ΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 30ης ΕΜΠΟΡΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 30ης ΕΜΠΟΡΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ,

κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 30ης ΕΜΠΟΡΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ

ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΚΟΙΛΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 

Σεβασμιότατε,

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Πολιτείας και των Τοπικών Αρχών

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι

Αγαπητές Συναδέλφισσες,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κυρίες και Κύριοι,

 

 

     Με χαρά σας καλωσορίζω στα σημερινά εγκαίνια της 30ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας ,που και εφέτος για άλλη μια φορά διοργανώσαμε το Επιμελητήριο με το Εκθεσιακό Κέντρο, παραμένοντας μάχιμοι στις επάλξεις παρά το γεγονός της τραγικής κατάστασης που βιώνει, χωρίς υπερβολή, το 85 % των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τη συνδρομή αλλεπάλληλων παραγόντων που κυριολεκτικά αποσυνθέτουν τον παραγωγικό ιστό και συρρικνώνουν την επιχειρηματικότητα.

Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής και της χώρας μας στη σύγχρονη ιστορία της, εμείς επιμείναμε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της έκθεσης, που αποτελεί πραγματικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας , και την χαρακτηρίζουμε ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ, λόγω της συμπλήρωσης 30 χρόνων διοργάνωσής της.

Με αφορμή το γεγονός αυτό στέλνουμε ενωμένοι,- όλοι όσοι πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό, φορείς και επιχειρηματίες, -στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και σε κάθε αρμόδιο ότι :

είμαστε εδώ, γιατί αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας.

Για τους ανθρώπους μας.

Για την ανάπτυξη και την πρόοδο των δυνάμεων της ιδιωτικής οικονομίας, που είναι ικανές να αντιστρέψουν τον μαρασμό και την ερήμωση της κοινωνίας μας, να σταματήσουν τον κατήφορο της τοπικής οικονομίας, να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στη μείωση της μάστιγας της ανεργίας.

Γιατί χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν και θέσεις εργασίας.

 

         Η προσπάθεια όλων μας και κυρίως των επιχειρήσεων, που συμμετέχουν με πίστη στον εκθεσιακό θεσμό, που αποτελεί για 30 χρόνια τώρα κινητήριο δύναμη της τοπικής οικονομίας, πιστέψτε με είναι αξιέπαινη.

       Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συναδέλφους που ειδικά εφέτος δίνουν το παρόν στην 30η έκθεση.

Και όχι μόνο για το προσωπικό τους όφελος πιστέψτε με.

Δίνουν το παρόν πρώτα από όλα για το καλό του τόπου.

Για το όφελος της τοπικής οικονομία, όπως προείπα, και του κοινωνικού συνόλου.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι επιχειρήσεις είναι αγωνιστές.

Είναι οι σύγχρονοι βιοπαλαιστές ήρωες που αφημένοι κυριολεκτικά στην τύχη τους από την Κυβέρνηση, η οποία οδηγεί το 85% των μικρομεσαίων στην απόλυτη και τελειωτική εξόντωση, από την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών,,, αντιστέκονται με όσες δυνάμεις τους απέμειναν για να γίνουν παράδειγμα αγωνιστικού σθένους και πρότυπα μίμησης που αντιστέκονται στην υπανάπτυξη, την απαισιοδοξία, τη μιζέρια.

Είναι οι πολύ μικροί, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες που ανάγοντας σε προσωπική τους υπόθεση την προσπάθεια  προβολής και ανάδειξης των ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που παράγονται και διακινούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγουν το δρόμο της εξωστρέφειας και συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση.

Μια έξοδο, για την οποία ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να μιλάει από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, δίνοντας το στίγμα της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση.

Κρίνοντας όμως από όσα ακούσαμε, η έξοδος αυτή απαιτεί απίστευτη υπομονή για να έρθει, καθώς είναι άμεσα συνδεμένη με τους στόχους που η Κυβέρνηση θέτει για τη χώρα, στόχους μακροπρόθεσμους, με τους οποίους βέβαια κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, όμως το ερώτημα είναι τι γίνεται σήμερα.

Σήμερα που έχουμε χάσει το 30% των επιχειρήσεων μας που έχουν διαγραφεί από το Επιμελητήριό μας και οι μόνες επιχειρήσεις που δημιουργούνται είναι βιοπορισμού. Και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Σήμερα που απειλούνται με αφανισμό, με τις όποιες συνέπειες στην ευόδωση των στόχων της Κυβέρνησης για ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης, χιλιάδες χιλιάδων επιχειρήσεις στη χώρα που είναι αντιμέτωπες με εχθρικές πολιτικές, με αρνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με εκατοντάδες προσκόμματα που τσακίζουν το ηθικό μας και λυγίζουν την θέλησή μας για δημιουργία.

Σήμερα, λοιπόν, γιατί και το σήμερα είναι μια πραγματικότητα περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε το αυτονόητο.

Περιμένουμε το σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, χωρίς παραλογισμούς ,,, εξωπραγματικούς συντελεστές που φορολογούν κέρδη που δεν υπάρχουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ δυστυχώς κέρδη, παρά μόνο ζημιές και λουκέτα.

Περιμένουμε να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι τα τελευταία 4 – 5 χρόνια η επιχειρηματικότητα και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει σηκώσει μεγάλο φορτίο στις πλάτες, μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να σηκώσει.

Πάραυτα κάποιοι άντεξαν, κάποιοι άλλοι όχι.

Πως μπορεί να συνεχιστεί όμως αυτό;

Πώς, αν συνεχιστεί, θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για να ΄ρθει η ανάπτυξη;

Πώς θα ανταπεξέρθουμε στη λιτότητα, όταν εκεί που λες «έχω να ρυθμίσω αυτά έχω τα άλλα» σου προκύπτουν και δημευτικοί φόροι τύπου ΕΝΦΙΑ;

Πώς να κοιτάξεις μπροστά όταν βάλλεσαι πανταχόθεν, όταν δεν μπορείς να προγραμματίσεις, όταν κάθε φορά που τα ταμεία είναι άδεια οι αρμόδιοι στρέφονται στον επιχειρηματικό κόσμο για να εισπράξουν;

Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του, αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι!

 

         Σαν Σύμβουλοι της Πολιτείας, έχουμε υποχρέωση να στραφούμε σε κάθε κατεύθυνση αρμοδίων και να βροντοφωνάξουμε ότι «δεν πάει άλλο!»

Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην αντιμετώπιση που εισπράττει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας από την Πολιτεία.

Το είπα και άλλοτε θα το πω και σήμερα

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.

Μην μας τσακίζετε τα φτερά, μη ζητάτε να λάβετε από κέρδη που δεν υπάρχουν, από χρήματα που τελείωσαν, γιατί τα «έτοιμα» κάποτε τελειώνουν.

Δώστε μας την ευκαιρία να ορθοποδήσουμε, για να δημιουργήσουμε.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν, το γνωρίζετε ότι είμαστε το δημιουργικότερο κομμάτι της κοινωνίας, οι αγωνιστές της ανάπτυξης.

Μην μας παροπλίζετε, μην μας εγκαταλείπετε.

Για να πετύχουμε τους στόχους μας, για τον τόπο, για εμάς και τα παιδιά μας και πάνω από όλα για την Πατρίδα αφήστε μας περιθώριο να ανασάνουμε.

Εμάς τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, τους στυλοβάτες, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας αποκαλούν.

Χρηματοδοτήστε την οικονομία, δώστε ρευστότητα στις επιχειρήσεις

Για να βγει η χώρα από την κρίση, δεν είναι αρκετή η επίτευξη δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Χρειάζεται συνολική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής για να πραγματοποιηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας, αλλά και στον τουρισμό, τομείς στους οποίους μπορεί η χώρα μας, αλλά και η περιοχή μας, η Δυτική Μακεδονία, να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Χρειάζονται μέτρα που θα ενισχύσουν τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας , δίνοντας τη δυνατότητα στον επιχειρηματικό κόσμο να βγει μπροστά και να πρωτοστατήσει στην ανάληψη νέων δραστηριοτήτων.

Χρειάζεται -και θα πρέπει να το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας πριν καταστραφούν όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε για την Ελλάδα μας, -χρηματοδότηση της οικονομίας,

-φιλικό για την επιχειρηματικότητα φορολογικό περιβάλλον,

-δραστική μείωση του κόστους της ενέργειας,

-μεταρρυθμίσεις στους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της απονομής δικαιοσύνης,

-πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής που οδηγούν στην υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Χρειάζεται ακόμα άμεσα, χωρίς υπερβολή «εδώ και τώρα» για τη διάσωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων :

-Να δοθεί λύση στο θέμα των «κόκκινων δανείων». Λύση που θα συμβάλλει στην άμεση αποκατάσταση των συνθηκών χρηματοδότησης των βιώσιμων κλάδων και επιχειρήσεων.

-Να επιταχυνθεί η αποπληρωμή των οφειλών του κράτους στους ιδιώτες.

-Να εφαρμοστεί νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με βάση την πρόταση του Επιμελητηρίου για κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση ίση με το 1% του συνόλου της οφειλής.

-Να σταματήσουν όλες οι διώξεις που έχει εξαπολύσει ο ΟΑΕΕ και το Δημόσιο σε επιχειρήσεις και πολίτες που μέχρι το 2009 τουλάχιστον ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με ταυτόχρονη νομοθέτηση του ορισμού της «επιχείρησης εντός κρίσης».

-Να επιτραπεί η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας στον ΟΑΕΕ, ο οποίος ουδέποτε έλαβε υπόψη τα έσοδα των επιχειρήσεων, ούτε όταν ζητά με προσαυξήσεις τα αναδρομικά λαμβάνει υπόψη την παροχή η μη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

-Να καταργηθεί ο τρόπος είσπραξης (μέσω κατασχέσεων) ο οποίος σκοπό έχει τη διάλυση των ΜμΕ, όπως επίσης και το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης μέσω του κέντρου είσπραξης οφειλών ΟΑΕΕ και την άμεση παρακράτηση από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακόμα χρειάζεται:

-Στήριξη των εξαγωγών, στις οποίες είναι αναγκαίο να στραφούν οι παραγωγοί μας καθώς η εγχώρια ζήτηση συνέχεια εξασθενίζει.

-Λήψη μέτρων για την αποτελεσματικότερη πάταξη του Παραεμπορίου και της παραοικονομίας

-Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 -2020 για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε κεφάλαια και για την περιοχή μας

-Αξιοποίηση σημαντικών κονδυλίων σε ετήσια βάση από τον τοπικό Πόρο Ανάπτυξης για την τόνωση της περιφερειακής επιχειρηματικότητας, με άμεση εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος που κατέθεσε το Επιμελητήριο Κοζάνης για έγκριση στα αρμόδια περιφερειακά όργανα διαχείρισης του ΤΠΑ.

-Χορήγηση μεγαλύτερων επενδυτικών κινήτρων σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία που παρουσιάζει ποσοστά ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ

-Ενίσχυση της πολιτικής επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για την περιοχή μας

-ʼμεση καθιέρωση του τοπικού σήματος ποιότητας για τα προϊόντα της δυτικό-μακεδονικής παραγωγής

      

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Αξιότιμοι κύριοι της Κυβέρνησης και των περιφερειακών τοπικών Αρχών,

         Δεν θα σας κουράσω άλλο με το τι χρειάζεται για να σταματήσει ο κατήφορος της παραγωγικής – επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα και στην περιοχή μας.

 

Νομίζω, θέλω να πιστεύω, ότι η αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι παραγωγικές τάξεις δεν μπορεί να κρυφθεί.

Η Αλήθεια είναι ορατή και τη βλέπουμε, τη ζούμε όλοι.

Όμως δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όταν βιώνουμε εχθρικές πολιτικές από μέρους της Πολιτείας.

Όσο αργότερα αντιληφθούν την αλήθεια αυτή οι αρμόδιοι, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για την αύξηση των λουκέτων, τη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας, την εκτίναξη της ανεργίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργαζομένων τους .

Εμείς οφείλουμε να σας επισημάνουμε όλα όσα προανέφερα.

Οφείλουμε ακόμα να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την κοινή λογική και τις προτάσεις μας κυρίως γιατί, προσέξτε, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!

Για να ξεκινήσουμε «δουλειά και πάλι δουλειά» για ένα καλύτερο αύριο, με την ωριμότητα, που είμαι βέβαιος, ως θετική συνέπεια της κρίσης, έχουμε αποκτήσει όλοι οι Έλληνες-

 

          Γι’ αυτό, άλλωστε, είμαστε σήμερα εδώ, φίλες και φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι, σε αυτή τη διοργάνωση που κυριολεκτικά αποτελεί «άθλο» για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για να δείξουμε σε όλους :

-Τη Δυτική Μακεδονία της αισιοδοξίας, της ελπίδας του αγώνα, της δημιουργίας

-Τις Επιχειρήσεις που καινοτομούν και επενδύουν μέσα στην καταιγίδα της οικονομικής κρίσης , που πληγώνονται καθημερινά αλλά παραμένουν όρθιες , που πληρώνουν χωρίς να φταίνε την χρεοκοπία του κράτους,

-Τις Επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δημιουργούν ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα που ταξιδεύουν την περιοχή μας σε κάθε τους προορισμό, σε όλες τις αγορές του κόσμου, που   αγωνίζονται για το καλύτερο μέλλον που όλοι αξίζουμε.

Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε στην τοπική κοινωνία, στους χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες :

-Την 30 η διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης της περιοχής μας που είναι εξίσου ποιοτική σε σχέση με το παρελθόν και ποσοτικά ισότιμη τουλάχιστον κάθε προηγούμενης, πράγμα που αποδεικνύει ότι με σωστό σχεδιασμό, σκληρή δουλειά, καλούς συνεργάτες και υποστηρικτές, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε .

Είμαστε εδώ για να αφιερώσουμε την επετειακή 30η ετήσια Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας σε όλους εκείνους που με τον τρόπο τους τη στηρίζουν και διαχρονικά μέχρι σήμερα συνέβαλαν να αποκτήσει κύρος και σοβαρότητα ο θεσμός και να μπορεί να αποτελεί για άλλη μια φορά το κομβικό σημείο συνάντησης των επιχειρηματικών κλάδων όλης της περιφέρειας.

Τελειώνοντας ευχαριστώ και πάλι τις περίπου 100 επιχειρήσεις  που συμμετέχουν ως εκθέτες, τις οποίες ειλικρινά συγχαίρω και ευχαριστώ ολόψυχα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

100 επιχειρήσεις που δεν καταθέτουν τα όπλα, αλλά με τη συμμετοχή τους στην έκθεση δείχνουν το δρόμο και στους άλλους συναδέλφους μας ένα δρόμο ανηφορικό και δύσκολο, το μόνο όμως διαθέσιμο να οδηγήσει από τη μιζέρια, τη φθορά, τη στασιμότητα και τη μοιρολατρία σε αξιόλογα αποτελέσματα και σημαντικές επιχειρηματικές επιδόσεις εντός και εκτός συνόρων , διατηρώντας το ρόλο του πρωταγωνιστή.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ευελπιστώ ότι η 30η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας δίνοντας εξετάσεις στα δύσκολα, θα μας βγάλει και εφέτος «ασπροπρόσωπους» και θα ικανοποιήσει   τις προσδοκίες τόσο των διοργανωτών και ιδίως των εκθετών, καθώς επίσης και τους πολλούς επισκέπτες

Το σημαντικό είναι ότι η συμβολή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την τοπική οικονομία των Φορέων της περιοχής μας μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστική. Το Εκθεσιακό Κέντρο και η έκθεση ανήκει στην περιοχή, ανήκει σε όλους μας. Με την ένωση των δυνάμεων μας όλοι οι Φορείς μπορούμε και πρέπει να τη στηρίξουμε για να συνεχίσει με όσες περισσότερες δράσεις γίνεται την προσπάθεια προβολής και προώθησης σε περισσότερες αγορές των τοπικών μας προϊόντων και των   πραγματικών συμφερόντων των τοπικών επιχειρήσεων και κατά επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Αλλά και η συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου και η εκ μέρους του επίδειξη σύνεσης, αλλά και επιχειρηματικής τόλμης, εξωστρέφειας και αξιοποίησης στο μέγιστο δυνατό βαθμό των ευκαιριών που παρουσιάζονται, θα είναι σίγουρα επίσης ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη, που τελικά είναι υπόθεση όλων μας.

 

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Τα εγκαίνια της 30ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας 2014 θα γίνουν σε λίγο από τον συντοπίτη μας Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο που θέτοντας υπό την αιγίδα του υπουργείου του την Έκθεση, συμμετέχει για πρώτη φορά ως Υπουργείο με περίπτερο ικανό να αναδείξει τα επιτεύγματα του πρωτογενούς τομέα της περιφέρειας. Για την πρωτοβουλία του αυτή τον ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της διοίκησης αλλά και προσωπικά για την υποστήριξη του στον Επιμελητηριακό Θεσμό και την επιχειρηματική κοινότητα που εκπροσωπεί.

Και σας παρακαλώ κύριε Υπουργέ να μεταφέρεται άμεσα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας στην Κυβέρνηση.

Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης τελεί η 30η έκθεση, ένα υπουργείο που δείχνει έμπρακτα τη  στήριξη των αναπτυξιακών μας προσπαθειών. Κάτι επείγον όμως στάθηκε εμπόδιο στην παρουσία του κ Ορφανού που και εκ μέρους της Διοίκησης τον ευχαριστώ για τη στήριξη στην έκθεση .

Ευχαριστώ επίσης :

- τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο και για τον αγιασμό και τις ευλογίες του,

Θέλω να ζητήσω από τους βουλευτές που είναι κοντά μας, το νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας που δυστυχώς δεν μπόρεσε σήμερα να είναι εδώ, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης και όλους τους περιφερειακούς Συμβούλους, όλους τους νέους Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης και τους Δημοτικούς Συμβούλους, που μας τιμούν απόψε ότι τους θέλουμε στο πλευρό μας  για να αγωνιστούμε από κοινού για τα δίκαια των επαγγελματιών,

Ευχαριστώ:

-Τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, Τροχαίας και Πυροσβεστικής

- τους εκπροσώπους όλων των φορέων,

-τους Προέδρους, και μέλη των Διοικήσεων των άλλων εμπορικών – Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Ελλάδας που μας τιμούν ιδιαίτερα με την παρουσία τους,

-Τους Προέδρους των Επιστημονικών Επιμελητηρίων.

-Τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών και το Διοικητικό του Συμβούλιο,

-τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων, Σωματείων και Συνδέσμων

και τους πρώην Προέδρους του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ιδιαίτερα τον κ. Σταύρο Καπλάνογλου που υπήρξε ο θεμελιωτής της εκθεσιακής ιδέας , τον κ. Λευτέρη Ελευθεριάδη που συνέβαλε για την ανάπτυξη του θεσμού και τον κ. Παναγιώτη Αποστολίδη που υλοποίησε την ιδέα του Εκθεσιακού Κέντρου με τις ενέργειές τις δικές του και της διοίκησης του και κατάφερε να αναδείξει το εκθεσιακό κέντρο ως πραγματικό εκθεσιακό εργαλείο για την περιοχή και τις επιχειρήσεις .

Τους άξιους αυτούς πρώην Προέδρους, σήμερα θα τιμήσουμε με απονομή τιμητικής πλακέτας γιατί είναι ηθικό μας χρέος να το πράξουμε, έστω συμβολικά, αποδίδοντας στο πρόσωπό τους την τιμή που τους πρέπει.

Στο πρόσωπό τους τιμούμε και τα μέλη των Διοικήσεών τους, όλους όσους μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια του Επιμελητηρίου εργάστηκαν για να καθιερωθεί και να αποκτήσει κύρος η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου μας .

Οφείλω, ακόμα, ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ στη Διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου και στους Φορείς που συμμετέχουν σε αυτή για τις ακούραστες, πέραν ορίων, προσπάθειες που κατέβαλλαν και εφέτος για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης περιφερειακής έκθεσης στη Χώρα μας που δεν είναι άλλη από την 30η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας!

Ευχαριστώ όσους δούλεψαν για την έκθεση, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που την προβάλλουν, αλλά και τους συνεργάτες μου το προσωπικό του Επιμελητηρίου και του Εκθεσιακού Κέντρου,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων τους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο με το ενδιαφέρον τους ενδυναμώνουν την Έκθεση και βέβαια

για άλλη μια φορά,

ειλικρινά για άλλη μια φορά,

όσο και αν σας έχω κουράσει,

επιτρέψτε μου ένα ολόψυχο ευχαριστώ στους εκθέτες –επιχειρηματίες, που στα δύσκολα δίνουν το παρόν στηρίζοντας δυναμικά την αναπτυξιακή υπόθεση του τόπου μας, ανάγοντας την σε

προσωπική υπόθεση!

       Τελειώνοντας επαναλαμβάνω το μήνυμα που στέλνει το Επιμελητήριο Κοζάνης σε μέλη και τοπική κοινωνία: «Προτιμάτε και αγοράζετε ελληνικά και τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες συγκρίνοντας ποιότητα, εξυπηρέτηση και τιμές, γιατί έτσι συμβάλλουμε όλοι μας στην ανάπτυξη και το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας».

 

Καλή επιτυχία σε όλους.

Σας ευχαριστώ!



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR