ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Newsletter No 7

 

Newsletter  Νο  7| 30  Iανουαρίου  2023                                                                                      

Το Επιμελητήριο Koζάνης ενημερώνει τα μέλη του:

Επιμελητηριακά Νέα

Πραγματοποιήθηκε  τη Τρίτη  25 Ιανουαρίου 2023   στο κτίριο του Επιμελητηρίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης  του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης ο καθιερωμένος αγιασμός  και  η κοπή βασιλόπιτας  για  το  νέο  έτος. Τον αγιασμό  τέλεσε  ο  πάτερ  Μιχαήλ  Κρανιώτης  και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, με κερδισμένο της  βραδιάς, το μέλος του ΔΣ, τον κ. Μιχαήλ  Χλιάπα  υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης  Επιχειρήσεων. Στην κοπή  της βασιλόπιτας  παρευρέθηκε  ο πρώην πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Κοζάνης κ. Αποστολίδης  Παναγιώτης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μητλιάγκας Ιωάννης  ευχήθηκε σε όλους υγεία, προσωπική  και  οικογενειακή  ευτυχία και  τόνισε  πως  το  2023  απαιτεί, δύναμη, δράση, δημιουργία  και  φυσικά διεκδίκηση και διορατικότητα, χαρακτηριστικά που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας και ειδικότερα το επιχειρείν".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούν την Ανάπτυξη και τις δράσεις που μπορούν να γίνουν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. 

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Συνάντηση τη Δευτέρα 17/01/2023 στο Επιμελητήριο Κοζάνης, είχε με Το Cluster  Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, το σωματείο Ερμής και ο εμπορικός σύλλογος Κοζάνης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε ενημέρωση από την ομάδα Διοίκησης του έργου για το Δήμο της Κοζάνης, σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας  με στόχο την αρτιότερη κατάθεση της Β΄ φάσης του έργου. Το έργο αποτελεί σημαντική επιτυχία της Κοζάνης  καθώς ο Δήμος εγκρίθηκε στις 100 Ευρωπαϊκές Πόλεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως πιλότοι έρευνας και καινοτομίας για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας ως το 2030. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

 

Δράσεις αντιμετώπισης της Ανεργίας

Ρεκόρ οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews οι αιτήσεις στην πρώτη φάση που ολοκληρώθηκε ξεπέρασαν τις 120.000 για 150.000 θέσεις εργαζομένων ιδιωτικού τομέα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή της, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Οδηγίες  για  το  «μπόνους» των 300 ευρώ  σε μη επιδοτούμενους  μακροχρόνια  ανέργους  που καταρτίζουν  Ψηφιακό  Ατομικό  Σχέδιο  Δράσης

Ενεργοποιήθηκε  η  πλατφόρμα  για  την  εφάπαξ  χρηματική παροχή ύψους 300 ευρώ που θα καταβάλει  η  ΔΥΠΑ  σε  μη  επιδοτούμενους μακροχρόνια  ανέργους  που  καταρτίζουν  Ψηφιακό  Ατομικό  Σχέδιο  Δράσης  (Ψηφιακό ΑΣΔ).

Στόχος  της  νέας  ενίσχυσης, που  θεσμοθετήθηκε μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της  απασχολησιμότητάς  τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.  

Για περισσότερα κάντε κλικ  εδώ

 

Xρηματοδοτικά  Εργαλεία

 Έως 6.000 ευρώ οι επιδοτήσεις για νοικοκυριά με «κομμένο» ρεύμα

 

Ξανανοίγει η «ομπρέλα» για νοικοκυριά με «κομμένο» ρεύμα και με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης καλύπτει και οφειλές του δευτέρου εξαμήνου του 2022.

Η τελευταία σχετική επιδότηση αφορούσε σε χρέη ως το τέλος του περασμένου Ιουνίου και με κονδύλι 13,2 εκατ ευρώ, από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΔΕΔΔΗΕ, νοικοκυριά μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ειδικό βοήθημα, υπό δύο προϋποθέσεις:

-να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συντελεστεί μέχρι τις 31/12/2022 καθώς και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας

-η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας τους

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Ανοίγει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή ορθών Επαναλήψεων αιτήσεων ένταξης  στα προγράμματα 150.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και«Πρώτο ένσημο» 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα επιχειρήσεων και ωφελούμενων, που έχουν ενταχθεί στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας ή στο Πρώτο Ένσημο, για διόρθωση του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και προκειμένου για την καταβολή της επιδότησης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο κατά την περίοδο 25-31 Ιανουαρίου 2023  για τις κάτωθι διορθώσεις

-Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να διορθώσουν το  πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

-Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να διορθώσουν το  πιστωτικό ίδρυμα και τον τραπεζικό τους λογαριασμό (ΙΒΑΝ), υποβάλουν ορθή επανάληψη της σχετικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Πρώτο Ένσημο.

Διευκρινίζεται ότι οι ορθές επαναλήψεις των ΙΒΑΝ από τους δικαιούχους στο πλαίσιο των ανωτέρω προγραμμάτων αφορούν επιδοτήσεις που θα καταβληθούν στους δικαιούχους και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν σε επιδοτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί στους αρχικά δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Market Pass:  Στις  3  Μαρτίου  οι  πρώτες  πληρωμές  - Αναλυτικά  οι  δικαιούχοι, η  διαδικασία  αίτησης

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου για το  Market Pass, «οι πρώτες πιστώσεις θα γίνουν έως  τις  3  Μαρτίου  για  όσους  πολίτες  κάνουν  την αίτησή τους  έως  τις  28  Φεβρουαρίου. Όσοι επιλέξουν  ψηφιακή  κάρτα θα πάρουν στο ακέραιο το 100% αυτού του ποσού. Αντίθετα οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν  πίστωση  σε  τραπεζικό  λογαριασμό  θα  λάβουν  την  επιδότηση  με  μείωση  της τάξης  του  20%».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «με την κάρτα αυτή ένα μονομελές νοικοκυριό θα παίρνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ. Μια  μονογονεϊκή  οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ. Μια  μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ. Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση. Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ».

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Σε λειτουργία  η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτηθούν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Στόχος  του  ΟΠΣΚΕ  είναι  να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο διαχείρισης όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων και ήσσονος σημασίας καθώς και παρεμβάσεων της ΣΣ ΚΑΠ συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία μέτρων ενίσχυσης για την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 αλλά και προγράμματα, δράσεις ή έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους, όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και τον τακτικό προϋπολογισμό, από το στάδιο Υποβολής Προτάσεων έως και τον Έλεγχο Μακροχρόνιων Υποχρεώσεων των ενισχυόμενων δικαιούχων.

Το  ΟΠΣΚΕ  εγγυάται  τη  διαφάνεια, την  αποδοτικότητα  και την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων, προωθώντας την υγιή επιχειρηματικότητα και, μέσω αυτής, την οικονομική  και  κοινωνική  ανάπτυξη. Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε  μικρομεσαίες  ακόμη και με τρεις εργαζόμενους - Ψηφιακός και ενεργειακός μετασχηματισμός

 

Ακόμη και μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με τρεις απασχολούμενους θα έχει φέτος τη δυνατότητα να διεκδικήσει μέρος των επιδοτήσεων, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα διατεθούν για προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού και πράσινης μετάβασης, καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε... όσο δεν πάει το σχετικό κριτήριο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα.

Η ανακοίνωση της χαλάρωσης των κριτηρίων για την απασχόληση, τα οποία εμπόδιζαν σημαντικό αριθμό πολύ μικρών επιχειρήσεων να επιδοτηθούν, συνδέεται με την ανάγκη να επιταχυνθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι δεν είναι άσχετη με τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης, ανακοίνωσε ότι τα νέα προγράμματα θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τις 31 Ιανουαρίου. Η πρώτη δράση αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχει προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, ενώ η δεύτερη την πράσινη μετάβαση, με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Εγκρίθηκε η δεύτερη πληρωμή, 3,6 δισ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης

 Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα για τη δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα (επιδοτήσεις: 1,72 δισ. ευρώ και δάνεια: 1,84 δισ. ευρώ) κατατέθηκε στις 30.9.2022, δια του αρμόδιου για την υλοποίηση του εθνικού Προγράμματος, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 28 προβλεπόμενα ορόσημα. Από αυτά, 19 αφορούν σε μεταρρυθμίσεις, 6 σε επενδύσεις, ενώ 3 ορόσημα -που εκπληρώθηκαν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό- σε δάνεια.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Επιχειρηματική και Οικονομική Επικαιρότητα

 

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών, μερισμάτων

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για υποβολή βεβαίωσης αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών, μερισμάτων, τόκων ή δικαιωμάτων.

Η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την υποβολή βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων - αμοιβών - μερισμάτων ή τόκων ή δικαιωμάτων είναι πλέον σε λειτουργία.

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να υποβάλετε:

– Κατάσταση βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων

– Κατάσταση βεβαιώσεων αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα

– Κατάσταση βεβαιώσεων εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.

Η εν λόγω υπηρεσία αφορά επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, ενόψει έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων του 2022.

Για  περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 10,2% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το γ' τρίμηνο 2022

Αύξηση κατά 3,48 δισ. ευρώ ή 10,2% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά το γ' τρίμηνο πέρυσι και ανήλθε σε 37,69 δισ. ευρώ, έναντι 34,21 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, η τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 12,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 32,6 δισ. ευρώ σε 36,7 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό αποταμίευσης, που ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα, ήταν 2,6% το γ' τρίμηνο του 2022, έναντι 4,8% το γ' τρίμηνο του 2021.

Για  περισσότερα  κάντε  κλικ  εδώ

-

Νέες παρεμβάσεις για την στήριξη των εισοδημάτων

Σε τέσσερις  συν έναν άξονες θα κινηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωση των εισοδημάτων στα περισσότερα νοικοκυριά που πλήττονται από την μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. Στο οικονομικό  επιτελείο επεξεργάζονται διάφορα σενάρια τα οποία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας το αμέσως προσεχές διάστημα, κάποια εξ αυτών θα υλοποιηθούν.

Οι τρεις κύριες παρεμβάσεις αφορούν: την αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% που θα φανεί  μέσα  στην  επόμενη  εβδομάδα  με τις  πληρωμές για τον Φεβρουάριο, την αύξηση του  κατώτατου  μισθού από την 1η Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει και το market  pass (κάρτα αγορών).

Σε όλα τα παραπάνω  θα  προστεθεί  πιθανότατα  μία  ακόμη παρέμβαση, την οποία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  και η οποία θα προέλθει από την καλύτερη του αναμενομένου πορεία της οικονομίας, δημιουργώντας έτσι επιπλέον δημοσιονομικό χώρο.

Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Ποιες  επιχειρήσεις  απαλλάσσονται  από  το  τέλος  επιτηδεύματος

Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις που εντός του 2022 αύξησαν το προσωπικό τους. Στις επιχειρήσεις αυτές κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2023 (εισοδήματα 2022) δεν θα υπολογιστεί τέλος επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τον νόμο, η απαλλαγή του τέλους επιτηδεύματος 650-1.000 ευρώ δεν ισχύει για όλους τους επιτηδευματίες, καθώς συνδέεται με την ενίσχυση της απασχόλησης και παρέχεται με τις εξής προϋποθέσεις:

Τα ακαθάριστα έσοδά τους να μην υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Να αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατ’ ελάχιστο για 3/12 σε ετήσια βάση. Τα ποσά του τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που ισχύουν σήμερα ανέρχονται σε:

650 ευρώ ετησίως, για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 800 ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους. ευρώ ετησίως, για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους. 600 ευρώ ετησίως, για κάθε υποκατάστημα. Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος. Χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών λογίζεται ως μήνας.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ

-

Φόρος 4,5% για νέους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις – Oι  βασικές προϋποθέσεις

Με συντελεστή 4,5% θα φορολογούνται οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους με το λογαριασμό της επιβάρυνσης να καθίσταται ελαφρύτερος.Ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι τα ετήσια ακαθάριστα έξοδά τους να μην ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ.

Το μέτρο αφορά νέες επιχειρήσεις κατά βάση μικρές οι οποίες έκαναν έναρξη εργασιών από το 2020 και μετά και για τα πρώτα τρία χρόνια της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους φορολογούνται με συντελεστή 4,5% έναντι 9% που εφαρμόζεται για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα (τζίρος) έως 10.000 ευρώ.

Έτσι, το ποσό του φόρου που αναλογεί για εισόδημα ύψους 10.000 ευρώ το οποίο αποκτήθηκε το 2021 περιορίζεται στα 450 ευρώ από 900 ευρώ που ήταν αρχικά.

Αν έκαναν έναρξη εργασιών το 2020, θα φορολογηθούν με τον μισό εισαγωγικό συντελεστή της κλίμακας και για τα κέρδη του 2022, ενώ όσοι έκαναν έναρξη το 2021, θα φορολογούνται με συντελεστή 4,5% για τα φορολογικά έτη 2021, 2022 και 2023.

Σχετικά με το όριο των κερδών που ορίζεται σε 10.000 ευρώ, προκειμένου ο επιτηδευματίας να απολαμβάνει την προνομιακή φορολογική μεταχείριση για την πρώτη τριετία της επιχειρηματικής του δραστηριότητας λειτουργεί και ως «ταβάνι» των δηλούμενων καθαρών κερδών, καθώς εάν δηλώσει ένα ευρώ παραπάνω αποκλείεται. Για περισσότερα  κάντε κλικ εδώ

-

Χρήσιμες πληροφορίες του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Στόχος του Επιμελητηρίου Κοζάνης είναι η καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση των μελών - επιχειρήσεων.   Μείνετε συνδεδεμένοι με το Επιμελητήριο Κοζάνης  και στα social networks: facebook  και site.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Ι. Φαρμάκη 2

Τ. Κ. : 50131 Κοζάνη

Τηλ.: 24610 41693 / 34669

Φαξ: 24610 33976

e-mail: chambers@otenet.gr http:www.evekozani.g



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR