ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Καύσιμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση

Καύσιμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα παρέχεται η στήριξη των πολιτών για την επιδότηση στην προμήθεια καυσίμων κίνησης. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, είναι σε εξέλιξη οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης. Ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε πει πως στόχος είναι οι καταναλωτές να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο θα είναι πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση ‘πυρηνικής φυσικής’ ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες» επισήμανε.

Πηγή: naftemporiki.gr

EG

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR