ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Έως 710 ευρώ η επιδότηση για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Από αύριο 21/6 ανοίγει η πλατφόρμα

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Έως 710 ευρώ η επιδότηση για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Από αύριο 21/6 ανοίγει η πλατφόρμα

Έως 710 ευρώ η επιδότηση για αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Από αύριο 21/6 ανοίγει η πλατφόρμα

Από 135 ευρώ έως 710 ευρώ θα κυμαίνεται το ύψος της επιδότησης για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκας.
Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών αρχίζει από αύριο Τρίτη 21/6 μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr με την υποβολή των αιτήσεων.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, θα επιδοτήσει από 30% έως 50% την αγορά καινούριων ηλεκτρικών συσκευών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως στόχος είναι μέσω του προγράμματος, να αντικατασταθούν 380.000 ενεργοβόρες συσκευές με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως οι ωφελούμενοι θα δουν μια μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από 150-300 ευρώ το χρόνο, ενώ η συνολική εξοικονόμηση ηλεκτροπαραγωγής θα φτάσει τις 209.000 μεγαβατώρες.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε το προσεχές διάστημα έρχεται και νέα δράση που θα αφορά στην αντικατάσταση επαγγελματικών ψυγείων, τα οποία είναι και τα πιο ενεργοβόρα.

Η διαδικασία

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε στη συνέχεια ότι η υποβολή των αιτήσεων για την αντικατάσταση ηλεκτρικής συσκευής θα είναι πολύ εύκολη και θα ολοκληρώνεται γρήγορα.
«Χρειάζεται μόνο κωδικούς Taxisnet και αριθμό παροχής κατοικίας.
Τα δικαιολογητικά θα αντλούνται αυτόματα» υποστήριξε ο κ.Σκρέκας, αναφέροντας πως «δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από εισόδημα, ενώ θα γίνονται δεκτές κύριες και μη κύριες κατοικίες».
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι θα μοριοδοτηθούν επιπλέον τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως οι πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία.
«Όσοι δεν επιλεγούν στους αρχικούς δικαιούχους λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα παραμείνουν επιλαχόντες για την περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος» είπε ο υπουργός.
Σημειώνεται πως συνολικά για το πρόγραμμα αυτό θα διατεθούν 148 εκατομμύρια ευρώ, με την Αττική να λαμβάνει τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ποιες συσκευές επιδοτούνται

Αναλυτικά, το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος.
Το πληροφοριακό σύστημα που το υποστηρίζει σχεδιάστηκε προκειμένου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα.
Το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο.
Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί (εφόσον συμμετέχει στο πρόγραμμα).
Θα είναι υποχρεωμένος επίσης να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Έως τις 5 Ιουλίου οι αιτήσεις

Όπως έχει γίνει γνωστό, η υποβολή αιτήσεων θα αρχίσουν από αύριο 21/6 και θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιουλίου ενώ οι αγορές μέσω των κουπονιών που θα διατεθούν θα μπορούν να ολοκληρωθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.bankingnews.gr

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR