ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Το Επιμελητήριο Κοζάνης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ανάγκη συμπερίληψης επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Το Επιμελητήριο Κοζάνης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ανάγκη συμπερίληψης επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

 

Το Επιμελητήριο Κοζάνης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στον  Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ανάγκη συμπερίληψης επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης στα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού.Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Η τρέχουσα κατάσταση και συγκυρία σε όλο το φάσμα της παγκόσμιας, της εθνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας είναι πρωτόγνωρη και ταυτόχρονα επικίνδυνη, για τη βιωσιμότητα πλήθους επιχειρήσεων της χώρας αλλά και της περιοχής μας.

 

Συναισθανόμενοι, αντιλαμβανόμενοι και παράλληλα βιώνοντας τη κρισιμότητα των καταστάσεων και των στιγμών,έχει διαπιστωθεί ότι μέσα στους πληγέντες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχουν κωδικοί ( ΚΑΔ ) που αφορούν τη μεταποίηση και τις βιοτεχνίες που ασχολούνται με οικοδομική δραστηριότητα (παραγωγή αδρανών υλικών ,παραγωγής ξυλείας,μαρμάρων,τσιμέντων,κόλλας,εκτροφή γουνοφόρων ζώων, το χονδρικό εμπόριο τροφίμων κλπ) και ειδικότερα σε μια περιοχή που μέλλον της είναι τόσο αβέβαιο λόγο και της μεταλιγνιτικής περιόδου .

 

Αναλυτικά όταν αναστέλλεται η λειτουργία λιανικής πώλησης και ορθώς  για λόγους υγιεινής και ασφάλειας της κοινωνίας πώς μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πλήγμα ο κλάδος που προμηθεύει αυτούς; Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση, πρόταση και προτροπή για έμπρακτη στήριξη του συνόλου της μεταποιητικής δραστηριότητας της χώρας που αριθμεί πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με δυσκολία ή αδυναμία πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι πολιτικές και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πρέπει να είναι άμεσες και ενεργητικές και όχι θεραπευτικές επί των επιπτώσεων που δημιουργούνται στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR