της Πράξης «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» με Κωδικό ΟΠΣ 6001146 και ένταξη στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» που  αφορά  στην  κατάρτιση  500  ανέργων  της  Π.Ε. Κοζάνης  στους  τομείς της ψηφιακής και της πράσινης οικονομίας συνολικού προϋπολογισμού 3.227.750,00 ευρώ. Απόρροια των ανωτέρω αποτελεί η διεξαγωγή του πρώτου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της ιστορίας του που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παρακαλούμε προβείτε στο συγκεκριμένο link: https://www.evekozani.gr/Page/display_page/16718

-       Επιπρόσθετα  το  ΕΒΕ  Κοζάνης πέτυχε  την  ένταξη  του  πρώτου  απευθείας  χρηματοδοτούμενου  από  την Ευρωπαϊκή Ένωση  έργου του, στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 Συνεργασία  μεταξύ  Οργανισμών και Ιδρυμάτων (ΚΑ220 & ΚΑ210) στον τομέα «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Erasmus+ 2023, 1ος κύκλος. Πρόκειται για μία πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ πρόταση η οποία αξιολογήθηκε ως πρώτη μεταξύ άλλων σε ανταγωνιστική διαδικασία. Η πρόταση στην οποία το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης αποτελεί και τον επικεφαλής εταίρο του έργου φέρει το ακρωνύμιο TOTEM και αφορά  περιοχές με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, στις οποίες δραστηριοποιούνται ποικίλοι φορείς (σωματεία, σύλλογοι κ.λπ.) που προσπαθούν να διατηρήσουν και να διασώσουν πολιτιστικό υλικό από το παρελθόν και να καταγράψουν και να αναδείξουν τις δραστηριότητες του σήμερα. Βασικά μέσα – εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια, είναι μέθοδοι ψηφιοποίησης, κοινωνική δικτύωση, οι νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία και εφαρμογές που βασίζονται σε πλατφόρμες λογισμικού  και ανοιχτού κώδικα, εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Βασικές συνεργαζόμενες χώρες αποτελούν η Τουρκία, η Αλβανία, η Βουλγαρία η Γαλλία και η Ισπανία. Παρακαλούμε προβείτε στο συγκεκριμένο link: https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/4231

-       Τέλος  το  Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης ολοκλήρωσε την πρώτη εκκαθάριση – επικαιροποίηση του μητρώου του το οποίο  σήμερα  αριθμεί  10.246  ενεργές  επιχειρήσεις, αποτέλεσμα  που προήλθε  μετά  από  σειρά διασταυρώσεων με την ΑΑΔΕ και το ΓΕΜΗ  όπως αποτυπώνεται  και  στο  επισυναπτόμενο  report. H  διοίκηση  του Επιμελητηρίου της Κοζάνης  επεξεργάζεσαι περαιτέρω τα σχετικά ευρήματα και θα προβεί και σε νέες ανακοινώσεις με αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα προϊόν της ολοκληρωμένης πλέον διαχείρισης του εσωτερικού της μητρώου. Παρακαλούμε προβείτε στο συγκεκριμένο link: https://www.evekozani.gr/Page/display_page/16721

-

Προγράμματα  που  συμμετέχει  το  Επιμελητήριο Κοζάνης 

1.Επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης – Συμβουλευτικής - Πιστοποίησης  για  88  ανέργους  που κατοικούν στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Boΐου,  Σερβίων και  Βελβεντού  της  Περιφερειακής   Ενότητας   Κοζάνης

Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική για την ενδυνάμωση Δεξιοτήτων ανέργων σε ειδικότητες του τομέα  Αγροδιατροφής»  με κωδικό ΟΠΣ 5030631 στο Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020, Υποέργο 1 και Υποέργο 2 βρίσκονται  σε τελική φάση υλοποίησης.

2. «Πλοηγός  Δεξιοτήτων  στην Κοζάνη  Δυτικής  Μακεδονίας» με  Κωδικό ΟΠΣ 6001146 και ένταξη στο Πρόγραμμα «Δίκαιη  Αναπτυξιακή   Μετάβαση  2021-2027   (συνολικού  προϋπολογισμού  3.227.750,00  ευρώ), χωρίζεται σε τρία Υποέργα.

Υποέργο 1:  Υπηρεσίες  Συμβουλευτικής  Καθοδήγησης  και Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην  Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001146 στο ΔΑΜ με νέα καταληκτική ημερομηνία  υποβολής  προσφορών  και  αποσφράγισης  αυτών.Υποέργο 1,  Συνέχιση του Ανοικτού  Διεθνούς  Ηλεκτρονικού  Διαγωνισμού  μέσω  του ΕΣΗΔΗΣ  για  την  ανάθεση  των  υπηρεσιών  του  ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1, και  βρίσκεται  στη   φάση  συμβασιοποίησης  με   τον  ανάδοχο.

Υποέργο 2: Καταβολή  Επιδομάτων  Ωφελούμενων  Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Υποέργο 3: Δράσεις  Δημοσιότητας  και  Επικοινωνίας  του  Έργου

Οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι του Ν. Κοζάνης, και θα  επανακαταρτιστούν  σε τεχνολογίες  αιχμής, με  σκοπό να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ενταχθούν  σε  επιχειρήσεις του  Νομού  Κοζάνης, οι  οποίες  θα  ενισχυθούν  ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. 

Τα  3 Θεματικά  αντικείμενα είναι: Δεξιότητες  σε νέες  μορφές  ενέργειας, Δεξιότητες  στην  Πράσινη  Οικονομία, και  Δεξιότητες  στην   Ψηφιακή Οικονομία. Οι   ωφελούμενοι  θα είναι  500  στον  αριθμό, για  τους  οποίους  προβλέπεται  και  σημαντικό  εκπαιδευτικό  επίδομα. Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 30/06/2027.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Επιμελητηρίου του Νομού μας που στέφθηκε με επιτυχία, το οποίο αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του δίνονται από το πρόγραμμα του ΔΑΜ.

-

3.Υλοποίηση της  πρότασης  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης, με κωδικό  2023-1-EL01-KA220-VET-000152289  και τίτλο: digiTal cOnTent  Educational  adMinistrator, (TOTEM project) στο  πλαίσιο των κανόνων του προγράμματος ERASMUS+

Η πρόταση στην οποία το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κοζάνης αποτελεί και τον επικεφαλής εταίρο του έργου φέρει το ακρωνύμιο TOTEM και αφορά  περιοχές με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, στις οποίες δραστηριοποιούνται ποικίλοι φορείς (σωματεία, σύλλογοι κ.λπ.) που προσπαθούν να διατηρήσουν και να διασώσουν πολιτιστικό υλικό από το παρελθόν και να καταγράψουν και να αναδείξουν τις δραστηριότητες του σήμερα. Βασικά μέσα – εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια, είναι μέθοδοι ψηφιοποίησης, κοινωνική δικτύωση, οι νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία και εφαρμογές που βασίζονται σε πλατφόρμες λογισμικού και ανοιχτού κώδικα, εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Βασικές συνεργαζόμενες χώρες αποτελούν η Τουρκία, η Αλβανία, η Βουλγαρία η Γαλλία και η Ισπανία.

Συμμετοχή  του ΕΒΕ σε Εκθέσεις

Πολυκλαδική και εξωστρεφής  η  συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της  επιχειρηματικότητας, έδωσε για μια ακόμα φορά το «παρών» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οργανώνοντας  τη συμμετοχή  των μελών του. 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης συμμετέχει  με 11 επιχειρήσεις – μέλη του, στην 87η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης  από 17  έως  19 Σεπτεμβρίου 2023, σε  συνεργασία  με  την   Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στo  Περίπτερo 17 (06Κ).

Το  περίπτερο μας επισκέφτηκε η  Αντιπεριφερειάρχης  Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας κ.Ευφροσύνη Ντιο.

Θα ήταν τιμή μας η επίσκεψη σας στο περίπτερο 17 (06Κ) που θα  προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα των  επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης.Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

    -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΘΕΣΕΩΝ  2024

Το  Επιμελητήριο  Κοζάνης   σε συνεργασία  με  την  περιφέρεια  Δυτικής  Μακεδονίας  σύμφωνα  με τις δράσεις του «Προγράμματος Ενίσχυσης  Επιχειρηματικών  Δράσεων»  ενημέρωσε  τα  μέλη  του  για  το  πρόγραμμα  των  Εκθέσεων  για  το  έτος  2024.  Το πρόγραμμα επιδοτείται από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και  υλοποιείται  σε  συνεργασία  με  τα  τέσσερα  Επιμελητήρια  της Περιφέρειας   Δυτικής Μακεδονίας.             

Το Επιμελητήριο Κοζάνης, στο  πλαίσιο  των  πρωτοβουλιών του  για  την  προώθηση  και  την  ανάπτυξη  της   εξωστρέφειας   των   τοπικών  Επιχειρήσεων  και  τη στήριξη της  Επιχειρηματικότητας  ετοίμασε  ηλεκτρονική  ειδική  πλατφόρμα  διευκολύνοντας   τον συντονισμό  των μελών – επιχειρήσεων  και  των  τεσσάρων  Επιμελητηρίων. Τα μέλη – Επιχειρήσεις   και  των τεσσάρων Επιμελητήριων υπέβαλλαν ηλεκτρονικά  το  ενδιαφέρον  συμμετοχής  τους  στην  ηλεκτρονική  πλατφόρμα  για   τις  εκθέσεις  που  επιθυμούν. Οι  αιτήσεις  των  μελών – επιχειρήσεων και  των τεσσάρων  Επιμελητήριων   υποβλήθηκαν  επιτυχώς και  η  διαδικασία  ολοκληρώθηκε  με   επιτυχία.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 2024:

  • ΕΞΠΟΤΡΟΦ (ΑΘΗΝΑ, 3-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • FRUIT LOGISTICA (ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 7-9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • VINEXPO-WINE PARIS (ΠΑΡΙΣΙ, 12-14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • BIOFACH (ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, 13-16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • FOODEXPO (ΑΘΗΝΑ, 9-11 ΜΑΡΤΙΟΥ)
  • PROWEIN (DUSSELDORF, 10-12 ΜΑΡΤΙΟΥ)
  • DETROP (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
  • FRESKOΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 11-13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • XENIA (ΑΘΗΝΑ, 23-25 NOEMΒΡΙΟΥ)
  • SIAL CANADA(15-17 ΜΑΙΟΥ)
  • SIAL PARIS(19-23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
  • LONDON WINE FAIR(20-22 ΜΑΙΟΥ)
  • SUMMER FANCY FOOD SHOW (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ)
  • GULFOOD (DUBAI, 19-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • PLMA (AMSTERDAM, 28-29 ΜΑΙΟΥ):
  • WINE EXPO (ΑΜΕΡΙΚΗ, 28-29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • ALIMENTARIA (ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, 12-21 ΜΑΡΤΙΟΥ)
  • NATURAL & ORGANIC PRODUCT EUROPE (ΛΟΝΔΙΝΟ, 14-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • CIBUS PARMA (ΙΤΑΛΙΑ, 7-10 ΜΑΙΟΥ)
  • NORDIC ORGANIC FOOD FAIR & ECO LIVING SCANDINAVIA (ΣΟΥΗΔΙΑ, 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
  • MIDDLE EAST ORGANIC & NATURAL PRODUCTS EXPO (DUBAI, 12-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)
  • ABU DHABI INTERNATIONAL FOOD EXHIBITION (ABU DAHBI, 27-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
  • WINTER FANCY FOOD SHOW(LAS VEGAS, 21-23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • WINE SELFIE (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ WINE SHOW
  • ATHENS WINE & ART FESTIVAL, ΛΗΝΑΙΑ ΙΚΕ (ΑΘΗΝΑ)
  • WINE2WINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΝΟΥ (ΠΑΤΡΑ)
  • OENORAMA (ΑΘΗΝΑ, 2-4 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Λοιπές  Εκθέσεις

  • ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ-ΤΕΧΝΗΜΑ (ΑΘΗΝΑ, 10-14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • FASHION SHOW (ΑΘΗΝΑ, 25-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • VERDE TEC (ΑΘΗΝΑ, 29-31 ΜΑΡΤΙΟΥ)
  • BEYOND (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 25-27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • ΔΕΘ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 7-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
  • ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ (ΑΘΗΝΑ, 17-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
  • AGROTICA (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • CLIMATHERM (ΑΘΗΝΑ, 23-25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ):
  • MEDWOOD (ΑΘΗΝΑ, 4-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • FORWARD GREEN (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 30 MAIOY- 1 IOYNIOY)
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΑΘΗΝΑ, 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
  • XENIA (ΑΘΗΝΑ, 23-25 NOEMΒΡΙΟΥ)
  • GENERA (ΜΑΔΡΙΤΗ, 6-8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • A+R EXPO (ΑΘΗΝΑ, 12-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • RENEWABLE ENERGY TECH (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14-16 ΜΑΡΤΙΟΥ)
  • EUROBIKE (FRANKFURT, 3-7 ΙΟΥΛΙΟΥ)
  • IMM (COLOGNE, 14-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • TEFAF MAASTICHT MARCH (NEW YORK, 10-14 ΜΑΙΟΥ)
  • SALONE INTERNATIONALE DEL MOBILE (MILAN, 16-21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • BAUEN & WOHNEN AARGAU (ΕΛΒΕΤΙΑ, 25-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • ELEVEN THE FASHION PROJECT (ΑΘΗΝΑ, 12-14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • EXPO WEDDING (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 13-15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • PURE LONDON (ΛΟΝΔΙΝΟ, 11-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)
  • HOMI FASHION & JEWELS EXHIBITION (ΜΙΛΑΝΟ, 18-21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 15-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
  • ATHENS FASHION TRADE SHOW (AΘΗΝΑ, 25-28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ EXPO (ΑΘΗΝΑ, 31 ΟΚΤ – 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ):
  • INTERZOO (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 7-10 MAIOY)
  • 29η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 19-21 MAIOY)
  • 30η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΚΥΠΡΟΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)
  • ΜARMO MAC (IΤΑΛΙΑ, 24-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)
  • SAVENERGY (ΚΥΠΡΟΣ,13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (ΑΘΗΝΑ,26-28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
  • ATHENS FASHION TRADE SHOW (ΑΘΗΝΑ,26-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

-

Xρηματοδοτικά  Εργαλεία

Έναρξη  επιλογής  προγραμμάτων κατάρτισης  Β’  κύκλου  σε  ψηφιακές  και  πράσινες  δεξιότητες  «Βάζω  το μέλλον  μου  σε  πρόγραμμα»

Από αύριο 15 Δεκεμβρίου, θα μπορούν οι 50.000 άνεργοι που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ωφελούμενων του Β’ κύκλου της δράσης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα», να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://voucher.gov.gr/ (αρχική σελίδα voucher.gov.gr) -> Ενότητα «Ενεργές Προσκλήσεις» -> Δ.ΥΠ.Α - Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης (πρόσκληση) -> Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Άνεργους Ωφελούμενους - Β΄ Κύκλος

Τα προγράμματα θα εμφανίζονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Για  περισσότερα  κάντε   κλικ  εδώ

-

Επιχειρηματική  και Οικονομική Επικαιρότητα

Τον  Ιανουάριο  2024  οι  αιτήσεις  για  επίδομα  θέρμανσης  με  ρεύμα - Αναλυτικά  τα  βήματα  για  επιδοτήσεις  έως   480  ευρώ το τρίμηνο

«Ποδαρικό» με αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος κάνει το 2024 καθώς αρχές Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση για δηλώσεις στοιχείων από 1,2 εκατ. νοικοκυριά προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ποσά των ενισχύσεων.
Το ύψος του επιδόματος για το ηλεκτρικό  ρεύμα  κυμαίνεται  από 45 έως 480 ευρώ το τρίμηνο ανάλογα τη σύνθεση της οικογένειας και την περιοχή όπου βρίσκεται το νοικοκυριό (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.).Η ενίσχυση θα φανεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος και  έρχεται  να  καλύψει  καταναλώσεις  από  την  1η Ιανουαρίου  έως  και  31 Μαρτίου 2024.

-

Επεκτείνεται η  χρήση POS σε  35  δραστηριότητες  της  ελληνικής οικονομίας

Στο  πλαίσιο  της  υλοποίησης των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη πρακτικών παραοικονομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία προβλέπει εκ βάθρων αναθεώρηση προηγούμενων ρυθμίσεων για την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, καθώς και άλλες σύγχρονες μεθόδους πληρωμών.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

Ο  Εμπορικός   Σύλλογος   Κοζάνης   ενημερώνει  καταναλωτικό  κοινό  και  καταστηματάρχες  για  το  Χριστουγεννιάτικο  Εορταστικό  Πρόγραμμα των  καταστημάτων

Για  περισσότερα  κάντε κλικ  εδώ

-

Εμπορικός   Σύλλογος  Πτολεμαΐδα  - Εορδαίας  Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  Ωράριο

Για  περισσότερα  κάντε κλικ  εδώ

Μείνετε συνδεδεμένοι με το  Επιμελητήριο Κοζάνης  και στα social networks: facebook  και site.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR