ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Στοχευμένοι έλεγχοι σε καφέ και εστιατόρια για την τήρηση της νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο 23 έως 25 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Αίγινα Αττικής και τη Σκόπελο Σποράδων.

Ελέγχθηκαν συνολικά (13) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν (5) παραβάσεις από τις οποίες (1) φορολογικής νομοθεσίας, (3) ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας και μία για υποχρέωση αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

Στην Αίγινα:

  • σε εστιατόριο-μπαρ, η μη έκδοση είκοσι τριών (23) αποδείξεων συνολικής αξίας (123) ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού επεδείχθησαν και
  • σε ψητοπωλείο βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας κατά παράβαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Σκόπελο:

  • σε καφέ-μπαρ, παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας και
  • καφέ- ουζερί, να λειτουργεί χωρίς εγκατεστημένο τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμής “POS”.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR