ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Αναζητάτε επιχειρηματικές συνεργασίες στο εξωτερικό; Τότε αξιοποιείστε την Supply Chain Resilience (SCR) platform

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Αναζητάτε επιχειρηματικές συνεργασίες στο εξωτερικό; Τότε αξιοποιείστε την Supply Chain Resilience (SCR) platform

Αναζητάτε επιχειρηματικές συνεργασίες στο εξωτερικό; Τότε αξιοποιείστε την Supply Chain Resilience (SCR) platform

Είστε επιχείρηση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις δυσλειτουργίες της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας; Αν ΝΑΙ, τότε συνδεθείτε με την πλατφόρμα Supply Chain Resilience platform - Ανθεκτικότητα της Προμηθευτικής Αλυσίδας - για να αναζητήσετε νέους συνεργάτες παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό δίκτυο Enterprise Europe Network, σε συνεργασία με το European Cluster Collaboration Platform και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της EISMEA.

Γιατί να αξιοποιήσετε την πλατφόρμα Supply Chain Resilience

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις, με πιο αξιοσημείωτη την κρίση στην Ουκρανία, με τις επιχειρήσεις να πλήττονται σοβαρά από τις δυσλειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δρομολόγησε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ενιαίας αγοράς και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης, ψηφιακής και παγκοσμίως ανταγωνιστικής οικονομίας.

Η ενίσχυση της ικανότητας των επιχειρηματιών, των επιχειρήσεων και των κοινωνιών να ανακάμπτουν από κρίσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία ανάκαμψη και τη μελλοντική επιτυχία της Ευρώπης. Ωστόσο, η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά από μια πανδημία και μια οικονομική ύφεση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν άμεση δράση και κοινές προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Το Enterprise Europe Network και τα clusters της ΕΕ διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στον μετριασμό των τρωτών σημείων στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.Για την αντιμετώπιση αυτών των πιεστικών ζητημάτων, το Δίκτυο έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα με τον τίτλο "Supply Chain Resilience". Αυτό θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν, να αναδιαρθρώσουν ή να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και την προμήθεια α' υλών, ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή/και (ημι-ετοίμων) προϊόντων ή υπηρεσιών που χρειάζονται για να συνεχίσουν την παραγωγή τους.

Κύριοι στόχοι
• Δημοσίευση προσφορών για πρώτες ύλες, ανταλλακτικά, εξαρτήματα ή/και (ημικατεργασμένα προϊόντα ή υπηρεσίες).
• Προώθηση αιτημάτων από ευρωπαϊκές εταιρείες για τη διατήρηση των αλυσίδων εφοδιασμού τους.
• Αντιστοίχηση διεθνών προμηθευτών με αγοραστές αγαθών και υπηρεσιών.
• Δημιουργία διασυνοριακών επαφών μεταξύ επιχειρήσεων, βιομηχανιών, οργανισμών υποστήριξης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικών μετόχων και θεσμικών φορέων λήψης αποφάσεων.

Η πλατφόρμα εστιάζει στους ακόλουθους οικονομικούς τομείς:
• Αγροδιατροφή
• Κατασκευές
• Ψηφιακές υπηρεσίες
• Ηλεκτρονική
• Βιομηχανίες Εντάσεως Ενέργειας
• Υγεία
• Κινητικότητα, Μεταφορές, Αυτοκίνητα
• Πρώτες ύλες
• Ανανεώσιμη ενέργεια
• Κλωστουφαντουργία

Ποια τα οφέλη σας αν εγγραφείτε στην Πλατφόρμα;

• Θα μπορείτε να συνδεθείτε με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, να βρείτε νέους συνεργάτες και να εντοπίστε πιθανούς προμηθευτές ή αγοραστές.
• Θα μπορέιτε να προβάλετε τα πιο επιτυχημένα έργα σας, τα καινοτόμα προϊόντα σας και τις τεχνολογίες αιχμής που κατέχετε.
• Θα μπορείτε να λάβετε μέρος στη συζήτηση και μοιραστείτε ιδέες σχετικά με λύσεις και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των ευάλωτων σημείων στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Όλα τα επιχειρηματικά προφίλ που θα εισάγονται στην Πλατφόρμα θα επικυρώνονται από τους επίσημους συνεργάτες του Enterprise Europe Network για τη διευκόλυνση ασφαλών και αξιόπιστων αλληλεπιδράσεων μεταξύ των επιχειρήσεων.

*Οι εταιρείες της ΕΕ που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τις Ουκρανικές εταιρείες να ξεπεράσουν τις δυσλειτουργίες της προμηθευτικής αλυσίδας είναι ευπρόσδεκτες να το κάνουν φιλτράροντας απλώς τις συμμετέχουσες εταιρείες ανά χώρα.
**Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ, το Enterprise Europe Network και μεμονωμένα κράτη μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν τους Ουκρανούς πολίτες και εταιρείες.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα Supply Chain Resilience (SCR) είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να συναντήσετε πιθανούς εταίρους συνεργασίας μέσω προσωπικών συνομιλιών.

1) Εγγραφή
Εγγραφείτε μέσω του κουμπιού Εγγραφή
https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/signup

2) Δημοσιεύστε ένα προφίλ επιχείρησης για να παρουσιάσετε τις ανάγκες σας
Δημιουργήστε ένα σαφές και συνοπτικό επιχειρηματικό προφίλ για να αυξήσετε την προβολή σας στην πλατφόρμα SCR.

Το προφίλ σας πρέπει να περιγράφει ποιος είστε, τι μπορείτε να προσφέρετε σε πιθανούς συνεργάτες και ποιους θέλετε να γνωρίσετε.*Ένα καλό προφίλ θα δημιουργήσει σημαντικό ενδιαφέρον και περισσότερα αιτήματα για συνάντηση, επομένως φροντίστε να παρέχετε πλήρεις και ενημερωμένες πληροφορίες για να προσελκύσετε νέους επισκέπτες και συνεργάτες.

Σημαντικό: δημιουργήστε τουλάχιστον μία ευκαιρία MARKETPLACE εξηγώντας το προϊόν/υπηρεσία/συνεργασία/εξειδίκευση που προσφέρετε ή αναζητάτε.

3) Περιηγηθείτε στα προφίλ των συμμετεχόντων
Εξερευνήστε τη λίστα συμμετεχόντων για να μάθετε ποιος προσφέρει πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

4) Αποστολή και λήψη αιτήσεων συνάντησης
Περιηγηθείτε στα δημοσιευμένα προφίλ συμμετεχόντων και στείλτε αιτήματα για συνάντηση σε αυτούς που σας ενδιαφέρουν και θέλετε να συναντήσετε.

5) Σύζευξη (Matchmaking)
Αποκτήστε πρόσβαση στις συσκέψεις σας στις Συσκέψεις , όπου έχετε την πλήρη λίστα των συσκέψεών σας. Αναλυτικά πως θα δημιουργήσετε μία συνάντηση εδώ: https://supply-chain-resilience-platform.b2match.io/how-it-works

 

ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Πληροφορίες:
Πηγή:https://www.anko-eunet.gr/articles/el/News/atpage/1/readabout/anazitate-epixeirimatikes-sunergasies-sto-eksoteriko-tote-aksiopoieiste-tin-supply-chain-resilience-scr-platform

 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR