ΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΜΙΛΙΕΣ - ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
  • ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ,

κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ» Κοζάνη 15 Οκτωβρίου 2014

 

Κύριε Πρόεδρε του Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας

Αξιότιμοι κύριοι της Insurance Innovation

Αξιότιμοι κ.κ. εισηγητές

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Κυρίες και Κύριοι,

     Μετά τις -κατά γενική ομολογία- πολύ επιτυχημένες ημερίδες της InsuranceForumσε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στο Βόλο, με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην 6η ημερίδα που διοργανώνεται στην πόλη μας με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου μας και του Σωματείου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας.

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω:

-την διοργανώτρια εταιρία και το Insuranceforum.gr, - που είναι ένα site που βρίσκεται πραγματικά δίπλα στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή,

- τους εκλεκτούς εισηγητές που θα μας αναπτύξουν το θέμα που είναι «Τα χαρακτηριστικά του Σύγχρονου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή» και

-όλους εσάς που στηρίζετε με την παρουσία σας την προσπάθεια που τα τελευταία χρόνια καταβάλλει το Επιμελητήριό μας για πραγματοποίηση κλαδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπως είναι οι Ημερίδες, που οδηγούν σε αναλυτική και ειδικευμένη παρουσίαση θεμάτων για τα οποία πιστεύουμε θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς όλοι οι επαγγελματίες για να μπορούν να ανταπεξέρχονται των προκλήσεων και των απαιτήσεων της δύσκολης εποχής που ζούμε.

     Γνωρίζουμε όλοι ότι εδώ και 100 χρόνια περίπου, ο ιδιωτικός κλάδος της παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική συνοχή, στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Είναι ο θεσμός που αποκαθιστά πολύτιμους προσωπικούς, οικογενειακούς και εθνικούς πόρους και συνάμα δημιουργεί ισχυρά αποταμιευτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων.

Παράλληλα, στηρίζει και ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση, μέσα σε ένα όλο και πιο πολύπλοκο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, παρέχοντας στις επιχειρήσεις την απαραίτητη κάλυψη ώστε να τολμήσουν, να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες, σε τομείς, όπως ο εξαγωγικός για παράδειγμα, από τους οποίους εξαρτάται συνολικά το μέλλον και η ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Για να επιτελέσει, ωστόσο, τον πολύτιμο αυτό ρόλο της η ιδιωτική ασφάλιση, αναμφισβήτητη είναι η συμβολή του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο οποίος οφείλει πρώτα από όλα να είναι καλά ενημερωμένος για τις νομοθετικές εξελίξεις και τα θεσμικά μέτρα που τα τελευταία χρόνια έχουν θεσπιστεί στη χώρα μας, (σε μια προσπάθεια, θέλω να πιστεύω, ενίσχυσης της διαφάνειας,φερεγγυότητας, αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας στο χώρο).

Ωστόσο, οι ραγδαίες, από ότι γνωρίζουμε όλοι, αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς δεν συνοδεύτηκαν από την αντίστοιχη έγκαιρη ενημέρωση τουλάχιστον από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδας που είναι το αρμόδιο εποπτικό όργανο, ώστε να μη προστεθεί ένα ακόμη και μάλιστα σοβαρό πρόβλημα στα ήδη, λόγω της κρίσης, πολλά και τεράστια προβλήματα, μεταξύ αυτών και επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, όπως και όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες στη χώρα μας.

Ελπίζουμε και προσωπικά εύχομαι η σημερινή ημερίδα να επιτελέσει απολύτως τον ενημερωτικό χαρακτήρα της και να επιλύσει απορίες και προβληματισμούς και γενικά εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλύτερα, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπεύθυνος και ευσυνείδητος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να προσφέρει άμεσα και ουσιαστικά στην αναβάθμιση του ασφαλιστικού κλάδου.

Και όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν για το όφελός τους την συμβολή τους στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Διότι, σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, η ιδιωτική ασφάλιση είναι ο θεσμός που εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας και συνέχειας σε κάθε επαγγελματική, επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα, αποτελώντας το προστατευτικό δίχτυ απέναντι σε κινδύνους, ζημιές και απώλειες.

 

   Τελειώνοντας, λοιπόν, για να μη σας κουράσω περισσότερο,-άλλωστε το λόγο σήμερα τον έχουν οι αξιότιμοι κύριοι εισηγητές που θα σας μιλήσουν για καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο συμβάλλοντας έτσι στην απαραίτητη ορθή ενημέρωση των φίλων διαμεσολαβητών που είναι εδώ σήμερα-, θα ευχηθώ καλή επιτυχία στη σημερινή ημερίδα που στον απολογισμό της είμαι βέβαιος ότι θα κριθεί θετική και ιδιαίτερα εποικοδομητική από όλους σας.

Ευχαριστώ.

 

 

 



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Διεύθυνση: Ι. ΦΑΡΜΑΚΗ 2,
Τ. Κ. 50131 ΚΟΖΑΝΗ,
chambers@otenet.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461041693, 2461034669
Fax: 2461033976, 2461033356

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή:
07:00 – 15:00

© 2018 Επιμελητήριο Κοζάνης     Web Design & Development SGA.GR