ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Αργολίδα 13 & 14 Μαΐου 2022

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Αργολίδα 13 & 14 Μαΐου 2022

18 Μαϊου 2022, Δελτίο τύπου

Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Αργολίδα 13 & 14 Μαΐου 2022

«Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε»

Με απόλυτη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) με μήνυμα «Στηρίζουμε, Αναπτύσσουμε, Καινοτομούμε», που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Αργολίδας  μετά από 30 χρόνια και που πραγματοποιήθηκε  στο Άργος και το Ναύπλιο στις 13 & 14 Μαΐου 2022.

Η Γενική Συνέλευση είχε πλήρη συμμέτοχή και εκπροσώπηση από όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος. Την έναρξη των εργασιών προλόγισαν ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης.

Οι σύνεδροι είχαν ενεργή παρουσία στις εργασίες της Γ.Σ. με αλλεπάλληλες και ουσιαστικές  τοποθετήσεις - παρεμβάσεις επί της προγραμματισμένης θεματολογίας κατά την πρώτη ημέρα εργασιών, η οποία έλαβε χώρα στο Άργος στην αίθουσα πολιτισμού «Μεγάλος Αλέξανδρος» την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Η Γενική Συνέλευση συνέχισε τις εργασίες της την επόμενη ημέρα (Σάββατο 14 Μαΐου) στο Ναύπλιο, στην αίθουσα FOUGARO GALLERY του «FOUGARO ARTCENTER». 

Παρουσία  του  Μητροπολίτη  Αργολίδας  κ. Νεκτάριου, των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταΐκούρα, Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων Πολιτισμού κ. Διδασκάλου Γεώργιου  και  Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, των βουλευτών κ. Ι. Ανδριανού, κ. Ι. Γκιόλα, κ. Α. Πουλά, κ. Ι. Σαρακιώτη και  Ν. Καραθανασόπουλου,  εκπροσώπων των κομμάτων  της  αντιπολίτευσης, του  δημάρχου  Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρου, του  δημάρχου  Άργους - Μυκηνών  κ. Δ. Καμπόσου  και  του  δημάρχου  Επιδαύρου  κ. Α. Χρόνη, του  προέδρου  της  ΓΣΕΒΕΕ  κ. Γ. Καββαθά,  του  προέδρου  της  ΕΣΕΕ  κ. Γ. Καρανίκα,  του  προέδρου του ICC Hellas  κ. Π. Δούκα, του  Αντιπεριφερειάρχη  Αργολίδας κ. Δ. Σχοινοχωρίτη, του Προέδρου του  Περιφερειακού  Συμβουλίου κ. Ι.Μαλτέζου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργολίδας 180 επιμελητηριακών εκπροσώπων - επιχειρηματιών από όλη την χώρα και πλήθος κόσμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Αργολίδας  κ. Φώτιος  Δαμούλος  αφού  χαιρέτησε  την  έναρξη  της  2ης  μέρας  της  συνέλευσης, παρουσίασε αναλυτικά  τα  προβλήματα  που  απασχολούν την επιχειρηματικότητα σήμερα, προτείνοντας τη λήψη  συγκεκριμένων  μέτρων για την προστασία τους, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του  παραγωγικού μοντέλου της χώρας.  Στη  συνέχεια  ακολούθησε  η παρουσίαση  από τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη  Μασούτη των ευκαιριών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ταμείο ανάκαμψης, την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που αναμένουν οι επιχειρήσεις από την πολιτεία και δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε ως επιμελητήρια να διεκδικούμε  παρεμβάσεις  μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια, ώστε να δώσει λύσεις η πολιτεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων και οι τοποθετήσεις των υπουργών  κ.κ. Χρήστου Σταΐκούρα, Υπουργού Οικονομικών και Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την πραγματοποίηση δυο ενημερωτικών πάνελ με θεματικούς άξονες «Ενέργεια και κόστος ζωής» και «Επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα Επιμελητηρίων».

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κάνοντας το απολογισμό των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες για την ευρεία και ουσιαστική συμμετοχή τους. Δοθείσας της ευκαιρίας είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε το αναπτυξιακό μοντέλο της Αργολίδας και να  συζητήσουμε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας. Οι δηλώσεις των δύο υπουργών επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας για δυσοίωνες εξελίξεις αναφορικά με το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και την αναγκαιότητα συνέχισης και επέκτασης των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων. Αποτελεί πάγια θέση μας ότι η λήψη  μέτρων θα πρέπει να προηγείται και να προλαβαίνει τις εξελίξεις, προκειμένου να προστατεύεται η  επιχειρηματικότητα στοχεύοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας».

Πηγή: https://arcci.gr

 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR