ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Οι «δημιουργικές» διακοπές του επιχειρηματία

Οι διακοπές προσφέρουν ευκαιρία για ταξίδια, ξεκούραση, χαλάρωση, επικοινωνία και καλοπέραση και διαφέρουν από την καθημερινότητα όσον αφορά τις απασχολήσεις στην διάρκειά τους. Μπορούν, μάλιστα, να γίνουν η αφορμή για πρόοδο.

Οι μικροί και οι μεσαίοι επιχειρηματίες, που δεν έχουν τους πόρους για να προσλάβουν συμβούλους ή δεν έχουν τον χρόνο για να παρακολουθήσουν σεμινάρια, ημερίδες ή συνέδρια που γίνονται κατά την διάρκεια του χρόνου, μπορούν να επωφεληθούν από τις διακοπές, δίνοντας σε αυτές ένα επί πλέον νόημα.

Ακολουθούν τέσσερις ιδέες που μπορούν να συντελέσουν σε αυτό:

  1. Υπάρχουν πολλά βιβλία για την επιχειρηματικότητα, γραμμένα μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των συγγραφέων τους. Η θεματολογία τους είναι ποικίλη και αφορά την επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ, την καινοτομία, τις πωλήσεις, την διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και ποικίλα άλλα θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο. Αυτά τα βιβλία μπορεί να τα προμηθευτεί κάποιος εύκολα. Κάποια από αυτά, μάλιστα, διατίθενται και σε e-books στο διαδίκτυο. Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι ευκαιρία για ανάγνωση αυτού του είδους βιβλίων που προσφέρουν γνώσεις και ιδέες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.
  2. Στον ελεύθερο χρόνο, τις στιγμές της χαλάρωσης στην παραλία, μπορεί να επισκεφτεί κάποιος τους διαδικτυακούς τόπους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλων επιχειρήσεων, ομοειδών ή παρεμφερών με την επιχείρηση που έχει. Αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για δημιουργία ιδεών. Επίσης με το «πάτημα» κάποιων λέξεων-κλειδιών στο διαδίκτυο, εμφανίζονται πολλές πληροφορίες από τις οποίες πρέπει, βέβαια, να επιλεχθούν οι έγκριτες για ανάγνωση. Αυτές οι ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο αποτελούν ένα «παράθυρο στον κόσμο».
  3. Ο επιχειρηματίας που θα μετακινηθεί σε άλλο τόπο για τις διακοπές του μπορεί να αναζητήσει εκεί επιχειρήσεις που προσφέρουν συναφή με τα δικά του προϊόντα ή υπηρεσίες και να τις επισκεφτεί. Με την επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα ή επιχείρηση μπορεί να νιώσει σαν πελάτης και να διαπιστώσει κάποιες λεπτομέρειες ή διαδικασίες που μπορεί να εφαρμόσει στην επιχείρησή του και δεν το είχε σκεφτεί. Αυτό θα «διεγείρει» την δημιουργικότητά του. Όχι με διάθεση αντιγραφής ή μίμησης, γιατί η πρωτοτυπία στο επιχειρείν αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα.
  4. Μέσα στην χαλαρή διάθεση των διακοπών γίνονται συχνά νέες γνωριμίες. Ο επιχειρηματίας στις συζητήσεις του με τους «νέους» φίλους μπορεί να ρωτήσει τις ιδέες τους για την εργασία του, αναζητώντας να ακούσει τις εμπειρίες που έχουν αυτοί από αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Η δυνατότητα που προσφέρουν οι διακοπές για σκέψη, με καθαρό μυαλό, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία νέων ιδεών για την υλοποίηση ενεργειών με σκοπό την ανανέωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στόχο την παροχή επί πλέον αξίας στους πελάτες.

Καλές διακοπές, λοιπόν, και καλή επιστροφή με νέες και καινοτόμες ιδέες!

 

Οδυσσέας ΚόλλιαςΕκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Μέντορας

Πηγή: epixeiro.gr



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR