ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Συνάντηση Μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Συντονιστή του ΣΔΑΜ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Συνάντηση Μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Συντονιστή του ΣΔΑΜ

Συνάντηση Μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τον Συντονιστή του ΣΔΑΜ 

 

Με τον Συντονιστή της Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, κ. Κωσταντίνο Μουσουρούλη, συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης στην Αθήνα,   παρουσία του Βουλευτή κ. Γιώργου Αμανατίδη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε εκτενώς τον Κυβερνητικό σχεδιασμό στο εγχείρημα της Μετάβασης  και τους βασικούς άξονες του ΣΔΑΜ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ανέλυσε τις ενδεικτικές πηγές χρηματοδότησης που είναι οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, οι επενδύσεις της ΔΕΗ για τις αποκαταστάσεις των ορυχείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το τρέχον ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι γίνονται συναντήσεις και για άλλες σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές μέσω της αγοράς ομολόγων.  

Από την πλευρά τους  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μητλιάγκας, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Πουγαρίδης και ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Μαλούτας είχαν την ευκαιρία να ενημερώνουν τον Συντονιστή για τους στόχους της νέας διοίκησης, στο πλαίσιο της μετάβασης που εξελίσσεται στην Περιφερειακή Ενότητα  Κοζανης  και να του θέσουν υπόψη την ανάγκη στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής,  ώστε αυτές να μεγαλώσουν, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα δημιουργήσει η άφιξη μεγάλης κλίμακας επενδύσεων. 

Παράλληλα επεσήμαναν την πρόθεση του Επιμελητηρίου να αναλάβει ενεργό ρόλο ως κόμβος πληροφόρησης των μελών του, αναφορικά με τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου στον τομέα αρμοδιότητας του με κύριο στόχο την δημιουργία φιλόξενου και ευνοϊκού από φορολογικής άποψης επιχειρηματικού περιβάλλοντος.   

Ο κ. Μουσουρούλης  άκουσε θετικά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης ότι το πλάνο της απολιγνιτοποίησης στηρίζεται σε ένα νέο Αειφόρο Αναπτυξιακό και Επιχειρηματικό μοντέλο που θα διευρυνθεί σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας. 

Αξίζει, ακόμη,  να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκε από κοινού η συνεργασία των δύο πλευρών να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με γνωμονα τη διάχυση και την ενημέρωση των τοπικών επιχειρηματιών, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR