ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Φόρουμ για τις Ενεργειακές Κοινότητες  στην Κοζάνη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Φόρουμ για τις Ενεργειακές Κοινότητες  στην Κοζάνη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Οι Ενεργειακές  Κοινότητες  στο  Επίκεντρο

Φόρουμ για τις Ενεργειακές Κοινότητες  στην Κοζάνη την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα ΗΜΜΥ), το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν από κοινού μια μεγάλη εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και σε αυτή θα συμμετάσχουν Ευρωβουλευτές, φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και εμπλεκόμενοι με την ενέργεια και τον κλάδο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, στόχος της οποίας είναι να ανοίξει περισσότερο η ατζέντα συζήτησης γύρω από τις ενεργειακές κοινότητες και την σημασία τους για την Δίκαιη Μετάβαση, να αναδειχθούν τα οφέλη που προκύπτουν, να επισημανθούν προβλήματα και δυστοκίες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και να φανεί κατά πόσο πρακτικές που εφαρμόζονται πετυχημένα στην Ευρώπη μπορούν να υιοθετηθούν από την χώρα μας.

Ένα μεγάλο κομμάτι της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην κοινωνία με δυο ειδικές θεματικές συζήτησης και ερωτήσεων χωρίς περιορισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SunSharing, το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση της υλοποίησης ενεργειακών κοινοτήτων με φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και σε πρωτοβουλίες χρηματοδότησης για την εξασφάλιση τέτοιων επενδύσεων. Το πρόγραμμα SunSharing ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2024 και χρηματοδοτείται από το The German Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action (BMWK).

 Παρακαλούμε δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.

 



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR