ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ποιες αλλαγές φέρνει στην επιχειρηματικότητα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και μπαίνει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση.

Με βασικό στόχο την ενίσχυση και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, η κυβέρνηση ετοιμάζει το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με το νομοσχέδιο αυτό  επιτυγχάνεται η απλούστευση των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων (εκκρεμεί η έκδοση του ΠΔ για τους περιβαλλοντικούς αξιολογητές).

Ο γενικός κανόνας που θα ισχύει είναι ότι πρώτα θα ξεκινούν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα διενεργείται εκ των υστέρων ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, με σκοπό την αποφυγή χρονοτριβής και άσκοπων καθυστερήσεων.

Επιπλέον προβλέπονται τα εξής:

– Kατάργηση της απαρχαιωμένης κατηγορίας «μεσαίας όχλησης», ιδίως για βιοτεχνικές και εμπορικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

– Για τα επιχειρηματικά πάρκα: Ευκολότερη εγκατάσταση επιχειρήσεων εντός του πάρκου και δυνατότητα διαμεσολάβησης μεταξύ φορέα διαχείρισης πάρκου και εγκατεστημένων επιχειρήσεων για την άμεση επίλυση διαφορών.

– Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Αποτύπωση και συγκέντρωση όλων των γεωχωρικών δεδομένων (π.χ. όροι και περιορισμοί δόμησης, δάση και δασικές εκτάσεις, αιγιαλός, αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές natura, κλπ) σε ένα ενιαίο ψηφιακό σύστημα.

– Ψηφιακή Τράπεζα Γης: Αν υπάρχει διατηρητέο κτίσμα ή άλλο βάρος στην αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας, θα προβλέπεται το ενδεχόμενο μεταφοράς συντελεστή δόμησης σε «περιοχές υποδοχής». Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα πλην των διατηρητέων κτηρίων είναι οι δημόσιες εκτάσεις προς απόσυρση, εγκαταλελειμμένες βιομηχανίες και ξενοδοχεία, καθώς και ακίνητα κοινωφελών χρήσεων τα οποία έχουν δεσμευθεί.

 

 Πηγή: www.eea.gr 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR