ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ετοιμάζεται η «Βίβλος» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας από το 2020

Ένα σημαντικό όπλο απέναντι στην αχανή γραφειοκρατία προτίθεται να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση, η αντιμετώπιση της οποίας συνιστά βασικό της στόχο κατά τους πρώτους μήνες στα ηνία της χώρας.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει την ψηφιοποίηση του ελληνικού Δημοσίου κατά τα πρότυπα των διεθνών πρακτικών με στόχο την διευκόλυνση πολιτών και επιχειρήσεων. Η δημιουργία της λεγόμενης «Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού» θα είναι έτοιμη στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η «βίβλος» θα αποτελέσει την απάντηση στον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων για την ψηφιακή διακυβέρνηση, στις επικαλυπτόμενες ψηφιακές δράσεις και στην έλλειψη μετρήσιμης στόχευσης στους φορείς που υλοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες.

Ως κύριος στόχος της «βίβλου» τίθεται η ανεύρεση των δράσεων οι οποίες και θα βοηθήσουν την αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών όπως και την απλοποίηση των διαδικασιών υπό την εποπτεία ξένων εμπειρογνωμόνων.

Εν συνεχεία της συνέντευξης του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσθεσε πως η διαδικασία διαμόρφωσης της «βίβλου» έχει ήδη ξεκινήσει με την καταγραφή των αναγκών των φορέων της δημόσιας διοίκησης ενώ από την ενημέρωση και τον καθορισμό των αναγκών θα προκύψουν και τα επόμενα έργα και δράσεις, τα οποία θα προκηρυχθούν εντός των επόμενων μηνών.

Πηγή: epixeiro.gr 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR