ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Δράσεις προβολής των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνουν το Enterprise Greece & ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Δράσεις προβολής των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό διοργανώνουν το Enterprise Greece & ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών

 

 

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Οργανισμός Εnterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αποσταγμάτων.Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες οι δυο φορείς συμφώνησαν να οργανώσουν, από κοινού, ενέργειες στο πλαίσιο προγράμματος προβολής και προώθησης των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σχετική εικόναΣτο πλαίσιο αυτό, οργανώνουν την εθνική συμμετοχή στην διεθνή έκθεση «Bar Convent Berlin» που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο (7-9 Οκτωβρίου) στο Βερολίνο και αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για το χώρο των bar & beverage, ενώ ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή στην έκθεση και το 2020.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Prowein 2020Επίσης, οργανώνεται η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Prowein 2019 στην Γερμανία (15-17/3/2020) με την λειτουργία Spirits Bar στο Ελληνικό περίπτερο.

 

Ταυτόχρονα πρόκειται να προσκληθούν στην Ελλάδα opinion leaders και mixologists, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν αποσταγματοποιεία για να ενημερωθούν για την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης, ενώ θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για επαγγελματίες του χώρου.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό και τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας, το Enterprise Greece και ο ΣΕΑΟΠ δρομολογούν την διοργάνωση προωθητικών ενεργειών για την προβολή των ελληνικών αποσταγμάτων όπως η δημιουργία εύκολων cocktails σε ξενοδοχεία και ουζερί-τσιπουράδικα του κέντρου της Αθήνας.   

 

«Θέλουμε τα αποστάγματα μας να βρουν την θέση τους στα μπαρ ενώ ενισχύουμε την ελληνικότητα τους και τα καθιστούμε ανταγωνιστικά έναντι των αντίστοιχων διεθνών brands" ανέφερε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σχετικά με την συνεργασία ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ Νίκος Καλογιάννης ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης τόνισε πως «ο στρατηγικός σχεδιασμός του Enterprise Greece και του ΣΕΑΟΠ εστιάζει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της παραγωγής και διακίνησης επώνυμων ελληνικών ποτών και αποσταγμάτων, υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του κλάδου και δημιουργούν το brand name των ελληνικών αποσταγμάτων».

 

logo«Τσίπουρο, ούζο και μαστίχα ισχυρά προϊόντα για μεγαλύτερες παραγωγές και εξαγωγές»

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π) Χάρης Μαυράκης ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το τσίπουρο, το ούζο και η μαστίχα έχουν μεγάλες δυνατότητες να φτάσουν σε μεγαλύτερες παραγωγές για να "χτίσουν" εξαγωγές. Το τσίπουρο δεσμεύεται βεβαίως από την ελληνική αμπελοοινική παραγωγή αλλά και αυτή μπορεί να αυξηθεί και να "απολαύσουν" καλύτερες τιμές και οι αμπελουργοί. Τόσο το ούζο όσο και άλλα προϊόντα, πρακτικά δεν έχουν περιορισμό παραγωγής, ωστόσο λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο της ελληνικής παραγωγής.

 

 Αποστάγματα & Ποτά

Η Ελληνική γή παράγει άριστες πρώτες ύλες για την παραγωγή αποσταγμάτων.Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή ποτών όπως , το ούζο, το τσίπουρο , η τεντούρα, η μαστίχα, το κουμ-κουάτ και ένα πλήθος άλλων ποτών, που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

 

Η παράδοση της απόσταξης που χάνεται στο βάθος των ιστορικών χρόνων, συνεχίστηκε από το Βυζάντιο στο Άγιο Όρος και διατηρήθηκε μέσα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας φτάνοντας μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας τις παραπάνω πρώτες ύλες.

 

Η ποιότητα και η μοναδικότητά των ελληνικών ποτών & αποσταγμάτων, αναγνωρίσθηκε από νωρίς στις αγορές της Ελλάδα και του Εξωτερικού.

 

Η φήμη τους και η σύνδεση τους με την Ελλάδα αναγνωρίζεται και προστατεύεται πλέον, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, με την καταχώρησή τους στον Πίνακα με τις προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις των αλκοολούχων ποτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Παράρτημα ΙΙΙ , του Καν.(ΕΚ)110/2008).

 

Ούζο

Τσίπουρο / Τσικουδιά

Τεντούρα

Μαστίχα Χίου

Κίτρο Νάξου

Κουμ - Κουάτ

 

 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ -ΣΕΑΟΠ- ιδρύθηκε το 1995 μετά το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του ιστορικού Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οίνων και Ποτών (ΣΕΒΟΠ από το 1949) σε δύο τομείς: της Οινοποιίας και της Ποτοποιίας. Ως αμιγής ποτοποιητικός φορέας ήλθε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής ποτοποιΐας ως προς την υποστήριξη των συμφερόντων της στον ελληνικό και τον διεθνή χώρο, δεδομένης της τάσεως ενίσχυσης στον καταναλωτή άλλων εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών.

 

ΠΗΓΗ:anko-eunet.gr

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR