ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιεί ο σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων με γνώμονα την εκπαίδευση και την ασφάλεια των μελών του

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιεί ο σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων με γνώμονα την εκπαίδευση και την ασφάλεια των μελών του

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν τα σεμινάρια που πραγματοποιεί ο σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων με γνώμονα την εκπαίδευση και την ασφάλεια των μελών του

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχωράει για τα μέλη του στην Εορδαία, ο Σύλλογος Επισκευαστών Αυτοκινήτων, πραγματοποιώντας τέσσερα μονοήμερα σεμινάρια, τεχνικού ενδιαφέροντος, με θεματολογίες για το μέλλον στη διάγνωση και επισκευή βλαβών της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Τα σεμινάρια θα γίνουν δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στην Πτολεμαΐδα (10 – 11 και 17-18 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα του ΕΒΕ στην Πτολεμαΐδα (επί της οδού Γουµεράς 6).

Στόχος των σεμιναρίων με βάση και τη βούληση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και δη του προέδρου Μάκη Κουρτίδη, είναι να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στο κομμάτι της εκπαίδευσης και της ασφάλειας των τεχνικών επισκευαστών οχημάτων.

 

Τη στιγμή, μάλιστα, που η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στην τετρακίνηση, με την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων να αναλύεται ειδικότερα στα σεμινάρια.

 

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο και το παρών έδωσαν ο Υφ. Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Ο κ. Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε « το σεμινάριο που πραγματοποιείται σήμερα εδώ είναι απολύτως χρήσιμο για τους επισκευαστές μας γιατί με αυτή την εκπαίδευση και κατάρτιση να μείνουμε όλοι ζωντανοί. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον είναι κάτι σύγχρονο και άρα χρειάζεται η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση για να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας και να προσφέρουμε σοβαρές υπηρεσίες στους πολίτες. Για αυτό το λόγο συνδιοργανώνουμε ένα σεμινάριο με την αιγίδα του Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και το Δήμο Εορδαίας που έχει σημαντική στήριξη. Ο στόχος είναι οι επισκευαστές να ενημερωθούν και να καταρτιστούν στις νέες μεθόδους της ηλεκτροκίνησης και θέλω να πω ότι πρωτοπορούμε γιατί είναι το πρώτο σεμινάριο που γίνεται με αυτή τη μορφή και άρα στηρίζουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες αυτές και προσπαθούμε η παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη να είναι αυτή που πρέπει, δηλαδή υψηλού επιπέδου και με απόλυτη αξιοπιστία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς είπε « είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή η διοργάνωση των σεμιναρίων για τους επαγγελματίες του κλάδου στη περιοχή. Είναι κάτι που θα το συναντήσουμε στο επόμενο διάστημα και ο Δήμος Εορδαίας υπακούοντας και στις παραινέσεις των Υπουργείων Εσωτερικών αλλά και Μεταφορών έχει εντάξει ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο του και στελέχη παρακολουθούν το σεμινάριο και είναι κάτι πολύ σημαντικό και για τους ίδιους τους επαγγελματίες  γιατί θα αποκτήσουν την πιστοποίηση και θα μπορούν στο μέλλον να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες».

 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Αντώνης Πουγαρίδης στον χαιρετισμό του ανέφερε « σήμερα γίνεται εδώ ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο. Το ΕΒΕ Κοζάνης είναι θεσμικός σύμβουλος της πολιτείας και φορέας που προσπαθεί να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και τα μέλη του.

Επειδή όμως τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άνθρωποι και όχι οι νόμοι μόλις αναλάβαμε συζητήσαμε με όλους τους προέδρους πρωτοβάθμιων σωματείων για να δούμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το καθένα από αυτά.

Όλοι έφεραν αιτήματα αλλά το δικό σας μας έπεισε περισσότερο από όλα γιατί έθεσε ένα ζήτημα ασφάλειας που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η εκπαίδευση που θα μπορούσαμε να παρέχουμε με τη χρηματοδότηση αυτού του σεμιναρίου και για αυτό υποστηρίξαμε με χαρά αυτό το πρωτοπόρο αίτημα όπως μας εξήγησε ο κ. Κουρτίδης σε ένα θέμα που υπάρχουν μεσάνυχτα σε όλη τη χώρα σε πολλούς μηχανικούς και σωματεία και για αυτό ήμαστε περήφανοι που η εκπαίδευση ξεκινάει από το σωματείο της πόλης μας.

Εμείς ήμαστε ανοιχτοί σαν ΕΒΕ να υποστηρίξουμε ανάλογες προσπάθειες και στο μέλλον και θέλουμε να ήμαστε κοντά σε μια ευρύτερη θεσμική σχέση που σίγουρα θα καλλιεργήσει πλεονεκτήματα επί της ουσίας για όλα τα μέλη».

Τέλος ο Μάκης Κουρτίδης πρόεδρος του συλλόγου επισκευαστών δήλωσε πως τα τεχνικά αυτά σεμινάρια που διοργανώσει ο σύλλογος επισκευαστών Εορδαίας γίνονται για πρώτη φορά όχι μόνο στη πόλη αλλά και πανελλαδικά και έχουν μεγάλη συμμετοχή.

Ελπίζουμε να είναι ένα εποικοδομητικό σεμινάριο έτσι ώστε οι συνάδελφοι να αποκτήσουν γνώσεις που θα χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους».

Για την σημασία αυτών των σεμιναρίων έκαναν λόγο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισκευαστών Κοζάνης Ευθύμης Χασιώτης όπως επίσης και ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Διαρκής Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτων ΙΔΕΕΑ Πέτρος Καραμπίλας.

Συνδιοργανωτές να τονίσουμε πως είναι το ΕΒΕ Κοζάνης, ο Σύλλογος Επισκευαστών Εορδαίας, ο Δήμος Εορδαίας, η ΠΕ Κοζάνης και το ΣΙΣΕΑΜ Κοζάνης.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://e-ptolemeos.gr/me-megali-symmetochi-ksekinisan-ta-seminaria-pou-pragmatopoiei-o-syllogos-episkevaston-aftokiniton-me-gnomona-tin-ekpaidefsi-tin-asfaleia-ton-melon-tou-vinteo/

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR