ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Επιχειρηματική Αποστολή Ευρωπαικών Επιχειρήσεων Βιολογικών Τροφίμων & Ποτών στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της FOODEX 2021

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επιχειρηματική Αποστολή Ευρωπαικών Επιχειρήσεων Βιολογικών Τροφίμων & Ποτών στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της FOODEX 2021

To EU-Japan Centre, με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συνδιοργανώσουν Επιχειρηματική Αποστολή Ευρωπαικών επιχειρήσεων πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων (τροφίμων & ποτών) καθώς και κατ' ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με Ιαπωνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Foodex, που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο, τον Μάρτιο 2021.

Στο πλαίσιο αυτό το EU-Japan Centre απηύθυνε στο Δίκτυο Enterprise Europe Network πρόσκληση για την προετοιμασία μίας λίστας ευρωπαικών επιχειρήσεων του κλάδου που δυνητικά - και εφόσον πληρούν τις προυποθέσεις - θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην Επιχειρηματική Αποστολή που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2021.

Σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή τροφίμων & ποτών

Η επιχειρηματική αποστολή, διάρκειας 5 ημερών, θα επικεντρωθεί στα βιολογικά τρόφιμα και ποτά (κυρίως επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά) και θα καλύψει το κόστος, για ένα 4ήμερο, (δωρεάν) για εκθεσιακό χώρο στη FoodEx Japan Chiba της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2021 (http://www.jma.or.jp/foodex/en) καθώς επισκέψεις σε εταιρείες.

Πριν την αναχώρηση της αποστολής θα διοργανωθεί μία "online" ενημερωτική εκδήλωση, έτσι ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να προετοιμάσουν καλύτερα τη συμμετοχή τους. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο κλάδος καθώς επίσης διαδικασίες καλύτερης επικοινωνίας με μελλοντικούς Ιάπωνες εταίρους καθώς και πώς μπορεί μια εταιρεία να επωφεληθεί από την Οικονομική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας.

Στόχοι:

Η Αποστολή θα διευκολύνει την πρώτη επαφή μεταξύ ευρωπαικών επιχειρήσεων με ιαπωνικές και η οποία θα μπορούσε, στη συνέχεια, να αποδειχθεί το "διαβατήριο" που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και συμφωνιών. Επιγραμματικά στοχεύει στην

Απόκτηση γνώσεων σχετικά με τη δομή της αγοράς, την ανάλυση του κλάδου, την ιαπωνική επιχειρηματική κουλτούρα και την Οικονομική Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας
Επικοινωνία με άτομα «κλειδιά» (υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, πιθανοί επιχειρηματικοί εταίροι κ.λπ.)
Εδραίωση σχέσεων με πιθανούς συνεργάτες (στους τομείς του εμπορίου και της τεχνολογίας)
Συμμετοχή σε προσωπικές συναντήσεις (Β2Β) που πιθανό να οδηγήσουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες
Ημερομηνίες Αποστολής:

08 - 12 Μαρτίου 2021 *
* Οι ημερομηνίες και το περιεχόμενο υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.


Σε ποιους απευθείνεται:

Η Αποστολή απευθύνεται σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της Ευρωπαικής Ενωσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιολογικών προϊόντων- τροφίμων & ποτών- και έχουν αναπτύξει υψηλής ποιότητας, καινοτομικά, προϊόντα, τα οποία απαραιτήτως είναι πιστοποιημένα με το Ευρωπαϊκό Σήμα Βιολογικών Προϊόντων (EU organic logo).

 

Κάλυψη δαπανών
Το EU-Japan Centre θα καλύψει το κόστος συμμετοχής στην εμπορική έκθεση (trade fair registration), την ενοικίαση περιπτέρου (booth rental) και τις διευθετήσεις (arrangements), καθώς και τις αμοιβές διερμηνέων και εμπειρογνωμόνων (experts & interpreteurs fees). Επιπλέον οι συμμετέχουσες Eυρωπαϊκές επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση (grant) ύψους 600 Ευρώ.

Αντίστοιχα οι συμμετέχουσες ευρωπαικές επιχειρήσεις θα καλύψουν τις δαπάνες ταξιδίου - προς και από - την Ιαπωνία, καθώς επίσης τις δαπάνες διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαμονής, μεταφορών και αποθήκευσης των δειγμάτων & προϊόντων καθώς, επίσης, και επιπλέων εξοπλισμού που δεν περιλαμβάνεται στις βασικές παροχές του περιπτέρου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή:
Εάν πληρείτε τις προδιαγραφές και σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στην Επιχειρηματική Αποστολή, παρακαλούμε να το δηλώσετε μέχρι 24/01/2020, στέλνοντας e-mail στο Enterprise Europe Network στην ΑΝΚΟ, υπόψη κ. Σπύρου Κελλίδη (skellidis@anko.gr) ή κας Λιάνας Παπατέρπου (lpapaterpou@anko.gr) δηλώνοντας, στα αγγλικά, τα παρακάτω στοιχεία:

Company name:
Company location:
Company website:
Company organic product details:
Μπορείτε να δείτε το σχετικό ενημερωτικό στα αγγλικά εδώ.

EEN

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. - ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Enterprise Europe Network - Hellas

Σημείο Πληροφόρησης για Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020

 

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: info@anko-eunet.gr

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

 

Πηγή: http://www.anko-eunet.gr/



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR