Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ   /   ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επίσκεψη Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης κ. Ιωάννη Θεοφύλακτου στο Επιμελητήριο Κοζάνης
06/02/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 Alogo_el_F7087.jpg

 

 

Επίσκεψη Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης κ. Ιωάννη Θεοφύλακτου

στο Επιμελητήριο Κοζάνης

 

Θέματα που αφορούν την επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής μας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη δυνατότητα υπαγωγής των ατομικών επιχειρήσεων στο «νόμο Κατσέλη», το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας «ΤΑΔΥΜ», την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθώς και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την είσοδό τους σε νέες αγορές, τη λειτουργία   των «ειδικών οικονομικών ζωνών», αλλά και  ότι αφορά τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρωτοβουλίας εν γένει, συζητήθηκαν μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικολάου Σαρρή, και του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης, κ. Ιωάννη Θεοφύλακτου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Θεοφύλακτος στο Επιμελητήριο Κοζάνης.

Ειδικότερα, έμφαση δόθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μέσω της δυνατότητας υπαγωγής έως 31//12/2018 στο νόμο Κατσέλη και των ελευθέρων επαγγελματιών- εμπόρων, που διατηρούν πολύ μικρές ατομικές επιχειρήσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Θεοφύλακτος το ευνοϊκό αυτό μέτρο της Κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει γνωστό, για να μην χαθεί η ευκαιρία εκ μέρους των δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις Τράπεζες, την Εφορία, τα ασφαλιστικά Ταμεία να υπαχθούν με αίτησή τους στις ευεργετικές διατάξεις του λόγω νόμου, εάν διαθέτουν τις προϋποθέσεις προς τούτο.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης, αξίζει να σημειωθεί ότι στράφηκε και στο νέο θεσμό των Επιμελητηριακών Περιφερειακών Συμβουλίων, που αναμένεται με τη συγκρότησή τους να αναλάβουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και στη λειτουργία του νέου χρηματοδοτικού και εγγυοδοτικού εργαλείου της περιοχή μας, του ΤΑΔΥΜ, η λειτουργία του οποίου αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτικά Προγράμματα
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
www.ergasiakozani.gr