ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας - Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στη Δυτ. Μακεδονία

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας - Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στη Δυτ. Μακεδονία

Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Θα ενισχυθούν κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης - RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στους παραγωγικούς κλάδους της Αγροδιατροφής (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τρόφιμα, ποτά), Γούνας - Δερμάτινων Προϊόντων, Περιβάλλοντος (ενέργεια, μεταλλικές κατασκευές) και Τουρισμού.

Σε ποιους απευθύνεται

Νέες ή υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεταποίησης και τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Περίοδος υποβολής

από 2/7/2019 έως 23/9/2019 (ώρα 14:00)

 

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικάμέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης. Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχoυν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.

 

Είδος ενίσχυσης

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Όροι και προϋποθέσεις

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων είναι οι ακόλουθες: να δραστηριοποιούνται ή να ... 

Τι χρηματοδοτείται

  • Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος
  • Μηχανήματα - Εξοπλισμός
  • Μεταφορικά μέσα έως 15.000 ευρώ
  • Λογισμικό
  • Ιστοσελίδα έως 2.500 ευρώ
  • E-shop έως 4.000 ευρώ
  • Πιστοποίηση προϊόντων - υπηρεσιών - διαδικασιών

Προϋπολογισμός

€ 9.000.000



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR