ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ξεκινούν σήμερα οι «Ημέρες Καινοτομίας» στην Κοζάνη με πρωταγωνιστή το υδρογόνο

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ξεκινούν σήμερα οι «Ημέρες Καινοτομίας» στην Κοζάνη με πρωταγωνιστή το υδρογόνο

Ξεκινούν σήμερα οι «Ημέρες Καινοτομίας» στην Κοζάνη με πρωταγωνιστή το υδρογόνo

 

«Συνέδριο σταθμό» χαρακτήρισε τη διοργάνωση «Ημέρες Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος σε συνέντευξη τύπο το πρωί της Δευτέρας στην Κοζάνη εξεδήλωσε την επιθυμία να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη διοργάνωση που ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα. Πρόκειται για ένα διήμερο συνέδριο – έκθεση με το υδρογόνο να «πρωταγωνιστεί» αφού ένας από τους βασικούς χορηγούς είναι η εταιρεία Advent.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του καινοτόμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η αξιοποίηση ερευνητικών, καινοτόμων αποτελεσμάτων έργων και δράσεων από επιχειρήσεις, ερευνητές, εφευρέτες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Οι 70 εκθέτες θα εκθέτουν τα νέα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών. Στο συνέδριο μιλούν συνολικά 100 εισηγητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για το υδρογόνο, την ενέργεια, την ψηφιακή εποχή, την τεχνολογία τροφίμων, τον πρωτογενή τομέα, την κυκλική οικονομία και την μέση εκπαίδευση.
«Πρόκειται για μια εμβληματική δράση με στόχο να συνδεθεί η προσπάθεια της επιχειρηματικής δράσης με την επενδυτική διαδικασία και τους θεσμούς. Να γίνει μια ώσμωση ουσιαστική σε έναν χώρο στολίδι για την περιοχή για να πετύχουμε αυτό που λέμε «ο επιχειρηματίας στο βήμα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Τσανακτσίδης.
«Είναι γεγονός σταθμός στην ιστορία της περιφέρειάς μας και θα δώσει τις κατευθύνσεις που έχουν προσδιοριστεί στο νέο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας και θα αναδείξει τις προδιαγραφές και την ποιότητα, με την οποία θέλουμε να θεμελιώσουμε το νέο χαρακτήρα της περιοχής» ανέφερε με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μητλιάγκας: είχαμε ιερή υποχρέωση να επανεκκινήσει το Εκθεσιακό

Η όλη διοργάνωση θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, το οποίο ανοίγει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Γιάννης Μητλιάγκας, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο πως έφτασε σήμερα να ανοίξει και πάλι ο εκθεσιακός αυτός χώρος, περιγράφοντας τη διαδικασία που αποπληρώθηκαν όλα τα χρέη και οι προμηθευτές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τον Μάϊο του 2021 η εποχή φρουρού και αρώματα, τελείωσε για το επιμελητήριο και ανέλαβε η διοίκηση, η οποία με αξιοπιστία και συνέπεια επιτελεί συγκεκριμένο προγραμματισμό και υπόσχεται ένα και πράττει ενάμιση, θέτει στο τραπέζι δυο και πετυχαίνει δυόμιση».

Ο κ. Μητλιάγκας με αφορμή αυτή τη διοργάνωση, είπε πως μπορεί να υπάρξει μια ευκαιρία για την υποδομή αυτή που πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί. «Αυτός ο χώρος απαιτεί 2 έως 5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο κόμβος και το κέντρο των εξελίξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα στις 10 ξεκινούν οι διεργασίες του συνεδρίου, στη 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που κινείται στους ελληνικούς δρόμους και στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή των εγκαινίων.

Σωκράτης Μουτίδης

Πηγή:https://xronos-kozanis.gr/xekinoyn-simera-oi-imeres-kainotomias-stin-kozani-me-protagonisti-to-ydrogono-fili-zois-gia-tin-ypodomi-toy-ekthesiakoy-kentroy-dytikis-makedonias/

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR