ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΣΕΒ: «Προτεραιότητά μας η βιώσιμη ανάπτυξη»

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχαν ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Φέσσας και τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΒ, κκ. Ευτύχης Βασιλάκης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Μακρίδης και Ευάγγελος Μυτιληναίος. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, και ο Προέδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Γιάννης Πανιάρας.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ αντάλλαξαν απόψεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και κατέθεσαν προτάσεις για την ενίσχυση των επενδύσεων με στόχο το ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας στη βιομηχανία, τις ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια, την απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών καθώς και τον εκσυγχρονισμό του χωρικού σχεδιασμού, με έμφαση το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε τα εξής:

«Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Υπουργό και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τις παραγωγικές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία της χώρας μας. Για τον ΣΕΒ, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα και βασικό στοιχείο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των μελών του. Μια ανάπτυξη που χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Οι σημαντικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας που συμβαίνουν σήμερα, όπως και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Μπορούμε και οφείλουμε να μετατρέψουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Γι’ αυτό πιστεύουμε στη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πάνω στις στρατηγικές κατευθύνσεις ενός εθνικού σχεδιασμού, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή σύγκλιση με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.»

Πηγή: epixeiro.gr 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR