Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ   /   ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης της Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Σλοβακίας
13/03/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης της Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Σλοβακίας

 

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κα IvetaHricova επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στη Δυτική Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το μεσημέρι, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Σαρρής και μέλη της Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Επιμελητήριο ο κ. Σαρρής είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας και να παρουσιάσει τους βασικούς κλάδους παραγωγής, καθώς και τις επενδυτικές δυνατότητες του Νομού, ενώ από την πλευρά της η κα Hricovaμίλησε για τη χώρα της και παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της, που είναι κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία, η βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών και ο κλάδος υπηρεσιών. Επίσης, εκτεταμένος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος έγινε για την κοινή πρόκληση μετάβασης στη μεταλιγνητική εποχή, πρόκληση που αντιμετωπίζει τόσο η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και η περιφέρεια Triecinτης Σλοβακίας, που από κοινού συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του «CoalPlatform», που αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη δημιουργία πλατφόρμας μετάβασης ανθρακοφόρων περιοχών της ΕΕ σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Ακόμη, κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας, με έμφαση στην καινοτομία.

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή δώρων σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, που ενίσχυσε την αισιοδοξία και των δύο πλευρών για αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτικά Προγράμματα
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
www.ergasiakozani.gr