ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ- Παλιοί Φωτογράφοι της Κοζάνης»

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ- Παλιοί Φωτογράφοι της Κοζάνης»

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου, η έκθεση με τίτλο  «ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ- Παλιοί Φωτογράφοι της Κοζάνης», που  διοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Επιμελητήριο Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, με την επιμέλεια της κ. Σούλας Παλέντζα.

Οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν και θα εκτίθενται είναι 130 και καλύπτουν το διάστημα από το 1891 μέχρι το 1970. Πρόκειται για  έργα 26 φωτογράφων λιγότερο ή περισσότερο γνωστών στην πόλη.

Στόχος της έκθεσης να αποδοθεί τιμή σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς επαγγελματίες που περιδιάβαιναν τους δρόμους της Κοζάνης και απαθανάτιζαν την καθημερινότητα και τις ιδιαίτερες στιγμές των συμπολιτών τους.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, «Το Επιμελητήριο συμμετέχει στην παρούσα έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Στόχος μας να αποδώσουμε τιμή στους επαγγελματίες της περιοχής και να αναδείξουμε κάποια επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, λόγω των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Παναγιώτης Δημόπουλος, υπογράμμισε πως «σε αυτές τις φωτογραφίες αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή των ανθρώπων, με τρόπο που μας δίνει έναν καθρέφτη στην εποχή εκείνη».

«Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλές φωτογραφίες για την παλιά Κοζάνη, για τα παλιά επαγγέλματα και θα τους “γνωρίσει από κοντά” από τα βιογραφικά τους και τη δουλειά τους», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Γιάννης Ιωακείμ.   

Η έκθεση φωτογραφιών, πολύτιμη συνεισφορά στην τοπική ιστορία, θα φιλοξενείται στην  Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από τις 6 μέχρι και τις 17 Μαΐου 2019. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται καθημερινά την έκθεση, Δευτέρα με Παρασκευή, , από τις 08.00 έως τις 20.00.

 

Νίκος Σαρρής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κοζάνης

Παναγιώτης Δημόπουλος, πρόεδρος  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

 Σούλα Παλέντζα, φωτογράφος - επιμελήτρια έκθεσης

 

 Γιάννης Ιωακείμ,  πρόεδρος  Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR