ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Πρόεδρος ΕΒΕ Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας : Έτος τελευταίας ευκαιρίας το 2024  

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Πρόεδρος ΕΒΕ Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας : Έτος τελευταίας ευκαιρίας το 2024  

Πρόεδρος  ΕΒΕ Κοζάνης κ. Γιάννης Μητλιάγκας : Έτος τελευταίας ευκαιρίας το 2024  

To 2024 έρχεται με προσδοκίες πολλές, κουβαλάει όμως ένα 2023 που δεν ανταποκρίθηκε στις ελπίδες των Δυτικομακεδόνων, κάτι που αποτυπώνεται σε ένα σύνολο δεικτών, οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών κλπ.

Η εκλογή των νέων διοικήσεων στην αυτοδιοίκηση, δίνει μια νέα πνοή, ωστόσο τα προβλήματα είναι μπροστά,  είναι σημαντικά και απαιτούν ριζικές τομές και υπερβάσεις στον τρόπο λειτουργίας, αντίληψης και πρακτικής γεγονός που ενισχύει την αμφιβολία επίτευξης του κομβικού αυτού στόχου. Η περιοχή μας τείνει να λάβει το χαρακτηρισμό του ουραγού στις εξελίξεις καθώς παρά τα φιλόδοξα και μακρόπνοα σχέδια δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτύπωμα και διάχυση στην  πραγματική οικονομία της περιοχής. Έτσι το 2024 φαντάζει ουσιαστικά ως η τελευταία ευκαιρία. Η περιοχή εθισμένη στο βαθύ κρατισμό της αδυνατεί να ενσωματώσει τις νέες τάσεις της αγοράς και πρακτικά τρώει τις σάρκες της. Οι εξαιρέσεις που υπάρχουν και «λάμπουν» και αφορούν τα χαρακτηριζόμενα από εμένα, διαμάντια της περιοχής μας, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Έννοιες όπως η αποκέντρωση, η αξιοπιστία και η λειτουργική ικανότητα τείνουν να εκλείψουν.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην τελική ευθεία …….πριν την εκκίνηση ενός μαραθωνίου και ήδη υπάρχει κόπωση.

Το 2024 αποτελεί λοιπόν έτος επιστροφής στην πράξη και στην πραγματική οικονομία.

Ο φορέας μας, το Επιμελητήριο της Κοζάνης μετά από συστηματική προσπάθεια και σχεδιασμό εισέρχεται σε μια πιο εξωστρεφή πρακτική καθώς επιλύοντας χρόνια οικονομικά, διοικητικά και καθημερινά προβλήματα έχει να επιδείξει σημαντικές πρωτοβουλίες και τομές στη μέχρι σήμερα λειτουργία του τόσο στο εσωτερικό  του όσο και στην δημόσια παρουσία του. Εκκαθάριση μητρώου, εντάξεις έργων και συμβατοποιήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο συνθέτουν το νέο περιβάλλον και τη δημόσια εικόνα μας.

Για την επιχειρηματικότητα στο σύνολο το 2024 ξεκινά με τον αιφνιδιασμό της οριζόντιας φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών πράξη που έρχεται να αυξήσει το βάρος στους ώμους των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που θα έπρεπε να απελευθερωνόμαστε, από σειρά μνημονιακών επιβαρύνσεων, όπως το τέλος επιτηδεύματος, η αυξημένη προκαταβολή φόρου και άλλες επιμέρους επιβαρύνσεις.

Το επιχειρείν ,αν κάποτε αφεθεί «ελεύθερο» στη χώρα αυτή, θα μεγαλουργήσει όπως το πράττει και διεθνώς. Και θα αλλάξει και την περιοχή μας, που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Το 2024 μπορεί να αποβεί, έτος γυρίσματος για την περιοχή μας αρκεί ο σχεδιασμός να παραχωρήσει στη θέση του στην πράξη. Και η προσδοκία στην ζωτικότητα.

Πηγή:https://xronos-kozanis.gr/oi-anthropoi-tis-polis-sto-proskinio-giannis-mitliagkas/?fbclid=IwAR0GAJcznMxQxZ-PKFqpX9cWZSCV2_-A8IhqZ8sYnZYYf5PvJ_sqiGQgAmM

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR