ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Σκληρά μέτρα ελέγχων στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Σκληρά μέτρα ελέγχων στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων

18/09/2023

Σκληρά μέτρα ελέγχων στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων

Με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε πρώτο πλάνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το νέο αυστηρό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν στο εξής επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι επιχειρηματικές δαπάνες θα αναγνωρίζονται μόνο εάν έχουν δηλωθεί στο myData. Προχωρά η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές σε 450.000 επιχειρήσεις μέχρι την Άνοιξη του 2024, προκειμένου να καταγράφονται τα πραγματικά εισοδήματα.

«Είναι καιρός η καραμέλα του πολέμου κατά της φοροδιαφυγή να λιώσει στο λαιμό αυτών που γελούν πίσω από την πλάτη των πολιτών. Δεν μπορεί να εμφανίζονται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να ζουν με λιγότερα από τον κατώτατο μισθό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων και η εφαρμογή του ψηφιακού δελτίο αποστολής.

Με στόχο να περιοριστεί η χρήση μετρητών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι αγοραπωλησίες ακινήτων θα γίνονται μόνο με ηλεκτρονική καταβολή του τιμήματος και σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο και στον πωλητή.

Παράλληλα, σε περίπτωση αγοράς αγαθών ή υπηρεσιών άνω των 500 ευρώ με τη χρήση μετρητών, το πρόστιμο αυξάνεται στο διπλάσιο της αξίας του προϊόντος.

Σύμφωνα με φοροτεχνικό, η μη τήρηση των παραπάνω μέτρων και η μη συμμόρφωση των επιχειρήσεων θα φέρει μεγάλα πρόστιμα. Για την επιτυχή εφαρμογή των παραπάνω μέτρων απαιτείται σύγχρονα λογισμικά, καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων και αποτελεσματική λειτουργία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Πηγή: dnews.gr

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR