ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Επιμελητήριο Κοζάνης: Μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές-Επιτήδειοι αποσπούν χρηματικά ποσά μέσω διαδικτύου

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Μεγάλη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές-Επιτήδειοι αποσπούν χρηματικά ποσά μέσω διαδικτύου

Είναι γνωστό πως μεγάλος αριθμός των επιχειρηματιών πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά σε καθημερινή βάση, με το γεγονός αυτό να εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους.

Πρόσφατα μέλος του Επιμελητηρίου Κοζάνης έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, με αποτέλεσμα την υφαρπαγή μεγάλου χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς χάκερς εισέβαλλαν στο υπολογιστικό του σύστημα και μετέφεραν χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς μιλώντας με τους συναλλασσόμενους του επιχειρηματία.

 Το Επιμελητήριο Κοζάνης θα ήθελε να εφιστήσει την προσοχή των επιχειρηματιών αναφορικά με τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές,  και να προτείνει την δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων στο πλαίσιο αυτό, όπως η διασφάλιση της επικοινωνίας και της μεταφοράς χρημάτων πριν την ηλεκτρονική συναλλαγή και με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται η πολλαπλή επιβεβαίωση των στοιχείων του συναλλασσόμενου και η προστασία της μεταφοράς των χρημάτων με πλείστους τρόπους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR