ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ -      Newsletter Νο 2 | 01 Ioυλίου 2022 

                                                                            

                                                                         Newsletter Νο 2 | 01 Ioυλίου 2022                                                          

Το Επιμελητήριο Koζάνης ενημερώνει τα μέλη του:

Επιμελητηριακά Νέα

Ημέρες  και  ώρες Λειτουργίας Παραρτήματος Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα (Οδός  Γουμεράς  5)

Ενημερώνουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου ότι το παράρτημα της  Πτολεμαΐδας  θα λειτουργεί  για την εξυπηρέτηση τους, τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 8:00πμ -2:00μμ
  • Πέμπτη 8:00πμ -2:00μμ
  • Παρασκευή  8:00πμ-2:00μμ

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, Τρίτη και Τετάρτη, τα μέλη μπορούν να απευθύνονται στο κεντρικό Επιμελητήριο  Κοζάνης στα τηλέφωνα: 2461034669  και στο email: epimkoz@gmail.com

 

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ / Περιφερειακό Δυτ. Μακεδονίας –Κοζάνη

Το επιμελητήριο Κοζάνης  ενημερώνει  τα μέλη του,  που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη η επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους  στο επόμενο διάστημα, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους  για τη  δράση εξατομικευμένης  δια ζώσης Νομικής πληροφόρησης  στο πλαίσιο της οποίας νομικοί  συνεργάτες  του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα υποδέχονται  και θα επεξεργάζονται ερωτήματα και προβληματισμούς  σχετικά με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων. Δείτε αναλυτικά το επισυναπτόμενο αρχείο.

Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι  που επιθυμούν να λάβουν ενημέρωση ,να συμπληρώσουν την αίτηση και να τη στείλουν στο συγκεκριμένο EMAILidikos@evekozani.gr

Σημείωση: Παρακαλώ όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετέχουν, να συμπληρώσουν άμεσα την αίτηση. Για τη πραγματοποίηση της δράσης εξατομικευμένης  δια ζώσης Νομικής πληροφόρησης θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν ενημέρωση  να συμπληρώνουν 20 άτομα και πάνω. Αναλυτικές πληροφορίες  βρίσκονται στα επισυναπτόμενο αρχεία.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Πλήθος κόσμου στην  «Λευκή νύχτα του καλοκαιριού» που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Την «Λευκή νύχτα του καλοκαιριού» διοργάνωσε την Παρασκευή 24-06-2022, o Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, κατανοώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την αγωνία όλων των εμπόρων και επαγγελματιών αλλά και την ανάγκη όλου του κόσμου να βγει από το σπίτι του, να κάνει τη βόλτα του και να διασκεδάσει, κάνοντας παράλληλα τις αγορές του. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό party της αγοράς, με μια μεγάλη συναυλία του STAN Αντιπαριώτη στο κέντρο της πόλης, με κεράσματα και cocktails σε καταστήματα και εμπορικούς δρόμους. Τα καταστήματα, με μεγάλες προσφορές, θα μείνουν ανοιχτά έως στις 24:00 τα μεσάνυχτα.

Συνδιοργανωτές και συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια τόνωσης της κίνησης στην πόλη είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, το Eπιμελητήριo Koζάνης και μεγάλος χορηγός είναι η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕΒΕ.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης  στην 86η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης  προτίθεται να  συμμετάσχει με επιχειρήσεις - μέλη του στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα εκθεσιακό γεγονός θεσμικού χαρακτήρα Θεωρείται η «μητέρα» των εκθέσεων στην Ελλάδα, διοργανώνεται από το 1926 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό και εμπορικό γεγονός της χώρας.

Η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές, υποδέχεται μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για συμμετοχή των Επιχειρήσεων – Μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης  στην 11η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2022

Το Επιμελητήριο Κοζάνης  προτίθεται να  συμμετάσχει με επιχειρήσεις - μέλη του στην 11η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2022, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Πιερίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης.

Η 11η ΕΒΕΠ-ΚΜ 2022, στοχεύει στην ενίσχυση και την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, φιλοδοξώντας να παρέχει στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες νέα ερεθίσματα, εκπλήξεις, οικονομικοκοινωνικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

3η Διοργάνωση του  τριήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις»  του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών

Το Επιμελητήριο Κοζάνης  στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών Επιχειρήσεων και τη στήριξη της  επιχειρηματικότητας, κάλεσε  όλους τους Επαγγελματίες - Παραγωγούς της Περιφερειακής  Ενότητας Κοζάνης να δηλώσουν συμμετοχή εφόσον επιθυμούσαν στο 3ο  Φεστιβάλ Παραδοσιακών προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των τοπικών επιχειρήσεων στα Γρεβενά αλλά και  της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας την ευκαιρία στους Επαγγελματίες - Παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να γνωστοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους στο καταναλωτικό κοινό των Γρεβενών.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2022 έως και τις 30 Ιουνίου 2022  στο χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης των Γρεβενών.

 

Υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών ΚΕΕΕ και GEA

Στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών προχώρησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Tο πρώτο Διεθνές Forum προβολής και προώθησης των εξαγώγιμων Αγροδιατροφικών Προϊόντων του Νομού Κοζάνης που διοργανώνει το ΕΒΕ Κοζάνης 2-5 Ιουνίου 2022

 Στις 2 Ιουνίου 2022, ξεκίνησε  το πρώτο Διεθνές Forum προβολής και προώθησης των εξαγώγιμων Αγροδιατροφικών Προϊόντων του Νομού Κοζάνης που διοργανώνει το ΕΒΕ Κοζάνης. Σε αυτή την ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης, το ΕΒΕ Κοζάνης επέλεξε  να επενδύσει σε μια ολιστική προσέγγιση προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων. Δείτε αναλυτικά:

 Meet the Buyers” Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης - ΕΒΕ Κοζάνης Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2η ημέρα  3 Ιουνίου  2022.

Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Διεθνούς Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης, την Παρασκευή 3-6-22. Μια πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες αγοραστές, 11 στο σύνολο, από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο νομό Κοζάνης, με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Meet the Buyers” Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης - ΕΒΕ Κοζάνης Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 3η ημέρα  4 Ιουνίου  2022

“Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Διεθνούς Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης. Μια πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες αγοραστές, 11 στο σύνολο, από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βοϊου και της Εορδαίας, με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα και στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις B2B "Meet the Buyers" που οργανώθηκε από το E.B.E. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στόχο την παρουσίαση περισσοτέρων τοπικών επιχειρήσεων.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ κ. Στέφανος Γεωργιάδης, στο πρώτο Διεθνές Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Το πρώτο  Διεθνές Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης τίμησε με την παρουσία του ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ. Σε δηλώσεις του τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Κοζάνης, μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει το ρόλο και τη λειτουργία των επιμελητηρίων της χώρας και εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει πιλοτικό χαρακτήρα σε Εθνικό επίπεδο.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Αναστολή καταχώρισης από 01/07/2022 για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση δημοσίευσης σημαντικών πράξεων και στοιχείων τους στο Γ.Ε.ΜΗ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του ότι με τον  Ν. 4919/2022 θεσπίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις της αναστολής καταχώρισης για όσες επιχειρήσεις και για όσο διάστημα δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση δημοσίευσης σημαντικών πράξεων και στοιχείων τους στο Γ.Ε.ΜΗ. Συγκεκριμένα, από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 29 και της παρ. 3 του άρθρου 64 του Ν. 4919/2022 , προκύπτει ότι από την 01-07-2022, εφόσον εκκρεμεί η δημοσίευση συγκεκριμένων πράξεων στο Γ.Ε.ΜΗ., οι υπόχρεοι εγγραφής θα τίθενται σε αναστολή καταχώρισης, δηλαδή, δεν θα δύνανται να υποβάλλουν οποιαδήποτε νέα αίτηση καταχώρισης πράξης ή στοιχείου είτε στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π/Σ) του Γ.Ε.ΜΗ. είτε στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ., έως την ολοκλήρωση της καταχώρισης των πράξεων που εκκρεμούν.

Στόχος της διάταξης δεν είναι να υποκαταστήσει το εταιρικό δίκαιο, αλλά να υποχρεώσει τους μη συνεπείς υπόχρεους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις δημοσιότητας στο Γ.Ε.ΜΗ., για πράξεις που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες και σημαντικές, τόσο για τη σύννομη λειτουργία των επιχειρήσεων, όσο και για την προστασία των τρίτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο υπ. αριθ. Πρωτ: 60522-10/6/2022 (ΑΔΑ: 65ΩΗ46ΜΤΛΡ-6ΝΧ)  σχετικό έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  

 

Σημαντική Επιχειρηματική Κίνηση στον χώρο του αθλητισμού  και του τουρισμού με την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην Πτολεμαΐδα από τον Όμιλο Παντελίδη.

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης το νέο αθλητικό κέντρο “Ευάγγελος Παντελίδης”, στη μνήμη του αδερφού του κ. Ιάκωβου Παντελίδη, παρουσία του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και της υφυπουργού Τουρισμού κα Σοφίας Ζαχαράκη.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης παρευρέθηκε στα εγκαίνια  του νέου αθλητικού κέντρου, στο οποίο καθήκοντα Γενικού Διευθυντή ασκεί το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης  κ. Γεώργιος  Παντελίδης.

Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη ενισχύουν την τοπική οικονομία και συμβάλλουν καθοριστικά στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Περιοχής μας. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Δράσεις αντιμετώπισης της Ανεργίας

Ξεκίνησαν 24 Ιουνίου οι  αιτήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού για 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 18:00, ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για τις 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ, για το σχολικό έτος 2022-23. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 3 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59. Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/epaggelmaties-ekpaideuses/ekpaideutes-epaggelmatikon-skholon-epas-matheteias-tou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ.Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ/ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

Αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο»

Αλλαγές στους όρους του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» -που θεσπίστηκε με τον ν. 4855/2021 (άρθρο 196) και «τρέχει» από τις αρχές του έτους- επέρχονται με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στόχος των αλλαγών είναι το πρόγραμμα να καταστεί πιο ελκυστικό και να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα ως εργαλείο αύξησης της απασχόλησης των νέων, ηλικίας 18-29  ετών, χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Συγκρότηση νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων

Επανεκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδας (Ο.ΕΦ.Ε) ο Ηλίας Μιχαηλίδης, (Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας)

Eπανεκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδας (Ο.ΕΦ.Ε) ο Ηλίας Μιχαηλίδης, (Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας). 

Όπως σημειώνει ο ίδιος: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας η επανεκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδας (Ο.ΕΦ.Ε). Ευχαριστώ τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα για την εμπιστοσύνη τους. Συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ.”

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εστίασης “Ερμής” – Και πάλι πρόεδρος ο Αλέκος Βουτυρής  

Στην Κοζάνη, σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 16:00μ.μ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΟΕΒ Κοζάνης, επί της  οδού Δημοκρατίας αρ. 34, συνήλθαν σε συνεδρίαση, έπειτα από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου, Αλέξανδρου Βουτυρή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 15ης Ιουνίου 2022.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Εκδηλώσεις  Συνδέσμων Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς: Η μεγάλη δεξίωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο “Ζάππειο”

Στο Ζάππειο Μέγαρο στις 18 Ιουνίου του έτους 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας” η με φιλανθρωπικό και πολιτισμικό χαρακτήρα εκδήλωση. Η οικονομική συμβολή στο πολύτιμο έργο των εθελοντικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών “Κιβωτός του Κόσμου” και “Τράπεζα Αγάπης” της Μητρόπολης Καστοριάς και η ενίσχυση του υπό ίδρυση “Σύγχρονου Μουσείου της Τέχνης της Γούνας” αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της βραδιάς. Φιλανθρωπία και πολιτισμός, έννοιες αλληλένδετες, αναδείχθηκαν και τιμήθηκαν από τη συγκινητική παρουσία του κόσμου.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ 

 

Xρηματοδοτικά Εργαλεία

Πράσινος Αγροτουρισμός. Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για ΜΜΕ και μεγάλες επιχειρήσεις από το Ελλάδα 2.0

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικά σε: Υφιστάμενες και Υπό Σύσταση ΜΜΕ και μεγάλες επιχειρήσεις Α) Υφιστάμενα Νομικά Πρόσωπα (ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις) Β) Υπό-σύσταση Νομικά Πρόσωπα που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες σύστασης πριν την έκδοση της ατομικής εγκριτικής απόφασης ένταξης στο Υποέργο. Δεν ενισχύονται φυσικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα ενισχύει επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού, τα οποία συνδέουν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, με τον τριτογενή, δημιουργώντας ένα νέο τουριστικό προϊόν.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Ενισχύσεις έως 2,3 εκατ. ευρώ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς που επλήγησαν από την πανδημία

Σε 2,3 εκατ. ευρώ ορίστηκε το ανώτατο όριο ενίσχυσης για κάθε αγροτικό συνεταιρισμό που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τις δυο υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η μια απόφαση αφορά στην χορήγηση ενισχύσεων σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και η δεύτερη στη χορήγηση ενισχύσεων σε αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στον τομέα των δημητριακών που επλήγησαν από την πανδημία.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στο πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Πρόγραμμα I «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», Πρόγραμμα ΙΙ «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»,  Πρόγραμμα III«Ψηφιακές Συναλλαγές»

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Εγκρίθηκε από ΕΕ το Πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με 3,9 δισ. Ευρώ 

Εγκρίθηκε στις 15/06 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 -2027. Αναμένεται μέσα από τις Δράσεις που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ωφεληθούν άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς και σημαντικό τμήμα του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες επενδύσεων (προτεραιότητες) στους οποίους θα κινηθεί το Πρόγραμμα είναι οι εξής:

  1. Ενίσχυση Έρευνας και Καινοτομίας
  2. Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας
  3. Βελτίωση Πρόσβασης Επιχειρήσεων σε Χρηματοδότηση
  4. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Κεφαλαίου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Μετασχηματισμού

Ο κύριος στόχος είναι να  καλυφθεί όλο το εύρος των αναγκών των επιχειρήσεων σε επίπεδο πληροφόρησης, ενίσχυσης συνεργασιών, ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών προτύπων και εύρεσης τεχνολογικών, ανθρώπινων και επενδυτικών πόρων. 

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στόχος του Προγράμματος είναι η αύξηση του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού τους ώστε να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η επίσημη ενημέρωση για το Πρόγραμμα θα διαχέεται από τις σελίδες του ΕΣΠΑ (espa.gr) καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» www.antagonistikotita.gr και στα ανάλογα κοινωνικά δίκτυα. Τέλος λειτουργεί  Γραφείο Πληροφόρησης για το κοινό  στην οδό Δραγατσανίου 8 (ώρες επίσκεψης  (10.00 π.μ. έως τις 2.00 μμ ) και τηλεφωνικό κέντρο στο 801 11 36 300 (Από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ).

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης για ωφελούμενους που απορρίφθηκαν στη Δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών»

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» του ΕΠΑνΕΚ, σύμφωνα με την οποία ωφελούμενοι, των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που υποβλήθηκε έως την καταληκτική ημερομηνία και ώρα της Δράσης,  13/05/22 και ώρα 15:00 απορρίπτεται, έχουν τη δυνατότητα μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής Απόφασης να υποβάλουν επόμενη αίτηση χρηματοδότησης. Η αίτηση αυτή μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Τετάρτη 21/09/2022 και ώρα 15:00

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών, καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε ανάγκες ψηφιακού εκσυγχρονισμού τους, λόγω των διευρυμένων και διαρκών αναγκών χρήσης ψηφιακών εφαρμογών για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δείτε την 2η τροποποίηση της πρόσκλησης  εδώ

 

Επιχειρηματική και Οικονομική Επικαιρότητα

Eκ νέου αίτηση στο power pass για όσους πολίτες αλλάξουν στοιχεία κατοικίας

Από τη Πέμπτη 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το power pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για το power pass λόγω προσαρμογής της σχετικής πλατφόρμας. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Φθάνει μέσα στην εβδομάδα ο λογαριασμός με τις πληρωμές των 3 δισ. Ευρώ

 

Κλείδωσε και αποστέλλεται με επτά διαφορετικές ταυτότητες μέσα στην εβδομάδα ο λογαριασμός της επιστρεπτέας προκαταβολής που φθάνει τα 3 δισ. ευρώ και αφορά 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει στο Γενικό Λογιστήριο το εισπράξιμο τμήμα χαμηλώνει στα 2,3 δισ. ευρώ, καθώς κάποιοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν εφάπαξ κερδίζοντας την επιπλέον έκπτωση του 15%, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να μην καταφέρουν να αποπληρώσουν μέσα στην ενεργειακή κρίση το επιστρεπτέο ποσό.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας και οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μεταξύ των προτεινόμενων διατάξεων, ωστόσο, περιλαμβάνονται και διατάξεις αναφορικά με:

  • έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας και οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία (άρθρο 5 της τροπολογίας)
  • την επιχορήγηση του μεταφορικού κόστους και του κόστους δημοσιογραφικού χάρτου των εκδοτικών επιχειρήσεων (άρθρο 7 της τροπολογίας)

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Επιδότηση παγίων δαπανών: Δυνατότητα συμψηφισμού και με λοιπές οφειλές, τέλη, εισφορά, πρόστιμο και βεβαιωμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ. Τροποποίηση της ΓΔΟΥ 808/23.07.2021

Με την με Αριθμ. ΓΔΟΥ 31/28-06-2022 ΚΥΑ τροποποιείται η υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 808/23.07.2021 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 3354).

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Εξετάζεται κούρεμα 50% από το 2023 στο Τέλος επιτηδεύματος - Τι υποστηρίζει η Κομισιόν

Σχέδιο για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος με κούρεμα έως 50% από τον επόμενο χρόνο εξετάζει η κυβέρνηση ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το μέτρο που περνά από το φίλτρο του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου αναμένεται να ελαφρύνει 650.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που σήμερα καταβάλουν ποσά από 400 έως 1.000 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος.

Το κόστος για τα κρατικά ταμεία υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται  διαχειρίσιμο και η εισήγηση από το οικονομικό επιτελείο είναι να ενσωματωθεί στο πακέτο με τις παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ το οποίο θα διανθιστεί και με άλλες παροχές.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

1,63 δισ. ευρώ για μια δίκαιη κλιματική & ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα - Εγκρίθηκε το πρώτο πρόγραμμα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ)

Χάρη στο πρώτο πρόγραμμα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) που εγκρίθηκε από την Επιτροπή, η Ελλάδα θα κινητοποιήσει συνολική επένδυση ύψους 1,63 δισ. ευρώ για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής και κλιματικής μετάβασης στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Το ελληνικό σχέδιο θα επωφεληθεί από επιχορηγήσεις ύψους 1,38 δισ. ευρώ από το ΤΔΜ.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Η απόφαση ισχύει από τις 28 Ιουνίου 2022.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα που αφορούν στην εξασφάλιση της επάρκειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με σκοπό την επισιτιστική ασφάλεια και την αποφυγή αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Συγκεκριμένα η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β’ 3236/24.6.2021) προβλέπει ότι «οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 87 του ν. 4916/2022 (Α’ 65), καθώς και όσες εξειδικεύθηκαν με την υπ’ αρ. 1368/01.04.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» (Β’ 1549), παρατείνονται για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας».

Πηγή: https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/630390/parateinetai-kata-treis-mines-i-ypoxreosi-dilosis-apothematon-georgikon-proionton-kai-trofimo

-

Παραμένει στο 6% ο μειωμένος ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά

 

Ο ΦΠΑ επρόκειτο να επιστρέψει στο 24% από 1η Ιουλίου, ωστόσο, όπως γνωστοποίησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,  προωθείται τροπολογία, η οποία θα έρθει στη Βουλή που θα προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει ως έχει στο 6%, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊό.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου

Το Υπουργείο Οικονομικών υλοποιεί έμπρακτα τη δέσμευσή του για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση όλων των φορολογούμενων πολιτών.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022  και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

To Ευρωπαικό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) διοργανώνει υβριδική εκδήλωση για τις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες εταιρείες αγροδιατροφής" στις 5 Ιουλίου

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (EIC) σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network / Sector Group Agri-Food (Τομεακή Ομάδα Αγροδιατροφικών Προϊόντων) και με την υποστήριξη της Θεματικής Ομάδας Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση (Thematic Group Access to Finance), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσκαλούν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ, με έμφαση στον κλάδο "Τρόφιμα / Ποτά" να παρακολουθήσουν και διαδικτυακά ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Ευκαιρίες χρηματοδότησης για καινοτόμες εταιρείες αγροδιατροφής»

 Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

myAADE: Τι είναι η νέα υπηρεσία «Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού»

Η Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού αναρτάται κάθε 2η Δευτέρα του μήνα, στην επιλογή: «Οφειλές, Πληρωμές, Επιστροφές», της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr).

Την παροχή μιας νέας υπηρεσίας προς τους φορολογουμένους ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.Πρόκειται για την έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Χρήσιμες πληροφορίες  του Επιμελητηρίου Κοζάνης

 Στόχος του Επιμελητηρίου Κοζάνης είναι η καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση των μελών - επιχειρήσεων.  

 Μείνετε συνδεδεμένοι με το Επιμελητήριο Κοζάνης  και στα social networks: facebook  και site.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Ι. Φαρμάκη 2

Τ. Κ. : 50131  Κοζάνη

Τηλ.: 24610 41693 / 34669

Φαξ:  24610 33976

e-mail: chambers@otenet.gr

http:www.evekozani.gr



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR