ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα για συνεργασία με την Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα για συνεργασία με την Ελλάδα στον αγροδιατροφικό τομέα

Θέματα που άπτονται της συνεργασίας, στον αγροδιατροφικό τομέα, με σημαντικές περιοχές της Κίνας, συζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας Henan.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα σχετικά με τη γεωργία και το εμπόριο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αναπτυχθεί η συνεργασία σε ζητήματα αγροδιατροφής καθώς και η ανάπτυξη ενός μηχανισμού διαρκούς επαφής μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αντιστοίχων υπηρεσιών της επαρχίας.

 

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προσκάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα να επισκεφθεί την περιοχή τους προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τη γεωργική τους κουλτούρα.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Κίνα και έχει πληθυσμό 94 εκατομμυρίων κατοίκων, γνωρίζει πρωτόγνωρη ανάπτυξη τις δύο τελευταίες δεκαετίες και η βιομηχανία της βασίζεται παραδοσιακά και σε ελαφρά υφάσματα και επεξεργασία τροφίμων.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και ο Γενικός Διευθυντής γεωργίας, Γιάννης Καλκούνος καθώς και η Γενική Διευθύντρια Τροφίμων, Χρυσούλα Παπαδημητρίου.

Πηγή : epixeiro.gr

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR