ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Newsletter No 10

                                                                                                                             Newsletter   Νο10| 25/07/2023

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του:

Επιμελητηριακά Νέα

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης του Εμπορικού  Ακόλουθου  του  Γενικού Προξενείου  της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

 

 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ο Εμπορικός Ακόλουθος  του Γενικού  Προξενείου της  Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη k. Ahmet Erdogan τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος  του  Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Μητλιάγκας, ο Οικονομικός  Επόπτης κ. Παναγιώτης  Μαλούτας, ο Υπεύθυνο  ΓΕ.ΜΗ κ. Μιχάλης Χλιάπας  και  άλλα μέλη της Διοίκησης.

 

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφτηκε ο Διοικητής της  Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) κ. Πελοπίδας Καλλίρης

Το Επιμελητήριο  Κοζάνης  επισκέφτηκε, σήμερα  Δευτέρα 12/6, ο Διοικητής της  Ειδικής  Υπηρεσίας  Δίκαιης  Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) Πελοπίδας  Καλλίρης. Aνάμεσα σ’ αυτα  που  ανέφερε ήταν και τ’ ότι θα δοθούν 31 εκ ευρώ για τις επιχειρήσεις στην Δ. Μακεδονία.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Συνάντηση  γνωριμίας  της  Procredit Bank με τον  επιχειρηματικό  κόσμο της Κοζάνης  στο Επιμελητήριο της Κοζάνης

Η αναπτυξιακή γερμανική  Τράπεζα  Procredit Bank διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας εκδήλωση γνωριμίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κοζάνης. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης  Γιάννης Μητλιάγκας ανέφερε: “Το Επιμελητήριο της Κοζάνης  βρίσκεται  μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, την πρόκληση της απολιγνιτοποίηση, της δίκαιης μετάβασης.  Ένα μεγάλο ζητούμενο σε όλη αυτή τη διαδικασία ωρίμανσης επενδύσεων.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Μια κοινή ιστοσελίδα e-shop για τις επιχειρήσεις  μέλη  του Επιμελητηρίου Κοζάνης, δημιουργήθηκε και λειτουργεί ήδη, με την ονομασία «Panefkolo.gr» με  πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας και χρηματοδότηση εξ'ολοκλήρου από το Επιμελητήριο  Κοζάνης

Μια κοινή ιστοσελίδα e-shop για τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης, δημιουργήθηκε και λειτουργεί ήδη, με την ονομασία «Panefkolo.gr». Η ιστοσελίδα παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

 

Προγράμματα που Συμμετέχει το Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιδοτούμενο πρόγραμμα Κατάρτισης-Συμβουλευτικής-Πιστοποίησης για 88 ανέργους που κατοικούν στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Boΐου, Σερβίων και Βελβεντού της Περιφερειακής  Ενότητας  Κοζάνης

 

To  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (Δικαιούχος Φορέας), μετά από ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, έχει αναθέσει στην Ένωση Εταιρειών «ΚΔΒΜ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ Α.Ε. - ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε.», την εκτέλεση του Υποέργου 2 της «Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική για την ενδυνάμωση Δεξιοτήτων ανέργων σε ειδικότητες του  τομέα  Αγροδιατροφής», με κωδικό ΟΠΣ 5030631 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.

Το έργο περιλαμβάνει συμβουλευτική – κατάρτιση – πιστοποίηση  δεξιοτήτων  σε 88 άνεργους/ες ωφελούμενους/ες, από τους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Boΐου, Σερβίων και Βελβεντού  της Περιφερειακής  Ενότητας  Κοζάνης.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Εγκρίθηκε σημαντικό πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων, του Επιμελητηρίου  Κοζάνης, προϋπολογισμού 3.227.750 ευρώ, μετά  από  πρόσκληση  της  Ειδικής  Υπηρεσίας  Διαχείρισης  του προγράμματος  Δίκαιης  Αναπτυξιακής  Μετάβασης. Την  ένταξη  της Πράξης «Πλοηγός  Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» με Κωδικό ΟΠΣ 6001146 και ένταξη στο  Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή  Μετάβαση  2021-2027»  υπέγραψε ο  Διοικητής  της  ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδας  Καλλίρης, μετά  από πρόταση που  υπέβαλε το ΕΒΕ Κοζάνης, κατόπιν τεχνικής αξιολόγησης  που  έγινε  από  τις  υπηρεσίες.

Οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι του Ν. Κοζάνης, και θα  επανακαταρτιστούν σε τεχνολογίες  αιχμής, με  σκοπό να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ενταχθούν σε επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης, οι οποίες θα ενισχυθούν ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.  Τα  3 Θεματικά  αντικείμενα είναι: Δεξιότητες σε  νέες  μορφές  ενέργειας, Δεξιότητες  στην  Πράσινη Οικονομία, και Δεξιότητες στην  Ψηφιακή Οικονομία. Οι  ωφελούμενοι  θα είναι 500 στον αριθμό, για τους οποίους προβλέπεται και σημαντικό εκπαιδευτικό επίδομα. Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 30/06/2027.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Επιμελητηρίου του Νομού μας που στέφθηκε με επιτυχία, το οποίο αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του δίνονται από το πρόγραμμα του ΔΑΜ.

-

Yποβολή  προτάσεων  στα  προγράμματα  για  Ε0RASMUS:

FosteRing YoUng  EntrepreneurSHip

Erasmus Plus KA220-YOU – Εταιρικές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα τους νεολαίας

Σκοπός και στόχοι του έργου είναι να βοηθήσει τους νέους με λιγότερες ευκαιρίες (18-30) να γίνουν  κοινωνικοί  επιχειρηματίες παρέχοντάς τους σχετική εκπαίδευση, καθοδήγηση και διαδικτυακά εργαλεία για να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν τους ιδέες τους που διαμορφώθηκαν σε σχέση με τιςς προτεραιότητες της κοινοπραξίας. Σε αυτό θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι κοινωνικοί / νέοι εργαζόμενοι, ειδικοί σταδιοδρομίας  και επιχειρηματίες.

Εν συντομία το ENT Youth, εστιάζει στην ενίσχυση  των νέων με  λιγότερες  ευκαιρίες  για  κοινωνική  επιχειρηματικότητα.

 

-

KA220-VET  Συμπράξεις  συνεργασίας  στον  τομέα  της  επαγγελματικής  εκπαίδευσης  και  κατάρτισης

Διαχειριστές Ψηφιακού Περιεχομένου

Το προτεινόμενο έργο σχεδιάζει να δημιουργήσει  ένα  νέο  τεχνικό προφίλ και περιγραφή των θέσεων εργασίας όσον αφορά την προώθηση   πολιτιστικού  και τουριστικού  περιεχομένου  με  τη  χρήση  εργαλείων  και  μεθοδολογιών ΤΠΕ και ικανών δεξιοτήτων, όπως είναι η τεκμηρίωση, το μάρκετινγκ, η προώθηση και οι διαφημιστικές τακτικές. Επαγγελματίες  που  καλύπτουν αυτό το προφίλ/περιγραφή εργασίας καλούνται στο πλαίσιο του έργου μας DigiCA.

O Τομέας υλοποίησης του προτεινόμενου έργου (που ορίζεται από τους εμπλεκόμενους εταίρους) περιλαμβάνει  περιοχές  με  σημαντική πολιτιστική  κληρονομιά, στις  οποίες  δραστηριοποιούνται  ποικίλοι  φορείς  (σωματεία, σύλλογοι κ.λπ.) και  προσπαθούν  να  διατηρήσουν  και  να διασώσουν  πολιτιστικό  υλικό  από  το  παρελθόν  και  να  καταγράψουν  και  να αναδείξουν  τις δραστηριότητες  του σήμερα. Βασικά μέσα – εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια, είναι μέθοδοι ψηφιοποίησης, κοινωνική δικτύωση, οι νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία και εφαρμογές που βασίζονται σε πλατφόρμες λογισμικού και ανοιχτού κώδικα, εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

-

Το ΕΒΕ Κοζάνης εγκρίνει την συμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης σε πρόταση που θα υποβάλλει ο Ειδικός  Λογαριασμός  Κονδυλίων Έρευνας  Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας, στην  πρόσκληση με τίτλο «Ανάπτυξη Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας – ΕΚΨΚ (European Digital Innovation HubsEDIHS)

Το ΕΒΕ Κοζάνης εγκρίνει την συμμετοχή του ΕΒΕ Κοζάνης σε πρόταση που θα υποβάλλει ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας, στην πρόσκληση με τίτλο ««Ανάπτυξη  Δικτύου  των  Ευρωπαϊκών  Κόμβων  Ψηφιακής  Καινοτομίας – ΕΚΨΚ (European Digital Innovation Hubs – EDIHS) που  έχουν  λάβει  Σφραγίδα  Αριστείας από το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη»» του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα .Η πρόσκληση απευθύνεται  στους Φορείς  Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ) που έχουν λάβει  Σφραγίδα  Αριστείας από το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη», με τους οποίους  συμμετέχει  η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό δίκτυο, προκειμένου  να  ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του  Προγράμματος  Ανταγωνιστικότητα του Ταμείου ΕΤΠΑ. Η παρούσα Δράση στοχεύει στην ανάπτυξη  Δικτύου  Ευρωπαϊκών  Κόμβων  Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ) μέσω της ενίσχυσης  των  ΕΚΨΚ που έχουν λάβει Σφραγίδα Αριστείας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» με  τους  οποίους συμμετέχει  η  Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, σε ποσοστό 100 του επιλέξιμου προϋπολογισμού τους.

Το ΕΒΕ Κοζάνης αποτελεί δικαιούχο φορέα του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας με διακριτικό τίτλο «Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας – SYNERGiNN EDIH» με Επιστημονικό  Υπεύθυνο τον Καθηγητή k.Στέργιο Μαρόπουλο. 

Ο Κόμβος  Ψηφιακής   Καινοτομίας  Δυτικής Μακεδονίας (Digital Innovation Hub of Western Macedonia – SYNERGiNN EDIH)  είναι  ένας  οργανισμός που  θα υποστηρίξει  τις   επιχειρήσεις  – ιδιαίτερα τις ΜΜΕ και  τις εταιρείες  μεσαίας  κεφαλαιοποίησης – και  τον δημόσιο  τομέα  στον  ψηφιακό τους  μετασχηματισμό. Το  SYNERGiNN Hub  έχει  ως  κύριο στόχο τη συγκέντρωση εμπειρογνωμόνων ερευνητών, της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων που εστιάζουν στην καινοτομία  με  σκοπό  τη  δημιουργία ενός  οικοσυστήματος  που  καλύπτει  ολόκληρο  τον κύκλο καινοτομίας  από  τη  σύλληψη  της  αρχικής  ιδέας  ως  την  εμποροποίηση  της  τεχνολογίας.

 

Συμμετοχή του ΕΒΕ σε Φεστιβάλ - Εκθέσεις

 

Πρόσκληση  Εκδήλωσης  Ενδιαφέροντος  για τη διεξαγωγή Φεστιβάλ προβολής τοπικών προϊόντων στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  προτίθεται  να  συμμετάσχει  σύμφωνα με το Πρόγραμμα  Ενίσχυσης  Επιχειρηματικών  Δράσεων  Β’ Εξαμήνου  2023

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τις δράσεις του «Προγράμματος Ενίσχυσης Επιχειρηματικών Δράσεων» που σχεδιάζουνε να εντάξουνε στο Β’ Εξάμηνο προτιθέμεθα να διοργανώσουνε στο Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα, Φεστιβάλ προώθησης των τοπικών προϊόντων της περιοχής μας.

· Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον Εκθεσιακό Χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

· Η ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα γίνει στις 19 - 21 Σεπτεμβρίου 2023.

· Το κόστος για την κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει είναι περίπου 300 Ε+ΦΠΑ

· Ο Εκθεσιακός χώρος έχει διαστάσεις συνολικού εμβαδού 462 m2 και σε αυτόν μπορούν να τοποθετηθούν έως 31 περίπτερα διαστάσεων 5 m2 το καθένα.

· Τα εκθεσιακά προϊόντα θα είναι προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στη Δυτική Μακεδονία.

· Στο χώρο της έκθεσης, θα διεξαχθεί παράλληλο event γευσιγνωσίας - Master Class και εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοκιμαστούν τα προϊόντα της Περιφέρειάς μας στο ευρύ κοινό.

· Στην έκθεση θα υπάρχει η δυνατότητα λιανικών πωλήσεων.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Συμμετοχή  μελών  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης  στο 4ο Φεστιβάλ  Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών   Γεύσεις»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, έδωσε το  «παρών» στο 4ο  Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» που  πραγματοποιήθηκε  από  τις  27  Ιουνίου 2023 έως και τις 29 Ιουνίου 2023  στην  κεντρική  πλατεία  της πόλης των Γρεβενών.  Τα μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης που συμμετείχαν  στο φεστιβάλ , είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να γνωστοποιήσουν τις επιχειρήσεις  τους  στο καταναλωτικό κοινό.

 

Οι επισκέπτες το Φεστιβάλ για ακόμη μία φορά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευθούν μοναδικές γεύσεις, να διασκεδάσουν, με  ήχους  παραδοσιακούς  της  πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς  αλλά  και με σύγχρονα μουσικά σχήματα.

Οι καταναλωτές, αφού  απόλαυσαν  τις  εκδηλώσεις  και  γνώρισαν τα  προϊόντα  των  εκθετών   έκαναν τις αγορές τους μέχρι αργά το βράδυ από τα καταστήματα της πόλης  και  στη  συνέχεια  με υπομονή  αντάλλαξαν τις αποδείξεις των αγορών τους με τους τυχερούς δωρεάν  λαχνούς  στο περίπτερο του  Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών.

-

Συμμετοχή  μελών  του  Επιμελητηρίου  Κοζάνης  στην  έκθεση  που  πραγματοποιείται στο Javits Center  της  Νέας  Υόρκης

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας   στο πλαίσιο του προγράμματος  Εξωστρέφειας  των  επιχειρήσεων, έδωσε το «παρών»  με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων -  μελών του, στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Javits Center  της Νέας Υόρκης, στο διάστημα 25-27 Ιουνίου, με το σύνθημα "Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Τροφίμων" . Οι ΗΠΑ είναι η έκτη μεγαλύτερη χώρα προορισμού για τις ελληνικές εξαγωγές που ξεπερνούν τα  2 δις $, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο 4,1% στις ελληνικές εξαγωγές.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης  στην 87η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης  προτίθεται να  συμμετάσχει με επιχειρήσεις - μέλη του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εκθεσιακό γεγονός θεσμικού χαρακτήρα Θεωρείται η «μητέρα» των εκθέσεων στην Ελλάδα, διοργανώνεται από το  1926 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό και εμπορικό γεγονός της χώρας.

Η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές, υποδέχεται μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας την Βουλγαρία δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Η 87η ΔΕΘ αποτελεί τη μεγαλύτερη  εμπορική  διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το  ιδανικό  γεγονός, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

 -

 

Δυναμική η συμμετοχή των Επιχειρήσεων - μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην 21η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» Έκθεση

 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, έδωσε το «παρών» στην 21η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ» Εκθεσιακή Δραστηριότητα 2023 επιδοτώντας τη συμμετοχή των μελών του, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου στο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ υπό την αιγίδα της εταιρείας Κύκλος, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμου Δωδώνης και του Δήμου Ζίτσας.

Η «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ » Έκθεση, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελλάδας και τη μοναδική εκθεσιακή δραστηριότητα της Ηπείρου, συμβάλλοντας στην τόνωση της αγοράς, στην σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών και συμφωνιών , στην ανάδειξη νέων τεχνολογιών και σύγχρονων εφαρμογών, στην προώθηση νέων ιδεών και προϊόντων και
στην προβολή του τοπικού στοιχείου κάθε περιοχής και των παραδοσιακών προϊόντων.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης που συμμετείχαν στην 21  Πανηπειρωτική  Έκθεση, είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να γνωστοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους στο καταναλωτικό κοινό.

Για  περισσότερα  κάντε κλικ  εδώ

 

  Χρηματοδοτικά Εργαλεία 

Συνοπτική Έκθεση για την ενημέρωση των πολιτών (Citizens Summary) – ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)      

Δημοσιεύθηκε η Συνοπτική Έκθεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 για το έτος 2022, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Μέσα από την συνοπτική έκθεση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τον αριθμό των έργων και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από το ΕΠΑνΕΚ, τόσο ως προς την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όσο και ως προς την χρηματοδότηση κομβικών δημοσίων έργων που αναβαθμίζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας. Σημαντική είναι και η αναφορά στα έργα που έχουν στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα κατά την περίοδο της πανδημίας COVID19.

 

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Ανακοίνωση Ανοιχτής Πρόσκλησης για Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

Το έργο ECOTOURS προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για τις Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και τις τοπικές κοινωνίες σε 6 ευρωπαϊκές χώρες!

Εάν είστε μια ΜΜΕ που ενδιαφέρεται για την προώθηση του κυκλικού και βιώσιμου τουρισμού, το έργο προβλέπει την παροχή οικονομικής στήριξης σε Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις ως μέσο για να ενισχύσει την ικανότητα των ΜΜΕ του τουρισμού να προωθήσουν τον κυκλικό τουρισμό και να υιοθετήσουν τις περιβαλλοντικές αρχές, πρακτικές και πρότυπα στις επιχειρήσεις τους.

Για περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

 

Επιχειρηματική και Οικονομική Επικαιρότητα

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία επανένταξης στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου 2023. Συνεπώς μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

 Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

 

Ερευνα  ΕΚΤ: Οι εκτιμήσεις των καταναλωτών για τον πληθωρισμό

Η έρευνα της ΕΚΤ τονίζει επίσης:

Μειώθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, κατά τον Απρίλιο, όπως αναφέρει νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προσδοκίες για τους επόμενους 12 μήνες διολίσθησαν στο 4,1% από 5% τον Μάρτιο, ενώ για τα τρία επόμενα χρόνια, έπεσαν στο 2,5% από 2,9%.

- Η αβεβαιότητα για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό τους επόμενους 12 μήνες μειώθηκε.

- Το ονομαστικό εισόδημα αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,1% τους επόμενους 12 μήνες, από 1,3%.

- Οι προσδοκίες για την οικονομική παραγωγή για τους επόμενους 12 μήνες βελτιώθηκαν σε -0,8%, από -1%.

- Στο 11,2% αναμένουν το ποσοστό ανεργίας τους επόμενους 12 μήνες, από 11,7% προηγουμένως.

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

-

 

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο – Συν 2,1% στο πεντάμηνο

Αύξηση 1,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, «ωθούμενη» από την παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, που κινήθηκε ανοδικά κατά 2,9%.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής  παραγωγής  παρουσίασε αύξηση 1,4% τον Μάιο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2022, έναντι αύξησης 4,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 με το 2021.

Για  περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

 

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου στις 15:00 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022  φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός  Οικονομικών, Απόστολος  Βεσυρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Για  περισσότερα  κάντε κλικ  εδώ

 

Μείνετε συνδεδεμένοι με το  Επιμελητήριο Κοζάνης  και στα social networks: facebook  και site.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR