ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Ε.Ε., η οποία διεξήχθη στην Λέσβο.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Ε.Ε., η οποία διεξήχθη στην Λέσβο.

 

Με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Ε.Ε., η οποία διεξήχθη στην Λέσβο

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης έλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρισμού, των πρώτων υλών και της αύξησης των επιτοκίων.

Στην κεντρική του ομιλία, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε., κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε πως ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Με υπόμνημά μας, έχουμε συγκεκριμένα ζητήσει:

  • Την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου το οποία προορίζεται για ηλεκτροπαραγωγή.
  • Τη θέσπιση πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
  • Θεσμικές παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης στα ενεργειακά τιμολόγια και στα καύσιμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα.
  • Επίσπευση της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις.

Ζητάμε, επίσης:

  • Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη χορήγηση από τον ΔΕΔΔΗΕ όρων σύνδεσης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε επιχειρήσεις.
  • Να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί για την εγκατάσταση των συστημάτων.
  • Να αρθεί το μέγιστο όριο ισχύος των 3 MW.
  • Να γίνεται αντιστοίχιση μιας παροχής κατανάλωσης με πάνω από έναν σταθμό αυτοπαραγωγής.

Ο κ. Μασούτης σημείωσε : «Τα αιτήματα αυτά τα συζητήσαμε και κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι η επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος και φυσικού αερίου θα συνεχιστεί για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Υπάρχει η ρητή δέσμευση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Μυτιλήνη, παρευβρέθηκαν  μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης ο Β' αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Αντώνιος  Πουγαρίδης  και ο Οικονομικός Επόπτης  του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Μαλούτας .

Ο Β ΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ είχε την ευκαιρία να θέσει το θέμα της επικειμενης προβληματικης εφαρμογης της Ψηφιακής κάρτας εργασίας, το θέμα της σύνδεσης επιχειρήσεων και μαθητείας επαγγελματικών σχολών, και το θέμα της αναγκαιότητας κινητροδοτησης για την παραμονή του εργατικού δυναμικού στις πληθυσμιακά μειουμενες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

 

 

 Περισσότερες φωτογραφίες  και πληροφορίες  στο link https://uhc.gr

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR