ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - “Meet the Buyers” Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης - ΕΒΕ Κοζάνης Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2η ημέρα 3 Ιουνίου 2022

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • “Meet the Buyers” Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης - ΕΒΕ Κοζάνης Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2η ημέρα 3 Ιουνίου 2022

Meet the Buyers

Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης - ΕΒΕ Κοζάνης

Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

2η ημέρα  3 Ιουνίου  2022

 

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Διεθνούς Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης, την Παρασκευή 3-6-22. Μια πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες αγοραστές, 11 στο σύνολο, από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο νομό Κοζάνης, με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα αρχικά περιλάβανε επίσκεψη στις εταιρείες Alpha Pastry και Pitenis. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ όμορφη διαδρομή προς την περιοχή του Βελβεντού όπου έγινε επίσκεψη στα οινοποιεία Κτήμα Καμκούτη και Κτήμα Βογιατζή.

Μια ξεχωριστή εμπειρία τοπικής γαστρονομίας όπου συνδυάστηκαν επιλεγμένα τοπικά εδέσματα και κρασιά έζησαν οι επιχειρηματίες κατά το μεσημεριανό γεύμα που παρατέθηκε στο Βελβεντό όπου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιάννης Μητλιάγκας ,ο υπεύθυνος εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Χλιάπας και ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης μέλος του ΔΣ ΕΒΕ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παραγωγούς σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Η συνέχεια του προγράμματος είχε κατεύθυνση στην περιοχή των Λευκάρων, όπου έγινε επίσκεψη στην επιχείρηση τυροκομικών Φάρμα Λευκάρων. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε προς τον Κρόκο με επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Η Ημέρα έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε σε restaurant της Κοζάνης. Εκεί ο chef μαζί με τον sommelier είχαν ετοιμάσει ένα ελληνικό δημιουργικό degustation menu βασισμένο σε τοπικά προϊόντα με wine pairing από τοπικά οινοποιεία, παρουσιάζοντας την άλλη όψη της γαστρονομίας της περιοχής.

Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιάννης Μητλιάγκας,  ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βασίλης Μόσχος και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Μαλουτας.

Οι εκτυπώσεις των αγοραστών ήταν εξαιρετικές από την οργάνωση, τα προϊόντα και τον επαγγελματισμό των επιχειρηματιών.

 

 

 

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR