ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Σύσκεψη παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ στο Επιμελητήριο Κοζάνης. Ανακοίνωση δύο νέων προγραμμάτων για ανέργους

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Σύσκεψη παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ στο Επιμελητήριο Κοζάνης. Ανακοίνωση δύο νέων προγραμμάτων για ανέργους

Σύσκεψη παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Κοζάνης,  με την ηγεσία του, καθώς και με εκπροσώπους  παραγωγικών φορέων αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής αφού έκανε λόγο για την ανεργία που πλήττει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπογράμμισε πως «Δυστυχώς οι εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΗ και τον λιγνίτη μας φέρνουν μπσροστά σε ένα νέο φάσμα ανεργίας. (…)Το ότι έχουμε σήμερα εδώ τον διοικητή του ΟΑΕΔ, δείχνει ότι η πολιτεία είναι αποφασιμένη μα κοιτάξει το πρόβλημα της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία, κατάματα.»

Ο  Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημείωσε πως «Θέλουμε να αφουγκραζόμαστε, τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, να μαθαίνουμε ποιες είναι οι ανάγκες τους, και να ανταποκρινόμαστε. Ο ΟΑΕΔ θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», ενώ ανακοίνωσε δύο προγράμματα για ανέργους που θα ξεκινήσουν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα ένα πρόγραμμα  προεργασίας και απόκτησης εμπειριών και αφορά 400 νέους 18-30 ετών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε τομείς που σχετίζονται, με την ανάπτυξη για 7 μήνες εργασίας, καθώς και ένα πρόγραμμα για νέους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 22-39 ετών με διάρκεια 12 μήνες. 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης τέθηκαν επί τάπητος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα προβλήματα που μαστίζουν την περιοχή, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κοινοποίησε στον πρόεδρο του ΟΑΕΔ υπόμνημα με τα αιτήματα του φορέα.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR