ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Erasmus for Young Entrepreneurs.Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες. Μάθετε πως μπορείτε να συμμετέχετε! 

 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 • Erasmus for Young Entrepreneurs.Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες. Μάθετε πως μπορείτε να συμμετέχετε! 

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022

Erasmus for Young Entrepreneurs.Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες.Μάθετε πως μπορείτε να συμμετέχετε! 

Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή σκοπεύετε να ξεκινήσετε σύντομα, ενδεχομένως να μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus για νέους επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συμμετοχή:

Νέοι επιχειρηματίες - Πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα θα πρέπει να αποδείξετε το ενδιαφέρον σας και τη σαφή σας πρόθεση να ξεκινήσετε μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Θα πρέπει να παρουσιάσετε μια σοβαρή επιχειρηματική ιδέα, που θα συνοδεύεται από ένα ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο. Θα πρέπει επίσης να είστε σε θέση να συμπληρώσετε τη χρηματοδότηση που παρέχει το πρόγραμμα με δικούς σας πόρους, ώστε να καλύψετε τα έξοδα της διαμονής σας στο εξωτερικό.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ακόμη και αν έχετε ήδη ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν περάσει 3 χρόνια κατά τη στιγμή υποβολής της αίτησης.

Πρέπει να είστε πάνω από 18 ετών και να είστε μόνιμος κάτοικος χώρας της ΕΕ ή χώρας που είναι μέρος της της συμφωνίας COSME τις τελευταίες 180 ημέρες.

 • Διάρκεια του προγράμματος

Η διάρκεια του προγράμματος κυμαίνεται από 1 έως 6 μήνες. Είναι δυνατόν να μοιράσετε το διάστημα διαμονής σας σε διάφορες περιόδους, υπό τον όρο ότι θα ολοκληρώσετε το πρόγραμμα εντός 12 μηνών από την έναρξή του. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ολοκληρώσετε την ανταλλαγή χωρίς διακοπή.

 • Με ποιον πρέπει να επικοινωνήσετε

Στις περισσότερες χώρες υπάρχουν τοπικά σημεία επαφής (ενδιάμεσοι οργανισμοί). Οι οργανισμοί αυτοί θα σας καθοδηγήσουν σε όλα τα στάδια του προγράμματος ανταλλαγής, θα σας βοηθήσουν με την αίτησή σας και θα σας καταβάλουν το ποσό της χρηματοδοτικής βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιάμεσος οργανισμός στη χώρα σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν αντίστοιχο οργανισμό σε άλλη χώρα.

Χρηματοδοτική βοήθεια από την ΕΕ

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για χρηματοδοτική βοήθεια προκειμένου να καλύψετε τα έξοδα ταξιδιού και τα ημερήσια έξοδα διαβίωσής σας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα. Το ποσό που θα λάβετε ποικίλλει από χώρα σε χώρα.

Πώς να υποβάλετε αίτηση

Έγγραφα που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης:

 • Το βιογραφικό σας σημείωμα (CV)
 • Μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
 • Το επιχειρηματικό σας σχέδιο

Συνιστάται στους πιθανούς υποψηφίους να διαβάσουν προσεκτικά τον οδηγό εγγραφής (οδηγός για νέους επιχειρηματίες//οδηγός για επιχειρηματίεςυποδοχής) ώστε να έχουν στη διάθεσή τους όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία εγγραφής.

Πώς να γίνετε επιχειρηματίας υποδοχής

Αν είστε επιτυχημένος και έμπειρος επιχειρηματίας ή ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, ενδέχεται να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την υποδοχή ενός νέου επιχειρηματία. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ποικιλοτρόπως, για παράδειγμα:

 • Η συνεργασία με δραστήριους νέους επιχειρηματίες μπορεί να προσφέρει στην επιχείρησή σας καινοτόμες ιδέες, νέες δεξιότητες και γνώσεις.
 • Ενδεχομένως να έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε σχετικά με τις ξένες αγορές, κάτι που θα σας βοηθούσε να διευρύνετε τους επιχειρηματικούς σας ορίζοντες και να αναπτύξετε διασυνοριακές δραστηριότητες.
 • Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας γνώσεις.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για να γίνετε επιχειρηματίας υποδοχής

Μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά

Τι χρειάζεται για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ως "Επιχειρηματίας Υποδοχής"

 • Να είστε μόνιμος κάτοικος κράτους μέλους της ΕΕ ή άλλης συμμετέχουσας χώρας.
 • Να προσκομίσετε το βιογραφικό σας σημείωμα (CV) (το οποίο θα περιέχει στοιχεία για την επιχειρηματική σας εμπειρία - τουλάχιστον για 3 χρόνια - και τη σημερινή επιχειρηματική σας δραστηριότητα).
 • Να είστε σε θέση να αποδείξετε το ενδιαφέρον σας για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα

Χάρη στο πρόγραμμα Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη, τα οποία παρουσιάζονται στις Ιστορίες επιτυχίας του Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες

Περισσότερες πληροφορίες στο link https://www.anko-eunet.gr/articles/el/News/readabout/erasmus-gia-nearous-epixeirimaties

 

 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR