ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Μείωση τζίρου 50% στην εστίαση – Απαιτούνται μέτρα στήριξης για να μην έχουμε “λουκέτα''

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Μείωση τζίρου 50% στην εστίαση – Απαιτούνται μέτρα στήριξης για να μην έχουμε “λουκέτα''

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Μείωση τζίρου 50% στην εστίαση – Απαιτούνται μέτρα στήριξης για να μην έχουμε “λουκέτα''

Για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το κύμα ανατιμήσεων, μίλησε, την Πέμπτη 20/1, στην ΕΡΤ1 ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε υπέρ κάθε μέτρου προστασίας της δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας.

Όπως σημείωσε, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων καταγράφεται μείωση κατά 50% στον τζίρο των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, κάνοντας λόγο για ένα ουσιαστικά “‘άτυπο lockdown”.

Για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, η επιμελητηριακή κοινότητα έχει προτείνει μια σειρά από μέτρα μεταξύ των οποίων αναστολή των υποχρεώσεων, κάλυψη από την Πολιτεία του 75% των αυξήσεων στην ενέργεια, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6% και μη επιστροφή των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, εξήγησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Ε.Α., τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αύξησης των δόσεων αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας, από 72 σε 120, προκειμένου να δοθεί “ανάσα” επιβίωσης στις επιχειρήσεις.

Πηγή: https://www.eea.gr/arthra-eea/g-chatzitheodosioy-stin-ert1-meiosi-tziroy-50-stin-estiasi-apaitoyntai-metra-stirixis-gia-na-min-echoyme-loyketa/

 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR