ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  κ. Δημήτριος Σκάλκος επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης  το Επιμελητήριο της Κοζάνης

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  κ. Δημήτριος Σκάλκος επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης  το Επιμελητήριο της Κοζάνης

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ  κ. Δημήτριος Σκάλκος επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης  το Επιμελητήριο της Κοζάνης

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Αντώνιος Πουγαρίδης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Μαλούτας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου   Δυτικής Μακεδονίας  και  Αντιδήμαρχος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δήμου Κοζάνης κ. Δημήτριος Κοεμτζόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Κοζάνης κ. Ιωάννης  Μητλιάγκας  αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης  Εθνικού  Εγγυοδοτικού  Μηχανισμού Μετάβασης και την δημιουργία νέου χρηματοδοτικού εργαλείου που σχετίζεται με την ίδρυση  εταιρείας  μικροπιστώσεων  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο  για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την βιωσιμότητα τους.

Επίσης, έθεσε το θέμα πιθανού αποκλεισμού από το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κάποιων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν τηρούν κάποιους όρους όπως η ύπαρξη στέγης  για την ανάπτυξη Φ/Β σε επιμέρους κλάδους όπως τα αρτοποιεία, τα ζαχαροπλαστεία,  η  εστίαση κ.α.).

Επίσης  αναφέρθηκε  και στην παρούσα πρόσκληση  που  αφορά τον τομέα της γούνας, θέτοντας το ζήτημα του αποκλεισμού σχεδόν του συνόλου των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκάλκος δήλωσε ότι είμαστε ακόμα στη φάση του σχεδιασμού ενός σημαντικού εύρους προγραμμάτων και προκηρύξεων από το ΕΣΠΑ το ΔΑΜ και τα ΠΕΠ, δράσεις που θα καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για τη ρευστότητα ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικοί πόροι από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την περαιτέρω ενίσχυση του ΤΑΔΥΜ.

Αναφορικά με τους γουναράδες τόνισε πως ότι επέτρεπαν οι μηχανισμοί των διαρθρωτικών ταμείων το κάναμε και θα εξαντλήσουμε τα όποια περιθώρια υπάρχουν ακόμα.”

Επίσης ανέφερε ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο οφείλει να είναι δίκαιο για την ευημερία του τόπου. Υπάρχουν πόροι, η ορθή και αποτελεσματική αξιοποίησή τους με τις κατάλληλες συνεργασίες, μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.

 

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR