ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης του Εμπορικού Ακόλουθου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης του Εμπορικού Ακόλουθου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης του Εμπορικού Ακόλουθου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 ο Εμπορικός Ακόλουθος  του Γενικού Προξενείου της  Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη k. Ahmet Erdogan τον οποίο υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Μητλιάγκας, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Μαλούτας, ο Υπεύθυνο ΓΕ.ΜΗ κ. Μιχάλης Χλιάπας και άλλα μέλη της Διοίκησης.

Μετά το καλωσόρισμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εν δυνάμει επιχειρηματικές μεταξύ επιχειρηματιών της ΠΕ Κοζάνης και της γειτονικής χώρας, καθώς επίσης και στις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης  επιχειρηματικών συνεργασιών. σε περιοχές της Τουρκίας με κοινά χαρακτηριστικά με τη δική μας.

Συγκεκριμένα, ο  κ, Μητλιάγκας ενημέρωσε  τον Εμπορικό Ακόλουθο για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της περιοχής και τις δυνατότητες παραγωγικής ανασυγκρότησης αυτής εν όψει της μεταλιγνιτικής περιόδου και των αναπτυξιακών επενδύσεων που ήδη προωθούνται και υλοποιούνται μέσω του μηχανισμού στήριξης της «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» (ΔΑΜ).  Η βάσιμη προσδοκία, όπως τόνισε, τόσο των παραγωγικών φορέων του τόπου, όπως και του Επιμελητηρίου Κοζάνης, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητα αυτού  για σημαντική αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο, με έμφαση στις σύγχρονες και καινοτόμες επιχειρηματικές επενδύσεις, δημιουργεί αισιοδοξία  και προοπτική για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εξωστρέφεια και κατ’ επέκταση της οικονομικής θέσης της περιοχής μας   Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στα ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Π.Ε. Κοζάνης και στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα αναφερόμενος ιδιαίτερα στα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται στην περιοχή,  στον Κρόκο Κοζάνης,& στα προϊόντα των αγροτικών συνεταιρισμών,  κυρίως του Βελβεντού και της Εορδαίας, χωρίς να παραλείψει βέβαια να επισημάνει τις δυνατότητες  που παρουσιάζει με ικανοποιητικό- ως τώρα -θετικό πρόσημο ο αγροδιατροφικός κλάδος των τροφίμων – ποτών, αλλά κη τις προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη  του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, όπως  είναι αυτός της γουνοποιίας,  του μαρμάρου, των κατασκευών, κ.α., αλλά και  στους κλάδους του τουρισμού, των υπηρεσιών και  του εμπορίου γενικότερα.

Ο Τούρκος Εμπορικός Ακόλουθος, από την πλευρά του, στάθηκε ιδιαίτερα στην καλλιέργεια των διμερών σχέσεων σε θέματα που αφορούν το εμπόριο και την οικονομία,  δίνοντας έμφαση στον τουρισμό για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη χώρα του, κυρίως σε περιοχές της χώρας μας, όπου υπάρχουν αξιοποιήσιμα τουρκικά μνημεία. Πρότεινε, ακόμη, να φέρει σε επαφή το Επιμελητήριο Κοζάνης με αντίστοιχων γενικών χαρακτηριστικών Επιμελητήρια  της Τουρκίας, προκειμένου να γίνουν επαφές που θα οδηγήσουν σε συμφωνίες για κοινές δράσεις που θα εξυπηρετούσε τον ευγενή στόχο  αφενός της προβολή των προϊόντων και του επιχειρηματικού προφίλ  των περιοχών ενδιαφέροντος, αφετέρου  της ενίσχυσης των δεσμών φιλίας και κατ’  επέκταση των ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας.

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και με  τις ευχές όλων να ευοδωθούν στο εγγύς μέλλον οι συνεργασίες και οι προτάσεις που συζητήθηκαν και η επίσκεψη του k.Ahmet Erdogan να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει μια νέα εποχή αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής μας και της Τουρκίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

 

  



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR