ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ – ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ - Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Πρόεδρο της ΚfW Τράπεζας σχετικά με το έργο «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»

Ενημερώνουμε τα μέλη μας για την παρακάτω επιστολή:

 

Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Πρόεδρο της ΚfW Τράπεζας σχετικά με το έργο «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V»

 

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την οικονομία της περιοχής μας, με χαρά πληροφορηθήκαμε της συμφωνία ΔΕΗ – KfW για τη μερική χρηματοδότηση του έργου της νέας Μονάδας Πτoλεμαϊδα V.

 

Εκπροσωπώντας το σύνολο των εμπορικών και βιομηχανικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τις θετικότατες επιπτώσεις, των οποίων είστε ήδη κοινωνός, στο χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την κατασκευή της εν λόγω Μονάδας.

 

Κάτω από τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας θα συνεισφέρει στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πρωτίστως με την άμεση απασχόληση, αλλά δευτερευόντως και εξίσου σημαντικά με την έμμεση απασχόληση και εργασία σε πολλές ΜΜΕ της Περιφέρειας μας.

 

Με την εκτεταμένη αποβιομηχανοποίηση και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, είναι αυταπόδεικτη η σημασία της κατασκευής και λειτουργίας της «Πτολεμαΐδας 5» στην περιοχή μας.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Οι λίγες, ευτυχώς, και σε κάθε περίπτωση όψιμες και εν πολλοίς αστήρικτες φωνές αντίθεσης στην κατασκευή ενός τόσο σπουδαίου έργου, με όποιο κοινωνικό ή περιβαλλοντικό μανδύα και αν προσπαθούν να περιβληθούν, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν μπορούν να κλονίσουν την ήδη συμφωνημένη θετική στάση της Τράπεζας σας προς αυτό.

 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ανάλυση των επιπτώσεων στον κλάδο μας ενός τόσο μακρόπνοου έργου όπως η «Πτολεμαΐδα 5»».

 

Με Τιμή

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος

του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Παντελίδης Ιάκωβος

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR