ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης

 

Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης

Εκδήλωση με θέμα «Το στίγμα της πανδημίας στη ψυχική υγεία, πώς επηρέασε την εργασία και την καθημερινότητά μας, πώς να ενισχύσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα» συνδιοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το ΕΒΕ Κοζάνης στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Κλινική Ψυχολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής Άννα Κανδαράκη η οποία “κέρδισε” όσους βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο με την ομιλία της.

Στις δηλώσεις της η κ. Κανδαράκη ανέφερε τα εξής: “Σήμερα μιλήσαμε για την πανδημία και πως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, πόσο μεγάλο βάρος μπορεί να κουβαλάμε και τι ψυχικά αποθέματα έχει ο καθένας μας για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και πως ανεβαίνει τις ανηφόρες και πως μέσα από όλα αυτά μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και να προετοιμαστούμε για τις επόμενες. Φυσικά δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά για να ξεπεράσουμε εύκολα αυτά τα χρόνια της πανδημίας και προφανώς δεν είναι εύκολο, έχει σχέση με τι κουβαλάμε από πίσω και αλίμονο αν πέσουμε στην παγίδα και παραιτηθούμε ή ακόμα να πέσουμε και να περιμένουμε πότε αυτό θα περάσει. Άρα πρέπει να βγάλουμε εμείς τον εαυτό μας και να οδηγηθούμε στην πράξη. Δυστυχώς από την άλλη δεν είναι εύκολα να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων αν δεν έχουμε μάθει να την βλέπουμε. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία όπως έχει να κάνει και με την αυτοπεποίθηση, πόσο πιστεύουμε στον εαυτό μας αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε με το να διαβάζουμε βιβλία, ούτε και με το να κοιταζόμαστε στο καθρέφτη και να λέμε αξίζω. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ, χρειάζεται δουλειά και θα ξεκινήσει από τους γονείς στο πως θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να νιώθουν σταθερά, να έχουν και ρίζες για να μπορέσουν να βγάλουν και φτερά”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Θεόδωρος Βυθούλκας αφού ευχαρίστησε το ΕΒΕ Κοζάνης, τον Δήμο Εορδαίας και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά και για την στήριξη εξέφρασε την ευχή να γίνονται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις σιγά-σιγά για να ενημερώνεται ο κόσμος και να είναι σωστά πληροφορημένος για ότι τον απασχολεί”

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας από την πλευρά του ανέφερε τα εξής: ” Είναι μια εκδήλωση έξω από τις συνηθισμένες αφού συνήθως μιλάμε για προγράμματα, προβλήματα, ρυθμίσεις, τα οποία ταλανίζουν την επικαιρότητα και αφήνουμε ένα πολύ σημαντικό παράγοντα ο οποίος σχετίζεται και με την ψυχική υγεία αλλά και το επιχειρείν και έχει να κάνει με τη ψυχική υγεία και άρα είναι πολύ αξιέπαινη  η πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου και εμείς ως Επιμελητήριο στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και ειδικά σήμερα που ήταν από μια εισηγήτρια με ιδιαίτερες περγαμηνές και έδωσε την δική της οπτική πλευρά γύρω από την  ψυχική υγεία και στο επιχειρείν”

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο link: https://e-ptolemeos.gr/anna-kandaraki-kliniki-psychologos-den-yparchoun-magika-koumpia-gia-na-kseperasoume-efkola-afta-ta-chronia-tis-pandimias-alla-alimono-an-paraitithoume/ .



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR