ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Ημερίδα με τίτλο «Πνευματικά δικαιώματα και επιχειρήσεις» διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κοζάνης

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ημερίδα με τίτλο «Πνευματικά δικαιώματα και επιχειρήσεις» διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κοζάνης

«Πνευματικά δικαιώματα και επιχειρήσεις: Συλλογική Αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την Εφαρμογή της Νομοθεσίας », ήταν ο τίτλος  της ημερίδας που διοργανώθηκε  το απόγευμα της Πέμπτης 22 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος συνοδευόταν από την υπεύθυνη του τομέα πνευματικών δικαιωμάτων της ΓΣΕΒΕΕ, νομικό, Στέλλα Τσιάμη. Στη διαδικασία παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης,  ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Κοζάνης, Γιώργος Σιαμπανόπουλος,  καθώς και επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκε το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ και την δημιουργία δύο οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης και της αυτοδιαχείρισης. 

«Αυτό ουσιαστικά για τους επιχειρηματίες ουσιαστικά σημαίνει διπλασιασμό του κόστους {για όσες επιχειρήσεις} χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις με κάποιο τρόπο. (…) Για μας το ζητούμενο είναι ότι αυτή την εποχή, η πολιτεία θα πρέπει πια να αντιληφθεί ότι χρειάζεται ένας φορέας είσπραξης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Θα πρέπει το αμοιβολόγιο να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης  και των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των χρηστών», υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς στις δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, επεσήμανε πως « Θα ενημερωθούμε  για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τους επαγγελματίες, τα πνευματικά δικαιώματα. Το Επιμελητήριο Κοζάνης είναι κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο, κοντά στα προβλήματα όλων των κλάδων και ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις νομίζω πως δίνουν την πληροφόρηση που χρειάζεται».

Με το πέρας της παρουσίασης του προέδρου της  ΓΣΕΒΕΕ, ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες,  οι οποίοι εξέφρασαν τις θέσεις αλλά και τις ενστάσεις τους για το υπό συζήτηση θέμα.  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR