ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Food Pass με έναν όρο και λιγότερους δικαιούχους

Food Pass με έναν όρο και λιγότερους δικαιούχους

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για το «κούπονι τροφίμων» που θα χορηγηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023. Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως, υπογραμμίζουν ότι ένας θα είναι ο σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει αν είστε ή όχι δικαιούχοι για Food Pass.

Πρώτιστο παράγοντα, λοιπόν, για τη χορήγηση του νέου έκτακτου επιδόματος θα παίξει η οικογενειακή κατάσταση. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του πληθωρισμού αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, προγραμματίζει με το νέο έτος να προχωρήσει στην έκδοση ενός Food Pass, που θα λειτουργεί όπως το Fuel Pass.

Όμως, σε αντίθεση με τα πρόσφατα έκτακτα επιδόματα (επίδομα βενζίνης, επιταγή ακρίβειας), το συγκεκριμένο θα δοθεί με πολύ αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή θέλει να προσμετράται το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά.

Το ύψος της επιδότησης θα ξενικά από 100 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να φτάσουν το ποσό έως και τα 200 ευρώ ή και παραπάνω. Σημειώνεται πως το ποσό θα πιστωθεί εφάπαξ ή θα μπαίνει σε μηνιαίες δόσεις

Όπως με το Fuel Pass, θα καλύψει τις ανάγκες του πρώτου τριμήνου του 2023.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του νέου έτους, καθώς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο τρέχων πληθωρισμός.

Στο τραπέζι και μηνιαία επιταγή ακρίβειας

Ένα νέο επίδομα είναι στους σχεδιασμούς, στο πρότυπο της επιταγής ακρίβειας. Τη νέου τύπου επιταγή ακρίβειας οι πληροφορίες φέρουν να δίδεται σε μηνιαία βάση και να είναι της τάξης των 150 έως 200 ευρώ στους δικαιούχους.

Το μηνιαίο επίδομα ακρίβειας αναμένεται - σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς - να αρχίσει να μοιράζεται μετά τον Φεβρουάριο. Eξετάζεται αρχικά να δοθεί στους πιο ευάλωτες με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και με ημερομηνία λήξης: Για όσο χρονικό διάστημα παραμένει ο πληθωρισμός σε υψηλά επίπεδα.

Πόσα χρήματα θα είναι; Σε πρώτο στάδιο εξετάζεται να κυμανθεί στα 150 με 200 ευρώ, όμως ακόμα τίποτα δεν έχει «κλειδώσει».

Επιταγή ακρίβειας: Η επίσημη ημερομηνία πληρωμής σε όλους

Προς το παρόν, πάντως, αναμένεται η πληρωμή της επιταγής ακρίβειας που έχει ήδη ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, όπως είπε το Σάββατο (10/12) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/176480/food-pass-me-enan-oro-kai-ligoterous-dikaioyxous

 

 


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR