ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Energy Invest

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Energy Invest

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στο Energy Invest 

Η περιοχή μας αποτέλεσε για δεκαετίες την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας και σήμερα καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μετάβαση της χώρας αλλά και της περιοχής μας σε μια οικονομία με πράσινο το πρόσημο της.

Το Επιμελητήριο της Κοζάνης με την εκατονταετή παρουσία και παράδοση στα επιχειρηματικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις τρέχουσες  εξελίξεις.

Ο φορέας μας πρωταγωνιστεί σε σειρά ενεργειών και δράσεων με περιβαλλοντικό και ενεργειακό χαρακτήρα, έχοντας πρώτα από όλα εξασφαλίσει μελετητική ωριμότητα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος και των υποδομών μας.

Παράλληλα συμμετέχουμε ενεργητικά και καταλυτικά στα δρώμενα της Μετάβασης καταθέτοντας και υλοποιώντας προτάσεις στο πλαίσιο του ΔΑΜ. Ενδεικτικά αναφέρω την κατάρτιση και επανακατάρτιση 500 ανέργων σε δεξιότητες της πράσινης οικονομίας καθώς και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την «Προσαρμογή των επιχειρήσεων του ΕΒΕ Κοζάνης στις απαιτήσεις της βιώσιμης Επιχειρηματικότητας-Δράσεις Πεδίου και δρομολόγηση Σχεδίου Δράσης» σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών ενδοεπιχειρησιακής ικανότητας των επιχειρήσεων της ΠΕ Κοζάνης προκειμένου να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και κατά συνέπεια την ανταγωνιστικότητά τους, εκπαιδεύοντας στελέχη και εργαζομένους σε θέματα που σχετίζονται με διαδικασίες καταγραφής και παρακολούθησης ανθρακικού αποτυπώματος, εξοικονόμησης ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης.

Στηρίζουμε σωματεία και συλλόγους της περιοχής σε δράσεις που προάγουν την πράσινη οικονομία με χαρακτηριστικότερη την πρωτοβουλία στήριξης των πρώτων σε επίπεδο χώρας σεμιναρίων κατάρτισης των συνεργείων και επισκευαστών αυτοκινήτων που ενσωματώνουν τις θεσμικές αλλά και τεχνολογικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση.

Τέλος βασικές προτεραιότητες και κατευθυντήριες γραμμές του Επιμελητηρίου της Κοζάνης αποτελούν

  • Η υποβοήθηση και ενεργοποίηση κλαδικών και διεπαγγελματικών ενεργειακών κοινοτήτων, στη λογική του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού με βασικά ζητήματα προς επίλυση αυτό της διάθεσης και διαχείρισης του ηλεκτρικού χώρου,
  • Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων με κυρίαρχο το αίτημα και τη διεκδίκηση τοπικού εγγυοδοτικού μηχανισμού μετάβασης που θα εξασφαλίσει την έγκαιρη και απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδύσεων που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Πηγή: https://www.energyinvest.gr/mitliagkas-giannis-proedros-tou-eborikou-kai-viomichanikou-epimelitiriou-kozanis/

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR