ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα για ενέργεια, ΦΠΑ, Επιστρεπτέες

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα για ενέργεια, ΦΠΑ, Επιστρεπτέες

Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Να ληφθούν άμεσα επιπλέον μέτρα για ενέργεια, ΦΠΑ, Επιστρεπτέες

Για τα τρία μεγάλα ζητήματα που έχει θέσει η επιμελητηριακή κοινότητα και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα” (6/02/20222) με τον Γιώργο Αυτιά ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο αίτημα των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων για την αύξηση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, από το 50% στο 75%, θέμα που όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. έχει τεθεί από την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το δεύτερο σημαντικό αίτημα είναι η μετατροπή των επιστρεπτέων προκαταβολών σε μη επιστρεπτέες, θέμα που επίσης συζητείται από την κυβέρνηση, όπως και η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Δεδομένου ότι η ενεργειακή κρίση προβλέπεται να μας συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α. χτύπησε για ακόμη μία φορά “καμπανάκι” πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οι ανατιμήσεις θα είναι πολύ μεγάλες, τονίζοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις και επισημαίνοντας ότι διανύουμε τη δυσκολότερη οικονομική περίοδο των τελευταίων 50 ετών.

Πηγή: https://www.eea.gr/arthra-eea/g-chatzitheodosioy-ston-skai-na-lifthoyn-amesa-epipleon-metra-gia-energeia-fpa-epistreptees/

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR